Spring naar bijdragen

  • Piraten 'DVD-Screeners' zullen na de Oscars van volgend jaar geschiedenis zijn

     Delen


    De Academie kondigde deze week aan dat dvd- en Blu-Ray-screeners na de volgende Oscars-ceremonie worden verboden. Dit betekent het einde van een langlopende traditie. Niet alleen in de filmwereld, maar ook op piratensites waar de dvdscr-tag nauwlettend in de gaten wordt gehouden. Hoewel Oscar DVD Screeners binnenkort geschiedenis kan zijn, betekent dit niet dat screener lekken tot het verleden behoren. 

                                                                                               dvdscr2020.jpg.0646a18f9fcd0defc0b2cce875b4777c.jpg

    De Oscars is de meest bekeken prijsuitreiking van het jaar. Het is wijdverspreid in de pers en langverwacht door filmfans. In de weken voorafgaand aan de prijsuitreiking hebben filmpiraten ook iets om enthousiast over te zijn: screener-lekken. Veel Oscar-screeners, die als onderdeel van het stemproces naar Academy-leden worden gestuurd, komen in handen van piraten. Wanneer dat gebeurt, worden de gelekte screeners doorgaans gedeeld door miljoenen mensen.

    De lekken worden vaak getagd als "DVDscr", verwijzend naar het bronformaat van de dvd-screener dat nog steeds in gebruik is. Hoewel streaming screeners steeds vaker voorkomen, worden tienduizenden fysieke screener-kopieën nog steeds via e-mail verzonden.         

    Dit jaar zullen er ook veel schijven worden verzonden, maar na de komende Oscars-ceremonie is dat verleden tijd. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences maakte deze week bekend dat fysieke screeners in 2021 niet meer zijn toegestaan. De Oscars volgen hiermee dezelfde weg als de Emmy's, die dit jaar al de overstap maakten. Volgens de Academie maakt de transitie deel uit van haar duurzaamheid inspanningen. Dit omvat ook een verbod op fysieke muziek-cd's, papieren kopieën van scenario's, papieren uitnodigingen en andere dingen die mogelijk het milieu schaden.

    Het verbieden van fysieke screeners zal inderdaad veel duurzamer zijn. De productie van tienduizenden schijven en verzending door het hele land kost meer middelen dan het delen van een link naar een online screener. Als bijkomend voordeel bespaart het de studio's ook veel geld.

    Piraterij wordt niet genoemd door de Academie, maar de overgang betekent wel dat de beruchte 'DVDscr'-tag uiteindelijk achterhaald zal zijn voor Oscar-screeners. Dat markeert het einde van een tijdperk. Of piraterij überhaupt als een factor werd beschouwd, blijft een gok. Sommige insiders zijn van mening dat digitale screeners gemakkelijker te beschermen en dus veiliger zijn, maar dat staat ter discussie.

    Er zijn mogelijk minder lek mogelijkheden in het distributieproces, maar het is algemeen bekend dat streamingplatforms gemakkelijk kunnen worden gecompromitteerd. In feite hebben we al verschillende screeners gezien die uit online bronnen zijn gelekt. Dit werd vorig jaar bevestigd door de piraten releasegroep EVO, met onderstaande uitspraak;

    "We hadden toegang tot digitale screeners en die zijn inderdaad gemakkelijk te lekken. De DRM erop is een grap. Vorig jaar hadden we een account met drie screeners erop die praktisch klaar waren om ze MP4 te coderen"

    Of streaming of fysieke screeners veiliger zijn, hangt uiteindelijk af van het type beveiligingsmaatregelen dat voor elk is geïmplementeerd. De veiligste conclusie is voorlopig dat piraterij waarschijnlijk een probleem blijft, ongeacht het distributieplatform.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    DVD-screener rip is jarenlang in het wereldje van de downloads inderdaad iets geweest om naar uit te kijken omdat dit altijd de eerste uitstekende kwaliteit beelden waren van een nieuwe film. Helaas waren er jarenlang veel met een tekstbalkje ( For screening purposes only... not for rental or sale) om de zoveel minuten, wat je dan maar voor lief moest nemen. :pirate:

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Oud-beheerder
    4 uur geleden zei Guardian:

    For screening purposes only... not for rental or sale

    Ach ja, mooi was dat. Dit gaf altijd wel een kickje dat je een hele goede release had dicht bij de bron.

    Dan krijgen we straks STREAMscr :)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  1 lid is actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...