Spring naar bijdragen

  • Vernieuwde Google Weer-app verschijnt op meer Android-telefoons

     Delen


    Google heeft het tempo opgevoerd voor de uitrol van haar vernieuwde Weer-app voor Android-gebruikers. Wat oorspronkelijk een exclusieve upgrade was voor de nieuwste Pixel-telefoonmodellen, is nu ook toegankelijk gemaakt voor Android-apparaten van andere merken, volgens rapporten van 9to5Google. Deze uitbreiding betekent dat gebruikers van diverse smartphones, inclusief maar niet beperkt tot modellen als de OnePlus Open en de Samsung Galaxy Z Fold 4, verrast werden met een frisse, nieuwe interface van de Google Weer-app. Een interessante toevoeging is de melding van een Nokia 4.2 gebruiker, die zijn ervaring deelde via X (voorheen Twitter). Dit toestel, oorspronkelijk gelanceerd in 2019 en functionerend op Android 11, bevestigt de brede uitrol van deze update.

    Ondanks dat specifieke Android-versies die in aanmerking komen voor deze update nog niet zijn bevestigd, lijkt het erop dat toestellen met Android 11 of een nieuwere versie zeker toegang zullen krijgen tot de vernieuwde Weer-app. Deze ontwikkeling suggereert dat in de toekomst mogelijk alle Android-smartphones met de Google Weer-app zullen profiteren van het nieuwe ontwerp.

    Deze beweging van Google komt niet onverwacht. De oorspronkelijke Weer-app had het 'Material You'-ontwerp van Google, dat in de afgelopen jaren in verschillende van zijn andere apps zoals Gmail, Drive en Chat is geïntroduceerd, nog niet ontvangen. Tegen het einde van 2023, begon dit ontwerp zijn weg te vinden naar Weer, aanvankelijk exclusief voor Pixel-telefoons, en later verscheen het ook op een aantal Samsung-apparaten, waarna de update tijdelijk tot stilstand kwam.

    Google-Weer-uiterlijk-1080x720.jpg.webp

    Een significante vernieuwing in de Weer-app is de indeling van de startpagina. Na de update toont Google zowel een uurlijkse weersverwachting als een overzicht voor de komende tien dagen. Voor meer gedetailleerde informatie kun je op een specifieke dag tikken, waarna boven aan de pagina een navigatiebalk verschijnt waarmee je tussen de dagen kunt schakelen. Ook de iconische Weer-kikker maakt deel uit van de vernieuwde app, alhoewel in een subtielere vormgeving dan voorheen.

    De timing van wanneer Google de update naar jouw toestel uitrolt, is moeilijk te voorspellen. De update wordt geleidelijk uitgevoerd en gebeurt via een server-update, wat inhoudt dat het zoeken naar updates in de Play Store geen invloed heeft op de beschikbaarheid van deze nieuwe versie van de Weer-app.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  0 leden zijn actief

    There is no users online

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...