Jump to content

Actie: Probeer CyberGhost VPN voor slechts €2,75 per maand!

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor een scherpe prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk
 • Plus 6 maanden gratis en 45 dagen niet goed geld terug

Bezoek CyberGhost :goed:


 • Drifter
  Drifter

  Uitspraak Europees Hof over doorverkopen of mailen van E-books

  Sign in to follow this  

  E-books gratis mailen naar je vrienden mag niet en doorverkopen ook niet

  Misschien een interessant onderwerp voor de Kerst: is dat flauw of is dat rechtvaardig? Het gaat erom dat schrijvers en uitgevers net als iedereen gewoon werken voor hun geld. Als je dat werk dus gratis weggeeft of eindeloos doorverkoopt, dan is dat te vergelijken met diefstal. Jij wilt toch ook niet dat een ander betaald krijgt voor jouw werk maar jij niet?

  Naast dat je e-books dus niet gratis mag doorgeven mag je ze ook niet doorverkopen, zo heeft de hoogste Europese rechter vorige week bepaald.

  Dat is natuurlijk ook wel logisch als je erover nadenkt want anders dan een papieren boek kan een e-book eindeloos worden vermenigvuldigd en dat is precies wat er in de praktijk gebeurt bij het weggeven en bij de doorverkoop. Degenen die het werk hebben gemaakt, zien daar geen cent van terug en dat is onrechtvaardig.

  Bij uitlenen van boeken door bibliotheken is het technisch geregeld dat niet meer dan één persoon tegelijk gebruik maakt van het boek. Daar wordt ook een vergoeding voor betaald.

  De tweedehands e-book verkoper in de rechtszaak betaalde geen vergoeding maar stelde later wel regels in die moesten voorkomen dat er meer dan één exemplaar van een e-book in omloop zou komen. Voor de verkoop maakt dat dus niet uit. Wat je als lezer koopt is een licentie (een vergunning van de maker) voor gebruik op jouw e-reader.

  Dit is goed nieuws voor de handhaving tegen verkoop van illegale kopieën. BREIN komt vaak tegen dat illegale aanbieders doen alsof het om tweedehands boeken zou gaan. Die smoes gaat nu niet meer op.

  De uitspraak van de rechter is ook belangrijk voor films, series en muziek want dat zijn ook auteursrechtelijk beschermde werken waarvan veel kopieën illegaal online worden aangeboden.

  Uitspraak Europees Hof van Justitie;  Doorverkopen e-books mag niet

   
  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  Ik krijg hier toch sterk de indruk dat de uitspraak van het Hof anders geïnterpreteerd wordt door BREIN. Er is volgens mij geen enkel verbod op het versturen van een E-book als cadeau aan iemand als ik daar netjes voor betaald heb. De uitspraak was ook duidelijk gericht op de manier van aanbieden van het bedrijf Tom Kabinet. Ik ben alleen bang dat deze uitspraak het uitwisselen van E-books tegen zeer gereduceerde prijzen of als Illegaal content niet gaat stoppen en alleen als dreigmiddel gaat functioneren vanuit BREIN.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Hiermee kan je veilig internetten en anoniem downloaden. Een vereiste tegenwoordig, gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...