Spring naar bijdragen

  • Viaplay komt met zijn tweede prijsverhoging in een jaar tijd.

     Delen


    Het lijkt erop dat Viaplay de Formule 1-fan flink uitknijpt met een absurde prijsverhoging. Dit is de tweede verhoging binnen iets meer dan een jaar tijd. Vanaf 22 mei zal het maandelijkse abonnementstarief stijgen van 15,99 euro naar 17,99 euro. Dit is een verhoging van maar liefst vier euro per maand.

    De toekomst van Viaplay is ook nog eens onzeker, aangezien de rechten voor de Formule 1 mogelijk aan een andere partij worden toegekend vanaf 2025. Deze prijsverhoging lijkt vooral bedoeld te zijn om zoveel mogelijk inkomsten uit de huidige rechten te halen.

    Daarnaast heeft Viaplay de afgelopen jaren al te kampen gehad met kritiek op de kwaliteit van de streamingdienst, vooral wat betreft de presentatoren, commentatoren en het gebruik van advertenties tijdens de races. Dit heeft mogelijk bijgedragen aan de tegenvallende prestaties en het verliezen van het vertrouwen van de Nederlandse kijkers.

    Voor Formule 1-fans lijkt het nu een goed moment om alternatieven te overwegen, zoals F1 TV Pro. Deze streamingdienst biedt uitstekende mogelijkheden om naar de Formule 1 te kijken en is bovendien aanzienlijk goedkoper. Met een maandelijks tarief van 11,90 euro is het zeker een overweging waard, gezien de toenemende kosten bij Viaplay.

    Als je toch bij Viaplay wilt blijven, is er ook de optie van een jaarabonnement voor 153,48 euro, wat neerkomt op een maandbedrag van 13,99 euro. Dit kan een alternatief zijn voor degenen die graag langere tijd bij Viaplay willen blijven, maar alsnog een lager tarief willen betalen.

    Het is belangrijk om af te wegen welke optie het beste past bij jouw behoeften en budget als Formule 1-fan.



    Drifter
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Moderators

    Ronduit schandalig hoe de leden uitgemolken worden. Het wordt tijd dat Viaplay de F1 rechten kwijtraakt.

    Met hetgeen dan resteert is de helft van het huidige abonnemntstarief nog teveel. Ben blij dat er voldoende al dan niet geheel legale alternatieven zijn (zoals o.a. via Oostenrijk kijken met een VPN op Wien)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    • Content-Beheer

    Formule 1 sluit deal: races tot en met 2029 te zien bij Viaplay

    De Formule 1 heeft een belangrijke overeenkomst gesloten waardoor de races tot en met 2029 te zien zullen zijn bij Viaplay. Deze Zweedse streamingdienst, onderdeel van Nordic Entertainment Group, heeft de exclusieve tv-rechten verworven voor de komende vijf jaar, te beginnen vanaf het volgende seizoen. Naast Nederland heeft Viaplay ook de uitzendrechten voor de Formule 1 in andere Scandinavische landen zoals Zweden, Finland, Denemarken, Noorwegen en IJsland weten te bemachtigen.

    De entree van Viaplay op de Nederlandse markt vond plaats in 2022, door de tv-rechten over te nemen van Ziggo. Dit was een significante stap voor de streamingdienst, die naar verluidt een bedrag van 30 miljoen euro per jaar heeft betaald voor deze rechten. De huidige deal zou echter een aanzienlijk hoger financieel commitment vereisen, gezien de toegenomen waarde van de uitzendrechten.

    Viaplay heeft onlangs financiële moeilijkheden het hoofd moeten bieden, maar wist overeind te blijven dankzij een kapitaalinjectie van 350 miljoen euro. Onder de investeerders bevond zich ook het Franse mediabedrijf Canal+. Als gevolg van deze financiële strubbelingen heeft Viaplay wel wereldwijd haar bedrijfsvoering moeten herzien. Dit leidde tot een reorganisatie onder leiding van de toenmalige topman Anders Jensen, die in de nasleep is opgestapt. Hierdoor heeft bijna een derde van de werknemers wereldwijd het bedrijf moeten verlaten. Ook besloot Viaplay om haar diensten in verschillende landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Polen, de Baltische Staten, de Verenigde Staten en Canada, stop te zetten of aan te passen.

    Deze nieuwe overeenkomst met Formule 1 onderstreept echter de ambitie van Viaplay om als vooraanstaande speler op het gebied van sportuitzendingen in meerdere markten te blijven fungeren. Het biedt Nederlandse en Scandinavische Formule 1-fans de zekerheid dat ze de komende jaren hun favoriete sport op deze streamingdienst kunnen blijven volgen.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  4 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...