Jump to content

 • Drifter
  Drifter

  "Plagiaat" de illegale vorm van kopiëren van geschreven Content

  Sign in to follow this  

  Zelfs de website TorrentFreak wordt dagelijks geplagieerd en dat is nog wel de grootste leverancier van het verstrekken van nieuwsberichten, die wij maar al te graag met onze leden willen delen omdat we graag op de hoogte blijven van de wereldwijde ontwikkelingen in de strijd tegen de Piraterij.

  We weten allemaal dat films, tv-programma's, muziek en games bijna direct worden gekopieerd zodra ze worden vrijgegeven, maar kopiëren is niet alleen beperkt tot die vier selecte groepen. In de afgelopen paar jaar is het nieuws van TorrentFreak op tientallen andere websites gekopieerd. Vele sites die actief zijn in de relatief nieuwe Kodi-nieuws-scene, nemen de artikelen van TorrentFreak over en presenteren ze op hun eigen platforms alsof het zelf geschreven artikelen zijn (dus zonder even te vermelden wat de originele bron is van het artikel).

  Sinds 2005 is TorrentFreak een behoorlijk populaire bron voor nieuws over het delen van bestanden, piraterij en auteursrechtelijk nieuws. Het is een project dat vele honderden uren per maand in beslag neemt bij de vele medewerkers achter deze site, die dol zijn op wat ze doen en alle lezers dankbaar zijn dat ze helpen, door de tijd te nemen hun artikelen te lezen en tips te sturen.

  Dit soort 'piraterij' biedt een interessante gedachtegang voor hun. In feite zou TorrentFreak niet bestaan als het niet voor piraterij was. Als de kwestie van de piraterij morgen is opgelost, zouden ze niets meer te melden hebben.

  Wanneer mensen beleefd vragen of ze hun inhoud mogen gebruiken, is het antwoord altijd 'ja'. Ze weten ook dat wanneer mensen hun artikelen kopiëren en deze op hun eigen sites plaatsen, ze een breder publiek bereiken. Het krijgen van het nieuws op alle mogelijke plekken is altijd hun eerste prioriteit geweest.

  Maar wat nog belangrijker is, ze zouden nooit in het zelfde licht gezien willen worden als diegenen die dreigen en er alles voor doen om te krijgen wat ze willen. Piraterij moet blijven en er is weinig tot niets wat iemand daaraan kan doen. Of het nu films, muziek of nieuwsartikelen zijn, iemand zal het ergens klonen en aanbieden aan het publiek.

  Ere aan de medewerkers van TorrentFreak

  Edited by Drifter

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  Geweldige site vind ik het. Ik kom er met regelmaat en vindt er veel goede berichten  allemaal in het genre wat mijn aanspreekt. 

  Bedankt voor je toevoeging drifter. :)

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...