Spring naar bijdragen

  • Oude URL Piratebay.org verkocht voor $ 50.000 op een veiling

     Delen


    Verschillende Pirate Bay-gerelateerde domeinen komen deze maand weer beschikbaar nadat de eigenaar de registratie niet heeft verlengd. Gisteren werd Piratebay.org verkocht in een Dropcatch-veiling voor $ 50.000 en ThePiratebay.com zal binnenkort volgen. Beide domeinen waren eerder geregistreerd op de officiële Pirate Bay-site.

    Pirate BayThe Pirate Bay is misschien wel de bekendste piratensite op internet. Het iconische piratenschiplogo is over de hele wereld berucht en meer dan 17 jaar nadat het voor het eerst online verscheen, trekt de site nog steeds miljoenen bezoekers.

    Tijdens zijn tumultueuze geschiedenis heeft The Pirate Bay vele stormen doorstaan. De site was tweemaal het doelwit van grootschalige politie-invallen en was het onderwerp van een strafrechtelijke vervolging in Zweden, waarbij verschillende van de medeoprichters in de gevangenis belandden .

    De back-up domeinen van Pirate Bay

    De site had ook te maken met verschillende domeinnaamproblemen. In 2012 schakelde het over van zijn oorspronkelijke naam ThePiratebay.org naar ThePiratebay.se , uit angst dat de eerste in beslag zou worden genomen door de Amerikaanse autoriteiten. Later, toen het .se-domein werd bedreigd , rouleerde het over verschillende andere domeinen op zoek naar een veilige haven.

    Die veilige haven bleek het oorspronkelijke ThePiratebay.org-domein te zijn van waaruit het nog steeds actief is.

    Door de jaren heen had het Pirate Bay-team veel 'back-up'-domeinen beschikbaar, voor het geval er iets zou gebeuren. Dat omvatte verschillende exotische TLD's, maar de site was ook eigenaar van Piratebay.org en ThePiratebay.com. We gebruiken de verleden tijd omdat beide domeinen onlangs zijn verlopen.

    De domeinen vermeldden Pirate Bay mede-oprichter Fredrik Neij als de registrant en tot voor kort stond hetzelfde Zweedse adres vermeld in de Whois-gegevens. Om onbekende redenen liet de registrant zowel Piratebay.org als ThePiratebay.com verlopen.

    Dit is eigenlijk geen probleem voor de torrent-site. De domeinen werden nooit gebruikt als het hoofdadres van de site. ThePiratebay.com heeft op een gegeven moment doorgestuurd naar het oorspronkelijke .org-domein, maar dat is het dan ook.

    Piratebay.org geveild voor $ 50.000

    Dit alles betekent echter niet dat de domeinen niet waardevol zijn voor buitenstaanders. Dit werd gisteren duidelijk tijdens een veiling , waar Piratebay.org (zonder de ) voor $ 50.000 werd verkocht aan een bieder genaamd 'clvrfls'. Het onderstaande bod werd uiteindelijk het winnende bod.

     

    Pirate Bay-domeinveiling

     

    Het Piratebay.org-domein kon eerder deze maand niet worden verlengd, waarna de professionele ' drop catch'-service Dropcatch.com het ophaalde. Ze hebben het domein geveild, wat een gangbare praktijk is, en het bleek behoorlijk lucratief te zijn.

    Domeinhandelaar en investeerder Raymond Hackney, die de veiling bij The Domains onder de aandacht bracht , vertelt ons dat de prijs zelf niet ongebruikelijk is, maar voor dit specifieke domein lijkt hij aan de hoge kant.

    “De prijs lijkt hoog voor een traditionele domeininvesteerder gezien de geschiedenis van de naam. Namen worden elke dag voor veel geld verkocht vanwege een aantal factoren, soms vanwege wat sommigen zien als SEO-factoren, zoals een hoge domeinautoriteit en backlinks. "

    Deze mening wordt gedeeld door domeinhandelaar David Marshall, die gisteren deelnam aan de veiling, maar stopte met bieden nadat de prijs boven zijn waardering kwam.

    "Ik dacht niet dat het zo hoog zou worden en geloof niet dat het zoveel waard is", vertelt Marshall ons, eraan toevoegend dat hij van plan was om geld te verdienen met Piratebay.org via legitieme reclamefeeds, zoals hij doet met veel andere piraterijgerelateerde domeinen.

    Volgens Marshall zijn veilingen van hoogwaardige Pirate Bay-domeinen zeer zeldzaam, aangezien hij jarenlang op een kans als deze heeft gewacht. Dat kan gedeeltelijk de hoge prijs verklaren.

    Hoe wordt ThePiratebay.org gebruikt?

    Wat de nieuwe eigenaar met het domein gaat doen, is onduidelijk. Het heeft een aanzienlijk aantal backlinks en er zal ook veel typeverkeer zijn. Dit maakt het zeer geschikt om geld te verdienen met een advertentiefeed, maar hoeveel dat zal opleveren, is onzeker.

     

    pirate-bay-coming-soon

     

    Voorlopig zien bezoekers van de site gewoon een standaard bericht over een geparkeerde pagina, wat aangeeft dat er iets 'binnenkort' komt.

    De nieuwe eigenaar zou ook een Pirate Bay-proxy op het domein kunnen draaien. Dit kan ook gemakkelijk worden gemonetariseerd en kan veel verkeer aantrekken. Dat opent echter de deur naar allerlei juridische problemen en kan er ook voor zorgen dat het domein wordt uitgesloten van hoogwaardige reclamefeeds.

    De bieders die de veiling van gisteren verloren, krijgen binnenkort nog een kans. ThePiratebay.com zal naar verwachting later deze week te laten vallen en is genoteerd aan een lopende delete veiling en ThePiratebay.net en Piratebay.net zal dalen in een paar dagen ook.



    Duken
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...