Spring naar bijdragen

 • Drifter
  Drifter

  Speculaties Kodi blokkering op nieuwste Sony Android TV’s

  Het team achter de open source mediaspeler van Kodi heeft Sony Electronics sarcastisch beschuldigd van onvolwassen gedrag vanwege het blokkeren van Kodi-installaties op de nieuwere Android-tv's. Volgens mensen die bekend zijn met de problemen (Kodi gebruikers), lijkt Sony Kodi's pakket-ID's te hebben geblokkeerd, maar door een aanpassing in dat pakket-ID naar com.amazon.aiv.eu. lijkt het probleem oplost.

  Zoals de meeste mensen nu al weten, kan Kodi ook worden uitgebreid met externe add-ons, waarvan sommige in staat zijn om van de speler een formidabele piraterij-tool te maken. Dit gedrag wordt natuurlijk niet door het officiële ontwikkelingsteam goedgepraat, maar dat weerhoud Kodi niet om in schijnbaar eindeloze controverses te struikelen.

  Deze uitkomst kwam afgelopen weken aan het licht, door klachten van eigenaars van een aantal van de nieuwste Android-tv's van Sony over Kodi installatieproblemen op hun hardware. Hoewel incompatibiliteitsproblemen tussen hardware en software nauwelijks een nieuw fenomeen zijn, onthulden daaropvolgende berichten verschillende aandachtspunten.

  Ten eerste werd de kwestie dat Kodi onverenigbaar was met Oreo in het algemeen, afgewezen door Martijn, een lid van het Kodi Team. Kodi werkt op een NVIDIA SHIELD die ook Oreo is. Als Kodi niet op een Sony-tv werkt, heeft Sony dat bewust verpest. Android blijft Android op welk apparaat dan ook. Het is alleen de onderliggende driverlaag die anders is, volgens Martijn.

  Dus wat zou het probleem kunnen zijn - verknoeide of opzettelijke sabotage? Verschillende Kodi-gebruikers melden dat nadat de naam van het Kodi-pakket-id gewijzigd was in com.amazon.aiv.eu heeft geholpen bij het oplossen van de Sony TV-installatieproblemen, dan lijkt het mogelijk dat Sony probeert te voorkomen dat Kodi met nieuwere Sony firmware werkt.

  In oktober 2018 meldde TorrentFreak nog dat Sony Kodi actief promootte op haar website. In het oorspronkelijk gepubliceerde artikel, was te zien dat het bedrijf Kodi op nummer één plaatste voor Android TV-apps. Op dit moment is echter zien dat Sony Kodi heeft verwijderd uit die lijst met aanbevolen apps.

  Na publicatie van dit artikel vertelde een Sony PR-vertegenwoordiger aan TorrentFreak dat het bedrijf aanbevolen apps niet beheert. De vertegenwoordiger voegde eraan toe dat Kodi slechts een van de duizenden apps in de Google Play Store is en Sony heeft geen mogelijkheid om deze apps te blokkeren en doet dit niet. TorrentFreak blijft dus zoeken naar verdere verduidelijking.

  bewerkt door Drifter  Terugkoppeling

  Recommended Comments

  Zou wel een verschrikkelijk actie zijn van Sony. Hoop dat het niet waar is, maar waar rook is... 

  Bedankt voor het artikel  🍻

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites

  Na meldingen dat Sony Kodi heeft verbannen van zijn nieuwere tv's, heeft het bedrijf aan TorrentFreak gemeld dat een technisch probleem de schuld is, wat moet blijken uit onderstaande verklaring;

  "Bedankt dat je dit onder onze aandacht hebt gebracht, vertelde Sony Electronics aan TF.

  Nadat we het probleem verder hebben onderzocht, hebben we een softwareprobleem aan onze kant ontdekt dat Kodi ten onrechte als een kernel object (ko) classificeert. We werken aan een oplossing voor dit probleem dat opgenomen wordt in onze volgende software-update, voegde het bedrijf eraan toe".

  TorrentFreak heeft de opmerkingen gedeeld met het Ontwikkelingsteam van Kodi, die sceptisch staan tegenover de uitleg van Sony en om aanvullende informatie hebben gevraagd betreffende het classificatie-algoritme wat door het bedrijf wordt gebruikt.

  "Het leuke is: dat alleen het wijzigen van de PACKAGE_ID voldoende is (om het probleem op te lossen), zodat deze classificatie niet meer zal plaatsvinden, zegt Peter Frühberger van Kodi.

  Verder is het ook wel grappig: dat we hebben aangetoond, met het creëren van een andere niet Kodi-gerelateerde APK, maar met dezelfde PACKAGE_ID die Kodi had, hetzelfde probleem werd veroorzaakt."

  Hoewel er waarschijnlijk veel meer discussie zal ontstaan over de uitleg van Sony, lijkt het erop dat Kodi niet voor eeuwig zal worden geblokkeerd op de smart TV's van het bedrijf, wat waarschijnlijk het eindresultaat is waar zowel het Kodi-team als de gebruikers op hadden gehoopt.

  Bron: Update Kodi/Sony artikel TorrentFreak

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites


  Doe mee met dit gesprek....

  Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

  Gast
  Voeg een opmerking toe...

  ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

  ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Product Review

 • Nieuwe handleiding

 • Nu op het forum

  • Hackers hebben via de updatesoftware van computermaker Asus malafide software (malware) weten te verspreiden. De aanvalssoftware werd op deze manier op een half miljoen computers geïnstalleerd, aldus onderzoekers van antivirusbedrijf Kaspersky tegenover Motherboard. De malware was vermomd als een update voor Asus-computers. Door binnen te dringen in de software voor automatische updates, kon de software op grote schaal worden geïnstalleerd op computers. De updatesoftware staat standaard geïnstalleerd op alle computers van Asus en kijkt eens in de zoveel tijd of er nieuwe updatesoftware beschikbaar is.   De onderzoekers denken dat de malware op een half miljoen computers terecht is gekomen, maar is gebruikt om slechts zeshonderd computers actief aan te vallen. De malware keek of de getroffen computer één van deze zeshonderd apparaten was. Bleek dit het geval, dan werd er extra malware geïnstalleerd. Deze stelde de hackers in staat om binnen te dringen op de computers. Gestolen beveiligingscertificaat misbruikt voor malware De hackers gebruikten een gestolen beveiligingscertificaat van Asus, waardoor ze hun malware konden signeren. Hierdoor werd de aanvallende code niet door standaard virusscanners gedetecteerd. De malafide software werd in januari voor het eerst opgemerkt. De meeste getroffen computers staan volgens Kaspersky in Rusland, gevolgd door Duitsland en Frankrijk. De beveiligingsonderzoekers zeggen Asus te hebben ingelicht, maar de computermaker heeft tot op heden klanten niet geïnformeerd.     Toon volledig nieuwsbericht
  • Mijn fout dan, ik dacht dat het ebooks-shares.net was! Bedankt voor je uitleg!  Ja klopt ben lid van TNG, en helaas is Mystic Girl gestopt met uploaden... Zal even in het overzicht kijken of ik er nog leuke sites bij krijg heb al meerdere namelijk. 
  • Klopt helemaal, het aanbod is heel redelijk op dit moment. Het verdwijnen van MysticGirl van een van deze communities is echter wel een grote aderlating. Hoop dat die weer snel ergens op gaat duiken.
  • Net maar even gekeken en het wonder van de Maandag is geschied, ze zijn weer gewoon online. 
  • Er zijn een aantal sites die een naam gebruiken die erg op elkaar lijken, maar de site waar hier zoveel leden zich blind op staren en nooit een invite te zien krijgen is nog steeds in de lucht https://ebooks-shares.org/account-signup.php Er zijn op dit moment best wel een aantal NZB community's die de allernieuwste E-books uploaden, maar daar zal je dan toch wel even een registratie moeten doen. In ons overzicht staan tenminste 3 websites waar je een hoop nieuwe content kan vinden.
 • Laatste nieuws

×
×
 • Nieuwe aanmaken...