Spring naar bijdragen

  • Recall-functionaliteit in de Copilot+ pc's doet vragen rijzen op het gebied van privacy en cybersecurity

     Delen


    De introductie van de Copilot+ pc tijdens het off-site event van Microsoft rond de Build 2024 conferentie in Seattle markeert een interessante stap in de evolutie van persoonlijke computing, met een opmerkelijke focus op lokale AI-ondersteuning. Het integreert Microsoft's AI-assistent Copilot, die, zoals beschreven, in staat is om zonder cloudconnectiviteit te functioneren. Deze technologische vernieuwing biedt gebruikers potentieel snellere respons tijden en mogelijk meer privacy, gezien de data lokaal wordt verwerkt.

    De introductie van de Recall-functionaliteit in de Copilot+ pc's doet echter vragen rijzen op het gebied van privacy en cybersecurity. Door elke paar seconden een screenshot te maken, krijgt men een gedetailleerde tijdlijn van gebruikersactiviteit, wat enerzijds handig kan zijn voor persoonlijke productiviteitsdoeleinden, maar anderzijds serieuze zorgen wekt betreffende privacy en potentiële misbruik van gegevens.

    De capaciteit om tot 25 GB aan screenshots op te slaan voor een visueel archief van drie maanden impliceert een significante inzet van resources voor deze Recall-functie. De flexibiliteit die aan gebruikers geboden wordt om de instellingen zelf aan te passen, is een poging om controle terug te geven aan de gebruiker. Het geeft hen de mogelijkheid om de hoeveelheid opgeslagen gegevens en de periode die het beslaat te beheren, maar het roept tevens vragen op over de lange termijn beheersbaarheid en beveiliging van dergelijke data.

    Microsoft's belofte dat gebruikers volledige controle hebben over de Recall-functie, inclusief het vermogen om het compleet uit te schakelen en de verzekering dat de data lokaal opgeslagen en ontoegankelijk voor derden is, lijkt bedoeld om privacyzorgen te adresseren. Echter, zoals de reactie van de Information Commissioner's Office (ICO) en de vergelijking met scenario's uit "Black Mirror" aantonen, is er substantiële publieke bezorgdheid over de implicaties van dergelijke diepgaande monitoringtechnologieën.

    De potentie voor zelfcensuur en de invloed op het gedrag van werknemers die weten dat hun activiteiten op zulke gedetailleerde wijze worden geregistreerd, brengt ethische en sociale vraagstukken met zich mee. De vrees voor misbruik in professionele of overheidssituaties, waarbij gevoelige informatie onbedoeld gevangen en misbruikt zou kunnen worden, onderstreept de noodzaak van strikte veiligheidsmaatregelen.

    De zorgen over de veiligheid, vooral in het licht van recente beveiligingsinbreuken bij Microsoft en de sceptische houding van sommige technische professionals die de functionaliteit als "een vorm van spyware" beschouwen, wijzen op een bredere zorg over de veiligheidscultuur binnen Microsoft. Ondanks de presentatie van veiligheidsmaatregelen en het belichten van security tijdens de Build-conferentie, blijft de twijfel bestaan over of Microsoft voldoende maatregelen heeft genomen om de gebruikers en hun data effectief te beschermen met de introductie van Recall.

    Hoewel de bedoeling achter de Recall-functie — het faciliteren van een virtueel fotografisch geheugen — innovatief is, ligt de uitdaging in het balanceren tussen technologische vooruitgang en de bescherming van individuele rechten. De behoefte aan een holistische benadering van cybersecurity wordt onderstreept, waarbij de veiligheid niet alleen is gericht op het voorkomen van externe aanvallen, maar ook op het verzekeren van de privacy en veiligheid van gebruikers van technologische innovaties. Dit vraagstuk benadrukt een grotere discussie over de manier waarop technologieën ontwikkeld en ingevoerd worden, rekening houdend met ethische overwegingen, privacy, en de potentiële langetermijngevolgen voor de samenleving.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Content-Beheer

    Microsoft heeft plannen bekendgemaakt om de introductie van de Recall-functie voor de toekomstigeilot+-pc's, die gepland stond voor medio juni, uit te stellen. Deze beslissing is genomen naar aanleiding van feedback vanuit de ontwikkelaarsgemeenschap en beveiligingsspecialisten, die bezorgdheid uitten over de veiligheidsaspecten van de functie. Recall is ontwikkeld om gebruikers op een krachtige manier te helpen door hen in staat te stellen eerder uitgevoerde taken snel te 'herinneren' en te herhalen, wat zou kunnen helpen bij het verbeteren van productiviteit en gebruiksgemak. Echter, gezien de kritieken, heeft Microsoft prioriteit gegeven aan verdere evaluatie en verfijning van de functie.

    Microsoft's aanpak om de lancering uit te stellen is in lijn met de bedrijfsfilosofie om gebruikerservaring, veiligheid en privacy op de eerste plaats te zetten. Het team heeft de wens uitgedrukt om nauwer samen te werken met de Windows Insider-gemeenschap, een programma dat liefhebbers en vroege gebruikers de kans geeft om vooruitgang te beoordelen en feedback te geven, om ervoor te zorgen dat Recall aan de verwachtingen kan voldoen. Deze gemeenschap wordt vaak gebruikt als een cruciale stap in het ontwikkelingsproces om software te verfijnen en te testen voordat het op grote schaal wordt uitgerold.

    “We zijn vastberaden om onze gebruikers de meest veilige, privacybewuste en kwalitatief hoogstaande ervaringen te bieden. Door nauwer met onze Windows Insider-gemeenschap samen te werken en uitgebreide tests uit te voeren, streven we ernaar om Recall op een latere datum beschikbaar te maken. Wij waarderen de feedback en de bijdragen van onze community ontzettend en geloven dat dit de sleutel is tot het succes van onze producten,” aldus een post op het officiële Microsoft-blog op donderdag. Een specifieke releasedatum voor de nieuwe testversie van Recall voor Windows Insiders-deelnemers is nog niet vastgesteld, wat suggereert dat Microsoft grondig te werk gaat om eventuele zorgen aan te pakken.

    Dit zorgvuldige besluitvormingsproces onderstreept het engagement van Microsoft om te zorgen voor zowel innovatie als veiligheid, terwijl het zich blijft aanpassen aan de behoeften en zorgen van zijn gebruikers en de bredere techgemeenschap. Door tijd te nemen voor aanvullende evaluaties hoopt het bedrijf de efficiëntie en de veiligheidsnormen van zijn softwareproducten te verbeteren, wat essentieel is in een tijdperk waarin digitale veiligheid steeds belangrijker wordt.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...