Jump to content

Drifter

Content-manage
 • Posts

  563
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

Everything posted by Drifter

 1. Rechten zijn aangepast @Monkie. We zien je review graag verschijnen.
 2. Het probleem is aanzienlijk duidelijker geworden nadat ik een PM heb ontvangen van Marcel1962, met de inhoud dat het probleem zich voordeed bij content die langer dan 2000 dagen geleden waren gepost. Die posts waren wel zichtbaar, maar niet meer te downloaden met het abonnement op zijn newsserver vanwege de leeftijd. Dit probleem heeft opzich ook niets te maken met het huidige probleem bij de Indexers. Ik heb Marcel1962 nu op verzoek een linkje gegeven naar een overzicht van Beste Usenet providers 2024.
 3. Sony's recent aangekondigde update voor de PlayStation Portal brengt een significante verbetering die het toegankelijker maakt voor gamers om overal verbinding te maken met het internet, met name via publieke wifi-netwerken zoals in hotels, luchthavens, en fastfoodrestaurants. Deze ontwikkeling is een reactie op de eerdere beperkingen van de PlayStation Portal, die geen verbinding kon maken met publieke wifi-netwerken vanwege de noodzaak om door inlogschermen te navigeren, iets wat voorheen niet mogelijk was zonder een ingebouwde webbrowser. De slimme oplossing die Sony bedacht heeft, maakt gebruik van een QR-code die op het scherm van de PlayStation Portal verschijnt. Wanneer gebruikers een verbinding willen. maken met een publiek wifi-netwerk, kunnen ze deze QR-code scannen met hun smartphone. Hiermee wordt het inlogproces naar de telefoon overgebracht, waar gebruikers gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot het vereiste inlogscherm en hun inloggegevens kunnen invullen. Dit omzeilt de noodzaak voor een webbrowser op het apparaat zelf en maakt een eens onmogelijke verbinding moeiteloos mogelijk. Naast het verbeteren van de connectiviteit met publieke wifi-netwerken, introduceert de update ook andere handige functies. Zo kunnen gebruikers nu te allen tijde het batterijpercentage van hun apparaat zien, iets wat essentieel is voor het beheren van speelsessies om te voorkomen dat de batterij midden in het spel leeg raakt. Bovendien wordt de locatie van de virtuele touchpad op het scherm aangegeven, wat bijdraagt aan de gebruiksvriendelijkheid van de PlayStation Portal. Met de PlayStation Portal kan men gebruikmaken van Remote Play, wat het mogelijk maakt om de PlayStation 5-games via wifi te streamen en te spelen, uiteraard mits men beschikt over een PlayStation 5-console. Onder de populairste PlayStation 5-games die vaak op de Portal gespeeld worden, bevinden zich titels als 'God of War Ragnarök', 'Spider-Man 2', 'Astro's Playroom', 'Fortnite', 'Rocket League' en 'EA Sports FC 24', wat wijst op de brede verscheidenheid aan games die beschikbaar zijn voor gamers wanneer ze onderweg zijn. Deze update is vitaal voor het uitbreiden van de functionaliteit en mogelijkheden van de PlayStation Portal, die zo een nog aantrekkelijker optie wordt voor gamers die hun spelervaring willen meenemen buiten de grenzen van hun huis. Door een brug te slaan tussen de PlayStation Portal en publieke wifi-netwerken, opent Sony nieuwe deuren voor gaming onderweg, wat wederom benadrukt hoe de industrie blijft innoveren en reageren op de behoeften van haar gebruikers.
 4. In de huidige markt voor internetdiensten blijkt dat aanbieders van glasvezelverbindingen de snelheid van het internet kunstmatig laag houden bij goedkopere abonnementen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zou een glasvezelaansluiting zonder tussenkomst van internetproviders standaard een internetsnelheid van ten minste 1 gigabit per seconde (Gbps) kunnen leveren. Internetproviders verlagen deze snelheid echter bewust om meer winst te genereren met glasvezelabonnementen. Economische Overwegingen Het klinkt logisch: als je minder betaalt, krijg je een lagere internetsnelheid. Echter, bij glasvezel is dit niet zonder meer het geval. Glasvezelaansluitingen zijn standaard in staat om een snelheid van minimaal 1 Gbps aan te bieden. Internetproviders maken gebruik van speciale apparatuur of software om deze snelheid te beperken. Glasvezelexpert Hendrik Rood van consultancybureau Stratix legt uit: "De aanschaf van die apparatuur of software kost geld," vervolgt Rood. "Daardoor zijn de kosten om lagere internetsnelheden te leveren eigenlijk hoger dan het leveren van de volledige snelheid." Vergelijking met Verkeer Anco Scholte ter Horst, directeur van internetprovider Freedom Internet, vindt deze situatie vreemd. Hij vergelijkt het met een vierbaans autosnelweg: "Als je vier banen hebt, laat je het verkeer ook niet over één rijbaan rijden. Het kost niets extra om alle vier de rijbanen te benutten." Marketingstrategieën van Internetproviders De reden dat internetproviders toch besluiten om de glasvezelsnelheid te beperken, ligt volgens Rood in marketingstrategieën. Door abonnementen met lagere snelheden aan te bieden, wordt de standaard 1 Gbps-snelheid een soort 'premium product' waarvoor mensen bereid zijn meer te betalen. Bijvoorbeeld, ten opzichte van het goedkoopste internetabonnement betaal je bij KPN ongeveer 10 euro per maand extra voor een snelheid van 1 Gbps. Bij Odido is dat verschil zelfs 15 euro per maand. "De prijs die internetproviders vragen voor het abonnement met de laagste snelheid, zegt iets over wat een glasvezelaansluiting daadwerkelijk kost," zegt Scholte ter Horst. Voorheen was het dataverkeer dat klanten veroorzaakten een serieuze kostenpost voor internetproviders. Tegenwoordig zijn die kosten echter zo laag geworden dat ze verwaarloosbaar zijn. Gebruik van Internetdiensten "Sneller internet leidt ook niet tot evenredig meer dataverkeer," legt de directeur van Freedom Internet uit. "Bijvoorbeeld, Netflix of Microsoft Teams gebruiken dezelfde hoeveelheid data op een 1 Gbps-verbinding als op een 100 Mbps-verbinding." Consumentenmisleiding Mensen met een glasvezelaansluiting worden dus in feite misleid. Door het aanbieden van abonnementen met lagere snelheden proberen internetproviders consumenten te laten betalen voor een snelheid die ze eigenlijk standaard zouden moeten ontvangen. Het is een strategie die hen toestaat meer te verdienen door de natuurlijke snelheid van glasvezel kunstmatig te beperken.
 5. In een onverwachte ontwikkeling kondigt koopjedeal.nl, een bekend online platform voor dagdeals, zijn sluiting aan. Een belangrijke mededeling van de bedrijfsleiding kwam naar voren via een officiële e-mail naar hun klanten, waarin zij meedeelden dat door onvoorziene omstandigheden koopjedeal.nl zijn activiteiten zal beëindigen. Bij wijze van afscheid wordt een omvangrijke uitverkoop aangekondigd, met aantrekkelijke kortingen, ongeëvenaard in de geschiedenis van koopjedeal. De e-mail bevat de overtuigende uitnodiging "De deals zijn nog nooit zó goedkoop geweest, KLIK HIER en profiteer nu", benadrukkend dat dit een laatste kans is voor klanten om te profiteren van hun aanbiedingen. Het cruciale nieuws over deze bedrijfssluiting sceert over de digitale golven slechts een enkele week na een aanzienlijke tegenslag voor koopjedeal.nl. Het bedrijf verkreeg een stevige boete van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vanwege de onthulling van te zijn betrokken bij advertenties met zogenaamde nepkortingen. Deze praktijken brachten onjuiste "van-prijzen" aan het licht, waardoor klanten misleid werden over de ware waarde van de korting, welke vaak lager uitviel dan verondersteld of in sommige gevallen volledig illusoir bleek. De ACM heeft in totaal vijf ondernemingen aangepakt in deze sanctieronde voor vergelijkbare overtredingen, onder welke gerenommeerde namen vielen zoals G-Star, Tommy Hilfiger, Leen Bakker en JYSK, met een collectieve beboetingssom van €621.000. Van deze groep ontving koopjedeal.nl de zwaarste individuele financiële sanctie, namelijk een boete van €163.000, vanwege de verkoop van huishoudelijke apparaten, waaronder stofzuigers en prullenbakken, die gepaard gingen met misleidende kortingsacties. De noodzaak voor stevige regulering en consumentenbescherming werd bekrachtigd door Cateautje Hijmans van den Bergh, bestuurslid bij de ACM, die benadrukte dat de prijs een sleutelfactor is in de besluitvorming van kopers. Het aanpakken van nepkortingen is daarom essentieel om te zorgen dat klanten geen slachtoffer worden van misleiding en daadwerkelijk ontvangen waarvoor ze betalen. De reacties op deze gebeurtenissen zijn gemengd. Terwijl G-Star, Tommy Hilfiger en JYSK hebben toegegeven fouten te hebben gemaakt, kiest Leen Bakker juist voor het juridische pad door tegen de opgelegde sanctie in beroep te gaan. Het moederbedrijf achter koopjedeal.nl, Day Traders, heeft merkwaardig genoeg geen schuld erkend ondanks de straffe maatregel van de ACM. Deze opeenvolging van evenementen luidt een onzekere periode in voor koopjedeal.nl en markeert een dramatische ommekeer voor het voorheen populaire platform. Met hun besluit om te stoppen, is het de verwachting dat de finale uitverkoop hen wellicht een laatste voetnoot in de online retailgeschiedenis zal bezorgen.
 6. Ticketmaster, heeft stappen gezet om de flexibiliteit van hun dienstverlening in Nederland ta vergroten, dit door klanten vanaf nu de mogelijkheid te bieden om hun mobiele tickets door te verkopen via externe platformen. Deze beleidswijziging komt na een nauwkeurig onderzoek van de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM), die gekeken heeft naar mogelijke belemmeringen voor consumenten bij de doorverkoop van tickets. Voorheen beperkte Ticketmaster de mogelijkheid voor doorverkoop van hun mobiele e-tickets uitsluitend tot hun eigen platform. Deze tickets zijn electronisch verbonden aan het Ticketmaster-account van de koper en vereisten dat ook ontvangende partijen een dergelijk account hadden voor transfer. Hoewel de ACM geen directe overtredingen constateerde in het beleid van Ticketmaster, heeft het ticketplatform toch toegezegd zijn beleid aan te passen. Deze aanpassing maakt het dus voor gebruikers van Ticketmaster mogelijk om hun aangekochte mobiele tickets te verkopen via een doorverkoopplatform van hun keuze, waarmeer klantvriendelijkheid en marktconcurrentie potentieel verbeteren. De ACM heeft Ticketmaster beschreven als een significant invloedrijke speler binnen de Nederlandse ticketverkoopmarkt. Het onderzoek was met name gericht op de beperkingen rond de doorverkoop van mobiele e-tickets, welke het uitsluitend mogelijk maakten deze tickets via Ticketmaster zelf te verkopen. Dit zou competitie op de markt van doorverkoop van tickets kunnen benadelen, wat uiteindelijk negatieve gevolgen kan hebben voor consumenten door hogere prijzen, minder gunstige voorwaarden en een afname in de kwaliteit van de service. Ticketmaster en zijn moederbedrijf Live Nation zijn kritisch bekeken, niet alleen in Nederland maar ook internationaal. Zo zou het Amerikaanse ministerie van Justitie overwegen juridische actie te ondernemen tegen Live Nation. Dit komt voort uit bezorgdheid dat hun handelingen na de fusie van Live Nation en Ticketmaster de marktconcurrentie zouden kunnen schaden. Daarnaast kreeg Ticketmaster te maken met boetes wegens digitaal machtsmisbruik, waarbij inloggegevens van concurrenten zonder toestemming werden gebruikt voor toegang tot hun systemen. Door deze beleidswijzigingen en de lopende aandacht van regulerende instanties wereldwijd lijkt Ticketmaster vastberaden zijn platform open en eerlijk te houden, ten gunste van zowel consumenten als de marktwerking op de ticketverkoopsector.
 7. Wie graag online spelletjes speelt, moet misschien twee keer nadenken voordat hij een Copilot+-pc in huis haalt: anti-cheat software werkt namelijk niet op ARM-chips. Er is een boeiende verandering gaande bij Microsoft. Veel van de nieuwe laptops zijn zogenoemde Copilot+-pc’s, speciaal ontworpen voor efficiënte verwerking van AI-taken. Dit is te danken aan de chips in deze toestellen die voorzien zijn van een NPU (Neural Processing Unit), speciaal ontwikkeld voor AI-workloads. Maar dat is niet het enige verschil: de chips zijn gebaseerd op een geheel andere architectuur. De meeste huidige Windows-pc’s draaien op chips die de x64-instructieset volgen. Het belang van deze architectuur werd enkele jaren geleden duidelijk voor Mac-gebruikers toen Apple plots een MacBook met eigen M1-chips lanceerde. Deze nieuwe chips functioneerden anders dan de voorheen gebruikte Intel-chips. Voor ontwikkelaars was dit een stevige uitdaging: apps die werkten op Intel-MacBooks waren plotseling niet meer compatibel met de nieuwe Apple Silicon-apparaten, die op ARM-architectuur zijn gebaseerd. Dat compatibiliteitsprobleem wil Microsoft nu zoveel mogelijk voorkomen. Het bedrijf introduceert devices met ARM-chips, een technologie die voordelen biedt, zoals energiezuinigheid. Echter, het vergt ook dat applicaties aangepast worden om op deze chips te werken. Om dit te adresseren, ondersteunt Windows het draaien van niet aangepaste applicaties via een emulator. Deze manier zorgt ervoor dat veel applicaties toch functioneren op ARM-chips. Volgens een interview met Pete Kyriacou, Corporate VP bij Microsoft Devices, passen veel ontwikkelaars hun applicaties al aan. Inmiddels zijn er ARM-versies beschikbaar van populaire browsers en applicaties zoals Slack. Een gebied waar nog uitdagingen bestaan, is gaming. Hoewel de Snapdragon X Elite-chips die vele Copilot+-pc’s aandrijven technisch geschikt zijn voor gaming, stellen anti-cheatprogramma’s voor online multiplayer-games problemen. Deze programma’s werken niet op ARM-pc’s, een bekend probleem dat ook voorkomt op apparaten zoals de Steam Deck, die Linux draait, waar veel anticheat-engines niet beschikbaar zijn. Dit betekent echter niet dat je helemaal niet online kunt gamen. Cloudgaming blijft een optie, en via deze methode kun je online multiplayergames spelen. Toegegeven, of dit een haalbare oplossing is voor competitieve gamers, is twijfelachtig. Cloudgaming vereist extra verbindingen met zowel gameservers als Microsoft-servers, wat kan leiden tot hoge latency en fluctuaties tijdens het spelen. Met deze informatie kunnen gamers beter geïnformeerd beslissingen nemen over het aanschaffen van Copilot+-pc's en de impact hiervan op hun game-ervaring.
 8. Digitale fotografie heeft ongelofelijke stappen voorwaarts gemaakt, maar zelfs de beste camera's lijden soms onder een probleem dat zo oud is als fotografie zelf: beeldruis. Die korrelige verstoring, vaak omschreven als een 'peper-en-zout'-effect, duikt vooral op in foto's genomen bij weinig licht en kan de kwaliteit van een afbeelding aanzienlijk verminderen. Gelukkig biedt de moderne technologie innovatieve oplossingen, zoals de gratis online Nero AI Denoiser, wat ruisreductie door middel van kunstmatige intelligentie toegankelijk maakt voor iedereen, zonder de noodzaak van complexe software-installaties of registratie. ### Stap 1: Aan de slag gaan De Nero AI Denoiser onderscheidt zich als een buitengewoon gebruikersvriendelijke tool voor zowel amateurs als professionals. Door enkel je beeldbestand te uploaden via de browser, opent zich de deur naar geavanceerde AI-gedreven beeldverbetering. De ondersteuning van diverse beeldformaten, waaronder jpg, png, bmp, webp, en jfis, zorgt ervoor dat bijna alle digitale beelden opgeschoond kunnen worden van ongewenste ruis. Fotografen zullen blij zijn te weten dat optimaal resultaat vaak bereikt wordt met beelden met enige, maar niet excessieve, ruis. Na de upload geeft de interface nuttige informatie over de beeldgrootte, een belangrijke factor in de verwerkingssnelheid en de visualisatie van de resultaten. Eerst moet je de afbeelding naar de Nero AI-servers versturen. Daarom klik je op de knop Afbeelding uploaden. Je kunt ook een afbeeldingsbestand slepen naar het rechthoekige gebied waar de upload-knop staat. Volgens Nero werken foto’s met slechts een beetje ruis het beste. Nadat de afbeelding is geüpload, zie je de grootte in pixels en in MB. Klik op de knop Beginnen. ### Stap 2: Voorvertoning en aanpassingen Eenmaal de AI zijn werk heeft gedaan, presenteert Nero een voor-en-na weergave van je foto, zij aan zij. Dit moment is doorslaggevend; het biedt je de kans het subtiele evenwicht te beoordelen tussen ruisverwijdering en behoud van details. Op de voorvertoning is er een verticale indicatielijn die je kunt verslepen om een vergelijking te zien van de oorspronkelijke en aangepaste foto. Het weergavevenster is veel te klein om de ruis goed te kunnen beoordelen. Gelukkig vind je onderaan het zoomniveau. Met een schuifregelaar pas je de weergave aan. Om een goed beeld te krijgen, moet je tot 100% inzoomen. In die instelling komt één pixel van het afbeeldingsbestand overeen met één pixel van het beeldscherm van de computer. Via het pijltje naast de zoomknop kun je in één keer vergroten tot 100%. Deze instelling zorgt ervoor dat je de foto pixel per pixel zoals op je monitor kunt zien. ### Stap 3: Volledige weergave Voor een nog gedetailleerdere beoordeling biedt Nero de optie om de afbeelding volledig scherm weer te geven. Het is als het verschil tussen een kijkje door een sleutelgat en het openen van een deur naar een galerij. Vind je die weergave nog te klein, klik dan op de knop Weergave op volledig scherm die rechtsboven in het miniatuur staat en vergroot dan de weergave naar 100%. Zodra je de kwaliteit van de ruisvermindering hebt gevalideerd, brengt een simpele druk op de 'Esc'-toets je terug naar de downloadpagina, waar je met een simpele klik op de knop Downloaden je gereinigde foto kunt opslaan. Door de kracht van AI biedt Nero AI Denoiser een indrukwekkend gemakkelijke en effectieve manier om de uitdaging van beeldruis aan te gaan, toegankelijk voor eenieder met een browser en internetverbinding. Het elimineren van ruis zonder merkbare verlies aan beelddetail of -kwaliteit tilt je fotografie naar een nieuw niveau, zonder dat je je hoeft te verdiepen in complexe bewerkingssoftware of je mooie momenten verloren laat gaan door de ongewenste sporen van ruis.
 9. Valse foutmeldingen in programma's zoals Google Chrome, Microsoft Word of OneDrive kunnen een verborgen risico op malware-infecties markeren. Cybercriminelen zijn bedreven in het ontwerpen van geraffineerde valstrikken, gericht op nietsvermoedende gebruikers de intentie hebben snel problemen willen oplossen die op hun computerscherm verschijnen. Deze strategie speelt in op de onmiddellijkeemoplossende reflex van de meeste mensen. In de zich steeds voortzettende golf van cyberdreigingen heeft onderzoek van entiteiten zoals Proofpoint aan het licht gebracht dat dergelijke aanvalsstrategieën niet beperkt zijn tot een enkele hackersgroepering. Vele groepen, waaronder één genaamd ClearFake, zijn actief in deze bedrieglijke vormen van cyberaanvallen, waarbij ze eerder al successen boekten door gebruikers ertoe aan te zetten neppe browserupdates te installeren. Deze zogenaamde updates leverden in realiteit echter malafide software op die de systemen van slachtoffers compromitteren. Deze nieuwste vorm van aanval gaat evenwel nog een stapje verder dan het eenvoudige kapen van de browser. Nu hebben cybercriminelen hun vizier op uitgebreidere en FREQUENTER gebruikte programma's in de browser gericht, via het uitvoeren van JavaScript-code op populaire websites om zo neppe foutmeldingen te genereren. Deze foutmeldingen beweren kritische problemen in Google Chrome, Microsoft Word of OneDrive te detecteren, compleet met schijnbaar "handige" oplossingen voor de verzonnen problemen. De hack vereist echter RNGEKEURESDEF gehoorzaamheidaan deze "oplossingen" en vraagt gebruikers vaak om een PowerShell-script te kopiëren en uit te voeren via de opdrachtprompt, hetgeen in wezen een uitnodiging is voor malware om ongehinderd toegang te krijgen tot hun systeem. Het meest kritieke wapen dat deze aanvallers hanteren is echter de verkeerde opvatting of onwetendheid van gebruikers omtrent veiligheid. Door zichtbaar dateerbare foutmeldingen die directe en ogenschijnlijke simpele fixes presenteren, gokken de cybercriminelen op de haast en het gebrek aan technische kennis bij hun beoogde slachtoffers. Deze methode voegt nog een dimensie van misleiding toe door de noodzaak van de gebruiker om actief mee te werken, wat de detectie en analyse van deze malware compliceerder maakt. Wanneer u dus met een dergelijke foutmelding wordt geconfronteerd, is het essentieel om eerst een adempauze te nemen en de validiteit ervan te onderzoeken door onafhankelijke bronnen te raadplegen of de melding op het internet op te zoeken. Vaak kunnen echte foutcodes of problemen snel worden geïdentificeerd door dialogen met de officiële klantenservice of door te zoeken op gerenommeerde technische hulpforums. Een vervolgstap is om steeds waakzaam te zijn en nooit zomaar scriptcode te executeren die u niet volledig begrijpt. Voor degenen onder u die overwegen dit te moeten doen, kan voorlegging van de code aan een vergevorderde AI, zoals ChatGPT, of aan beveiligingsexperts, zijn nut bewijzen door een snelle analyse te bieden van wat de code werkelijk van plan is te doen, en kan zo onnodige risico's vermijden. Door degetelijke voorzorgsmaatregelen te nemen, kunnen individuele gebruikers een essentiële bijdrage leveren aan wboth hun eigen digitale veiligheid als die van het grotere netwerk waartoe zij behoren.
 10. Professor Gary Johnson doet zich voor als huurmoordenaar namens de politie van New Orleans. Gary is zéér begaafd in het schakelen tussen verschillende persoonlijkheden om voor iedereen de perfecte hit man te zijn. Hij komt in een lastige situatie terecht als hij gevoelens begint te ontwikkelen voor een van zijn potentiële klanten, de beeldschone Madison (gespeeld door Adria Arjona). Als Madison verliefd wordt op een van Gary's alter ego's - de mysterieuze en sexy Ron - zorgt hun affaire voor een opeenvolging van leugens, bedrog en escalerende belangen.
 11. Het avontuur van McDonald's met kunstmatigeie (AI) in hun Amerikaanse restaurants heeft tot gemengde gevoelens geleid, zowel bij klanten als in de industrie. De fastfoodgigant probeerde de efficiëntie in hun dienstverlening te verhogen door AI-gedreven Automated Order Takers in te zetten in meer dan honderd filialen verspreid over de Verenigde Staten. Deze technologische vernieuwing, gericht op het automatiseren van het bestelproces in de drive-in, is echter op allerlei uitdagingen gestuit. Volgens verscheidene rapporten had de AI moeite met de verwerking van klantbestellingen, wat uitliep op frustraties bij consumenten. Niet-zeldzaam waren er scenario's, te zien in influencer-content op platforms zoals TikTok, waarin klanten in onvrede een dialoog aangaan met de AI. Dit werd duidelijk toen een klant, expliciet vragend om een simpele bestelling van water en ijs, per vergissing ketchupzakjes en boter aangerekend kreeg. Dit deed vraagtekens rijzen over de betrouwbaarheid van de spraakherkenningssoftware, waarvan McDonald’s zelf zegt dat deze voor zo’n 85% nauwkeurig is. Met andere woorden, ongeveer 20% van de bestellingen vereiste menselijke assistentie. Experts op het gebied van kunstmatige intelligentie, zoals Jarno Duursma en Henk van Ess, hebben kritiek geuit op de inzet van deze technologie. Ze wijzen op de beperkingen van AI in het begrijpen van diversiteit in menselijke spraak, zoals accenten, dialecten en achtergrondgeluiden. Dit kan tot gevolg hebben dat de gemaakte fouten in bestellingen de reputatie van McDonald’s kunnen schaden, zoals Duursma benadrukt. Bovendien werd de actie om de technologie 'te ontslaan' of uit bedrijf te nemen genomen temidden van groeiende bezorgdheid over het arbeidsklimaat en het gebruik van machines over mensen. Desalniettemin blijft McDonald’s toegewijd aan de ontwikkeling en integratie van technologische oplossingen in hun dienstverlening. Ze hebben plannen aangekondigd om verder te exploreren hoe spraakherkenning in de toekomst een rol zou kunnen spelen, met de gestage samenwerking met IBM als drijvende kracht achter deze inspanningen. Het besluit om de AI-technologie voor now te verwijderen moet gezien worden in de bredere context van de ontwikkeling en adoptie van technologie in de retail- en dienstensector. AI-deskundige Remy Gieling blijft optimistisch en suggerereert dat met verbeteringen en een grotere nadruk op mens-machine samenwerking, dergelijke technologieën op de lange termijn waardevolle activa kunnen worden voor het restaurantwezen. Het uiteindelijke doel blijft het aanbieden van een naadloze en efficiënte klantenservice, terwijl tegelijkertijd de menselijke touch behouden blijft waar het algoritme tekortschiet. McDonald's heeft aangekondigd dat de AI-technologie vóór eind juli uit de restaurants verwijderd zal zijn. Deze stap illustreert de bereidheid van het bedrijf om te leren en zich aan te passen in een snel veranderende wereld, waarin technologie een steeds grotere rol speelt, maar waar de menselijke ervaring onverminderd van belang blijft.
 12. Monster Hunter Stories, een fantastische game die vaak wordt gezien als een alternatieve versie van Pokémon, komt eindelijk naar de Nintendo Switch en is een echte aanrader. Pokémon, een van 's werelds grootste franchises, heeft zijn roots 1996 met release van de eerste. Sindsdien zijn er talloze nieuwe games uitgekomen en is de fanbase blijven groeien, wat heeft bijgedragen aan de voortdurende groei van de franchise. Bij de opkomst van een grote franchise zijn knock-offs onvermijdelijk, en Pokémon is hierop geen uitzondering. Echter, niet alle knock-offs zijn slecht, en Monster Hunter Stories is daar een goed voorbeeld van. De nieuwste remake van de Monster Hunter-franchise is nu beschikbaar op de Nintendo Switch, en biedt vernieuwde graphics terwijl het vertrouwde verhaal behouden blijft. Hoewel de game nog enkele optimalisaties nodig heeft voor de Nintendo Switch, is er al veel vooruitgang geboekt. Zo zijn er nieuwe cutscenes en zowel Engelse als Japanse voice-overs toegevoegd, die bijdragen aan een meeslepend verhaal en fijne gameplay, zonder dat het unieke Monster Hunter-gevoel verloren gaat. Het beste van alles is dat deze game nu al speelbaar is op jouw Nintendo Switch. Oorspronkelijk begon de Monster Hunter-franchise niet als een knock-off van Pokémon. Het eerste spel, uitgekomen in 2004, draaide om het bevechten en slachten van monsters om hun onderdelen te gebruiken voor betere wapens. Met de komst van Monster Hunter Stories op de 3DS veranderde de gameplay aanzienlijk en kon je als "rider" monsters temmen en gebruiken om andere monsters te verslaan, wat meer overeenkomsten toonde met de kern van de Pokémon-games. Ondanks deze verschuiving behoudt de Nintendo Switch-versie van de game zijn eigen unieke sfeer, dankzij de afwijkende oorsprong van de serie.
 13. De nieuw geïntroduceerde voorleesfunctionaliteit in de Android-versie van de Google Chrome-browser belooft een significante toevoeging te zijn voor gebruikers die de voorkeur geven aan het beluisteren van webcontent in plaats van deze te lezen. Met de aanstaande optie genaamd 'Listen to this page', kunnen gebruikers hun toestel instructies geven om tekstrijke webpagina’s voor te lezen. Deze feature heeft zeker de potentie om de toegankelijkheid en het gemak van het navigeren op het web via Chrome aanzienlijk te verbeteren, met de nadruk op flexibiliteit en gebruikersgerichtheid. De voorleesoptie is niet alleen bedoeld om gebruikers te helpen door lange artikelen, blogs of nieuwsitems te navigeren zonder naar het scherm te hoeven kijken, maar biedt ook extra speelfuncties die vergelijkbaar zijn met die gevonden in muziek- en podcastapps. Deze omvatten de mogelijkheid om de leessessie te pauzeren, de voorleessnelheid aan te passen, de lezing te doorspoelen, of snel terug te spoelen met 10-seconden intervallen. Dit verhoogt de bruikbaarheid voor gebruikers aanzienlijk, met functies die de luisterervaring personaliseren. Een van de opvallendste kenmerken van deze voorleesfunctionaliteit is de assortiment van aanpassingsopties, zoals het selecteren van verschillende voorleesstemmen en de keuze uit meerdere talen. De ondersteuning voor diverse talen, waaronder Engels, Duits, Frans, Spaans, Arabisch, en Hindi, maakt deze functie toegankelijk voor een brede groep gebruikers over de hele wereld. Dit toont aan hoe Google zich inzet voor het promoten van taaldiversiteit en inclusiviteit binnen zijn diensten. De implementatie volgt op de eerdere tests van Google met voorleesfunctionaliteiten in andere versies van hun producten. Zoals het artikel vermeldt, heeft Google eerder de basis gelegd voor deze technologieën in de desktopversie van Chrome, hoewel sommige van die functies moesten worden geactiveerd door de gebruikers zelf. De alternatieve route voor het beluisteren van webpagina's, met gebruikmaking van Google Assistent, toont aan dat Google gericht is op het bieden van verschillende manieren om internetcontent toegankelijk te maken. Hoewel deze methode de gebruiker uit de browser haalt en overzet naar de Google Assistent-app, biedt het toch waarde door zowel voorlees- als vertaalfuncties waardoor content in verschillende talen toegankelijk wordt. Deze voorleesfeature, hoewel momenteel enkel in de bètaversie en kenbaar in de Google Chrome-app Android versie 125, licht een stukje van de sluier op van Google’s voortdurende missie om innovatieve en gebruikersvriendelijke oplossingen te leveren. De invoering ervan zal naar verwachting niet alleen de toegankelijkheid in het algemeen verbeteren, maar ook de manier waarop gebruikers interageren met online content op een dagelijkse basis, te transformeren.
 14. LinkedIn zet grote stappen in de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) om de gebruikservaring op het platform te verbeteren en het voor gebruikers makkelijker te maken om carrièremogelijkheden te ontdekken en na te streven. Met de lancering van een suite aan AI-gebaseerde diensten neemt LinkedIn het sollicitatieproces naar een geheel nieuw niveau, waarbij het zelfs mogelijk wordt dat AI namens gebruikers solliciteert voor banen. Solliciteren met Hulp van AI Met deze vernieuwingen belooft LinkedIn een sollicitatieproces te realiseren waarbij AI zorg draagt voor zowel het vinden van de juiste baan als het appliceren daarvoor. Dit zal gebeuren op een interactieve manier waarbij gebruikers in natuurlijke taal kunnen communiceren met het systeem, dat wordt aangedreven door proactieve prompts vergelijkbaar met de functionaliteiten van andere geavanceerde AI-systemen. Door de input van de gebruiker kan de AI op zoek gaan naar passende vacatures binnen de uitgebreide database van LinkedIn, gebaseerd op voorkeuren en eisen. Na het zoeken van een geschikte positie, kan de AI ook de rol van sollicitant op zich nemen door het voorbereiden van een cv en sollicitatiebrief op maat. Daarnaast biedt het systeem opties voor het optimaliseren van een cv door deze te analyseren en advies te geven voor verbeteringen, waardoor de kans op een succesvolle sollicitatie toeneemt. Verbeterde Zoekervaring door AI Naast het ondersteunen bij sollicitaties, is LinkedIn door de integratie van AI ook bezig de zoekervaring op zijn platform te verbeteren. Met behulp van wat zij 'conversationeel zoeken' noemen, beoogt LinkedIn gebruikers in staat te stellen om op een meer organische manier zoekopdrachten uit te voeren, zonder te hoeven vertrouwen op specifieke zoekwoorden of filters zoals locatie en netwerkbereik, wat nu nog veelvuldig het geval is. AI-Functies voor Premium-gebruikers Hoewel de meeste AI-initiatieven voor alle LinkedIn-gebruikers beschikbaar zullen zijn, behoudt het platform enkele geavanceerde functies exclusief voor Premium-leden. Deze betalende gebruikers krijgen toegang tot "expertadviezen" aangeleverd door AI, ondersteund door inzichten van bekende instructeurs en deskundigen zoals Alicia Reece, Anil Gupta, Dr. Gemma Leigh Roberts, en Lisa Gates. Deze AI-gedreven inzichten kunnen gebruikt worden voor zowel carrière-advies als voor ondersteuning tijdens het volgen van LinkedIn Learning-cursussen, waarmee een meer gepersonaliseerde leerervaring wordt aangeboden. Door de inzet van AI zet LinkedIn in op een vernieuwde en geoptimaliseerde gebruikerservaring die niet alleen toegankelijker is, maar gebruikers ook helpt om sneller en efficiënter hun professionele ambities te ontdekken en na te streven. Deze ontwikkelingen onderstrepen hoe LinkedIn kunstmatige intelligentie ziet als een essentieel onderdeel van zijn toekomststraject.
 15. Het Meldpunt Kinderporno heeft afgelopen jaar een enorme hoeveelheid meldingen ontvangen van beeldmateriaal waarop mogelijk seksueel kindermisbruik te zien was. Veel van deze beelden worden snel van het internet verwijderd, maar helaas komen veel ervan weer terug. Dit beeldmateriaal werd op het openbare internet aangetroffen, en de verspreiding ervan blijft een groot probleem. "Het is buitengewoon frustrerend dat de meldingen blijven binnenkomen," zegt Robbert Hoving, directeur van Offlimits, de organisatie waar het meldpunt deel van uitmaakt. "Soms voelt het alsof we dweilen met de kraan open." Vorig jaar onderzochten de analisten van het Meldpunt Kinderporno 535.802 internetadressen met mogelijk schadelijke inhoud, een aanzienlijke toename ten opzichte van 2022, toen het aantal nog op 397.770 lag. Offlimits houdt zich vooralsnog terughoudend met het trekken van conclusies uit deze stijging. "Het aantal meldingen kan jaarlijks schommelen door verschillende oorzaken," staat in het jaarverslag van de organisatie. Mogelijke oorzaken zijn bijvoorbeeld een individuele melder die veel links indient, of een hostingprovider die veel verdachte inhoud heeft gevonden. Van de onderzochte pagina's bevatten 268.912 daadwerkelijk illegaal beeldmateriaal. Het overgrote deel van deze beelden (bijna 86 procent) toont slachtoffers in de leeftijd van vier tot elf jaar. Ongeveer 14 procent betreft tieners van twaalf jaar en ouder, terwijl 0,16 procent van de beelden slachtoffers jonger dan drie jaar toont. Het slachtofferschap is disproportioneel verdeeld over de geslachten: volgens Offlimits zijn in veruit de meeste gevallen (91,8 procent) meisjes het slachtoffer, terwijl jongens slechts 7,2 procent van de gevallen uitmaken. In het overige percentage zijn zowel jongens als meisjes zichtbaar. In 2023 merkte het Meldpunt Kinderporno een toename van naaktbeelden op die door kinderen zelf zijn gemaakt maar zonder hun toestemming online zijn geplaatst, goed voor 15.955 internetadressen. Het werkelijke aantal is vermoedelijk hoger aangezien deze cijfers pas halverwege het jaar werden bijgehouden. De beelden kunnen onder dwang zijn gemaakt of stiekem zijn opgenomen. "Gezien de jonge leeftijden van de slachtoffers – vaak tussen de zeven en negen jaar oud – vermoeden we dat dit gedrag niet past bij een normale seksuele ontwikkeling," aldus een woordvoerder van Offlimits. Een andere zorgwekkende trend is de opkomst van door kunstmatige intelligentie (AI) gegenereerde beelden van kindermisbruik. Hoewel exacte cijfers nog ontbreken, rapporteren analisten een toename van dit soort beelden, die nu actief worden gemonitord. Vooralsnog gaan de beelden vooral over minderjarigen die niet echt bestaan, wat de uitdaging vergroot om te bepalen of een beeld echt of nep is. "Er is een reële kans dat door AI gegenereerde beelden al voor echt worden aangezien," waarschuwt de woordvoerder. Toch ziet het meldpunt ook voordelen van AI in de strijd tegen online beeldmateriaal van seksueel kindermisbruik. De technologie kan helpen bij het filteren van binnenkomende beelden, zodat medewerkers minder worden blootgesteld aan schokkende inhoud.
 16. Onder deze link staat ook nog wel een redelijk overzichtelijke handleiding in het Nederlands.
 17. Hallo @knabbel, xenForo heeft op hun website een volledige uitleg staan die ik door 1 keer googlen op "BB Code Handleiding" gevonden heb. De uitleg is alleen origineel in het Engels, maar voor jouw gemak heb ik even aangeklikt "vertaal deze pagina" en je kan het resultaat daarvan vinden onder deze link.
 18. De confrontatie tussen xHamster, één van 's werelds grootste pornowebsites, en de rechtelijke macht in Nederland plaatst het spotlight op een cruciale juridische en ethische strijd in het digitale tijdperk. De kern van deze zaak draait om ongeautoriseerde beelden op het platform van xHamster, en de strikte eis die nu door de rechter gesteld wordt aan het bedrijf - Hammy Media - om alle inhoud te verwijderen waarvoor geen expliciete toestemming van de afgebeelde personen is verkregen. Deze beslissing komt na een eerdere uitspraak van de rechtbank van Amsterdam, die xHamster had verklaard alle illegitieme video's te moeten wissen, een uitspraak die aanleiding gaf tot verbijstering bij het bedrijf en tot een tevergeefse poging tot hoger beroep. Het is kristalhelder dat deze zaak nog judicial vervolgdimensies heeft, zoals de optie voor Hammy Media om nog een kans te wagen bij de Hoge Raad, of om een uitgebreidere bodemprocedure te beginnen. Desalniettemin onderstreept deze episode de noodzaak voor digitale platforms, in het bijzonder die in de adulte industrie, om strakke controle- en authenticatieprocessen te hanteren. Een bijzonder aspect is de actieve inzet van het toenmalige Expertisebureau Online Kindermisbruik, nu hernoemd naar Offlimits, dat de zaak aanhangig maakte. Dit signaleert de dienende plaats die maatschappelijke organisaties hebben in het aan de kaak stellen van digitaal wangedrag dat zo diepiphery persoonlijke en sociale implicaties heeft. Het probleem dat zij aanvoeren, wraakporno en gestolen momentopnamen, belicht de donkere zijde van vrije content-sharing die het digitale timeperk cultiveert. Het besluit van de rechtbank is een krachtige uitspraak tegen schendingen van privacy en zet de toon voor de oftewel dissonante ballet tussen digitale vrijheid en individualistisch recht op privacy. Met de gevorderde technologieën aan zowel de kant van het verspreiden als handhaven ligt de route naar oplossingen in het duurzame middenveld van wederzijdse interactie tussen technologie, wet en ethiek. Wat rest, is de vraag over de doeltreffendheid en executie van de opgelegde eisen - een technische en logistieke tour de force gezien de schaal en dynamiek van platformen zoals xHamster. Terwijl Hammy Media vooruit kijkt naar verdere juridische procedures, wordt het duidelijk dat de urgentie van digitale rechten en privacy in ons moderne web-omgeving droeg vraagt om adequaat reactievermogen van zowel de technologie- als juridische maak.
 19. De onverwachte offline status van TorrentGalaxy heeft ongetwijfeld voor onrust gezorgd onder de gebruikers van de site, vooral omdat deze site binnen vijf jaar een aanzienlijke status binnen de torrentgemeenschap heeft verworven. Het bieden van een unieke brug tussen torrent- en streamingdiensten heeft TorrentGalaxy tot een favoriet gemaakt onder gebruikers die op zoek zijn naar nieuwe releases van films en tv-programma's. De combinatie van een toegewijde uploadergroep en een levendige gemeenschap heeft de site tot meer gemaakt dan slechts een doorsnee torrentsite. Het cryptische bericht over de offline status van TorrentGalaxy heeft veel speculaties gewekt over de toekomst van de site. De algemene formulering van hen "TGX is offline. Updates zullen worden geplaatst in geval van wijzigingen," laat veel ruimte voor interpretatie, vooral als men vergelijkt met een meer specifieke formulering die zou duiden op onderhoud. Dit heeft bij gebruikers de vrees voor een mogelijk definitieve sluiting aangewakkerd. De situatie rond TorrentGalaxy benadrukt de voortdurende strijd tussen torrentsites en handhavingsmaatregelen van antipiraterijgroepen. Het feit dat TorrentGalaxy eerder dit jaar werd aangemerkt door de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger als een van de meest beruchte piratensites, toont de druk die op deze platforms wordt uitgeoefend. Het offline gaan kan inderdaad verband houden met juridische druk of andere externe factoren die verder gaan dan technische problemen of onderhoud. Het verlies van een site als TorrentGalaxy heeft bredere implicaties voor de torrentgemeenschap. Andere sites en gebruikers die afhankelijk zijn van TGx-releases zullen merken dat er een gat valt, zoals blijkt uit de stopzetting van uploads door populaire gebruikers zoals 'TGxGoodies' op sites als 1337x. Dit toont aan hoe de sluiting van één prominente site golven kan veroorzaken in het bredere ecosysteem van contentdeling. Het bestaan van copycat-sites draagt bij aan de verwarring en mogelijk het risico voor gebruikers die op zoek zijn naar alternatieven voor TorrentGalaxy. Deze sites bieden misschien vergelijkbare content, maar zonder de functionaliteit, veiligheid of gemeenschap die het origineel zo gewaardeerd maakte. Terwijl de toekomst van TorrentGalaxy onzeker blijft, onderstreept deze situatie de fragiele aard van toegang tot online content en de voortdurende dynamiek tussen makers van content, de platforms die het verspreiden, en de pogingen van auteursrechteigenaars om hun intellectueel eigendom te beschermen. Terwijl we wachten op verdere updates over de status van TorrentGalaxy, blijven gebruikers achter met de onzekere taak om alternatieve bronnen te vinden die hetzelfde niveau van toegang en gemeenschap bieden. Update 15-06-2024 15:30 uur Na meer dan een dag wordt TorrentGalaxy.to nu doorgestuurd naar Torrentgalaxy.mx, via de onderstaande banner. De site lijkt terug te zijn, want er komen ook nieuwe uploads aan.
 20. Het vierde seizoen van The Boys is recentelijk op Prime Video verschenen, wat een opwindend nieuws is voor de fans die al twee jaar uitkijken naar de terugkeer van deze geliefde serie. Vanaf de start zijn de eerste drie episodes beschikbaar met de belofte dat iedere donderdag een nieuwe aflevering zal verschijnen tot aan de seizoensfin op 18 juli. Dit seizoen weet oude bekenden zoals het provocerende team The Boys en meerdere leden van The Seven weer samen te brengen. Bovendien introduceert dit seizoen unieke plotwendingen met de betrokkenheid van een nieuw Marvel-verbonden lid. Dit detail past in de traditie van de serie, die board speelt met acteurs die in het verleden Marvel-rollen hebben vertolkt. Karl Urban (Butcher) heeft bijvoorbeeld Skurge geportretteerd in Thor: Ragnarok, Shawn Ashmore (Lamplighter) was te zien als Iceman in de X-Men films, en Erin Moriarty (Starlight) nam de rol van Hope Shlottman in Jessica Jones op zich. In seizoen 4 van The Boys op Prime Video schittert een nieuw Marvel-gezicht, zij het in een verrassend andere hoedanigheid. Tilda Swinton, bekend van haar rol als the Ancient One in diverse Marvel Cinematic Universe films, leent haar stem aan het personage Ambrosius. Dit karakter, een octopus en 'geliefde' van The Deep, luidt een nieuwe dimensie in van The Deeps’ tumultueuze relaties met zeedieren. De geschiedenis tussen The Deep en zijn watergebonden vrienden is aansprekend, vooral gezien een vorige tragische afloop met een octopus, die hij verborgen hield met diverse gevolgen. Het verhaal rond Ambrosius en The Deep onderzoekt nieuwe dieptes in het nieuwste seizoen van The Boys op Prime Video, waarbij The Deeps vat op de liefde, zorg en loyaliteit aan deze bijzondere zeebewoner merkbaar afwezig is. Dit leidt tot omstandigheden waarbij het welzijn van Ambrosius op het spel staat, in de duistere afgesloten ruimte van een kast. Dit suggereert mogelijke morele vraagstukken en dilemma’s waarin zelfs organisaties zoals Peta zich zouden kunnen mengen. The Boys blijft kijkers verrassen en boeien met de dynamiek tussen de prachtig gecompliceerde karakters en hun erratiche paden. Hoe de uiteenlopende verbanden, waaronder die tussen The Deep en Ambrosius zich volledig zullen openbaren, blijft een van de meeslepende mysteriën die de serie zo fascinerend maken.
 21. Microsoft heeft zonder veel ophef een belangrijke aanpassing doorgevoerd in Windows 10. Vanaf nu is het noodzakelijk om zowel een actieve internetverbinding als een Microsoft-account te hebben om het besturingssysteem te kunnen instellen. Deze verandering past binnen de bredere strategie van Microsoft, die al langer probeert Windows 10-gebruikers te stimuleren een Microsoft-account te gebruiken. In april werd in een testversie van Windows 10 al een melding geïntroduceerd waarin gebruikers werden gewezen op de voordelen van een Microsoft-account, waaronder een verhoogde beveiliging. Waar het eerder nog mogelijk was om een lokaal account in te stellen, is deze optie nu schijnbaar stilletjes verwijderd, zo meldt Reddit-gebruiker u/wokeaspie. Bij de installatie van Windows 10 is het nu verplicht een Microsoft-account te koppelen. Volgens de Reddit-gebruiker heeft Microsoft deze aanpassing recentelijk doorgevoerd in versie 22H2 van Windows 10. De optie "Ik heb geen internet", die tijdens de installatie gebruikt kon worden om een lokaal account aan te maken, is nu verdwenen. Hierdoor zijn gebruikers verplicht een Microsoft-account te koppelen aan Windows 10. Onzekerheid heerst nog over de aard van deze wijziging. Het is niet duidelijk of Microsoft de knop bewúst heeft verwijderd of dat het om een fout gaat. De verandering werd opgemerkt na de beveiligingspatches die Microsoft in juni vrijgaf. De komende tijd zal moeten blijken of dit een permanente wijziging is, of dat het om een vergissing gaat. Het is mogelijk dat Windows 10 hiermee het voorbeeld van Windows 11 volgt, waar het sinds 2021 verplicht is om in te loggen met een Microsoft-account, zonder de optie om een lokaal account aan te maken.
 22. Recentelijk heeft Stichting BREIN een nieuwe hoofdstuk ingeslagen met het aankondigen van een opvallende verschuiving binnen haar managementteam, na het pensioen van Tim Kuik, die 25 jaar als de drijvende kracht en het gezicht van de organisatie heeft gefunctioneerd. Het afscheid van Kuik duidt allerminst op een verzwakking in de strijd tegen piraterij. Integendeel, gewapend met het stabiele fundament dat Kuik heeft neergezet, is BREIN voornemens om haar strijd tegen auteursrechtinbreuken met nog meer overtuiging voort te zetten. In een zeer betekenisvolle ontwikkeling, verwelkomt BREIN Fred Teeven als de nieuwe voorzitter van het bestuur. Teeven, met een indrukwekkende achtergrond als voormalig staatssecretaris van Veiligheid en Justie en officier van justitie, en ervaringen bij de FIOD, is geen onbekende in de wereld van de rechtspraak en de handhaving van intellectuele eigendommen. Bastiaan van Ramshorst, een advocaat met éénentwintig jaar ervaring op zijn naam en sinds 2010 de kracht achter de juridische afdeling van BREIN, is benoemd tot directeur. Van Ramshorst is vermaard om zijn boots-on-the-ground ervaring met de civielrechtelijke verdediging van auteursrechten en naburige rechten, en is pivotal geweest in vele zaken die BREIN de afgelopen tien jaar heeft aangevochten. Als de nieuwe hoofd juridische zaken bij BREIN verwelkomt de organisatie Birre Büller, een intellectueel eigendomsrecht specialist met een rijke geschiedenis als interim-jurist en een gedetailleerde achtergrond als advocaat en in de rechtbank. De aanstelling van Teeven, Van Ramshorst en Büller tekent een krachtig nieuw begin voor BREIN, voortbouwend op het nalatenschap dat Tim Kuik achterlaat. Kuik’s bijdrage aan BREIN - het zelfstandig tot een befaamd instituut smeden van BREIN met aanzien zowel nationaal als internationaal, doorbreken van falen in principiële zaken, en vooroplopen in de sisyfusarbeid tegen piraterij - zullen niet snel vergeten worden. Met de vernieuwde leiderschap zet BREIN haar missie met vernieuwde voorraad en verhoogde discipline frontaal voort. Het behoud en bescherming van auteursrechten blijft een aanzienlijke uitdaging voor de gehele sector, vragend om onverbiddelijke naleving en consequente handhaving. Later dit jaar zal de gelegenheid gebruikt worden om retrospecief TIM Kuik's bijdragen en BREIN’s ontwikkelingen in de auteursrechtbelangen gedurende een 40-jarig periodiek EN 25-jarige geschiedenis tot nu te belichten.
 23. Microsoft heeft plannen bekendgemaakt om de introductie van de Recall-functie voor de toekomstigeilot+-pc's, die gepland stond voor medio juni, uit te stellen. Deze beslissing is genomen naar aanleiding van feedback vanuit de ontwikkelaarsgemeenschap en beveiligingsspecialisten, die bezorgdheid uitten over de veiligheidsaspecten van de functie. Recall is ontwikkeld om gebruikers op een krachtige manier te helpen door hen in staat te stellen eerder uitgevoerde taken snel te 'herinneren' en te herhalen, wat zou kunnen helpen bij het verbeteren van productiviteit en gebruiksgemak. Echter, gezien de kritieken, heeft Microsoft prioriteit gegeven aan verdere evaluatie en verfijning van de functie. Microsoft's aanpak om de lancering uit te stellen is in lijn met de bedrijfsfilosofie om gebruikerservaring, veiligheid en privacy op de eerste plaats te zetten. Het team heeft de wens uitgedrukt om nauwer samen te werken met de Windows Insider-gemeenschap, een programma dat liefhebbers en vroege gebruikers de kans geeft om vooruitgang te beoordelen en feedback te geven, om ervoor te zorgen dat Recall aan de verwachtingen kan voldoen. Deze gemeenschap wordt vaak gebruikt als een cruciale stap in het ontwikkelingsproces om software te verfijnen en te testen voordat het op grote schaal wordt uitgerold. “We zijn vastberaden om onze gebruikers de meest veilige, privacybewuste en kwalitatief hoogstaande ervaringen te bieden. Door nauwer met onze Windows Insider-gemeenschap samen te werken en uitgebreide tests uit te voeren, streven we ernaar om Recall op een latere datum beschikbaar te maken. Wij waarderen de feedback en de bijdragen van onze community ontzettend en geloven dat dit de sleutel is tot het succes van onze producten,” aldus een post op het officiële Microsoft-blog op donderdag. Een specifieke releasedatum voor de nieuwe testversie van Recall voor Windows Insiders-deelnemers is nog niet vastgesteld, wat suggereert dat Microsoft grondig te werk gaat om eventuele zorgen aan te pakken. Dit zorgvuldige besluitvormingsproces onderstreept het engagement van Microsoft om te zorgen voor zowel innovatie als veiligheid, terwijl het zich blijft aanpassen aan de behoeften en zorgen van zijn gebruikers en de bredere techgemeenschap. Door tijd te nemen voor aanvullende evaluaties hoopt het bedrijf de efficiëntie en de veiligheidsnormen van zijn softwareproducten te verbeteren, wat essentieel is in een tijdperk waarin digitale veiligheid steeds belangrijker wordt.
 24. Sony zet een belangrijke stap vooruit in de integratie van sociale functies op de PlayStation 5 door spelers de mogelijkheid te bieden rechtstreeks deel te nemen aan Discord-voicechats via hun console. Dit elimineert de noodzaak om externe apparaten, zoals smartphones of tablets, te gebruiken om een verbinding tot stand te brengen. Dezeuitgang is aangekondigd in een recente blogpost door Sony, waarin ze plannen delen om deze optie beschikbaar te maken binnen Game Base, het centrale punt op de PS5 voor sociale interactie. Tot op heden was een omweg vereist voor het gebruiken van Discord op de PS5, waarbij spelers een gesprek moesten initiëren op een extern apparaat en dit vervolgens moesten koppelen aan hun console. Met de aanstaande update behoort deze onhandige stap tot het verleden. Spelers kunnen straks rechtstreeks vanuit het menu van de Game Base kiezen welke Discord-server of -groep ze willen betreden en of ze een gesprek willen starten binnen die specifieke groep. Daarnaast verbetert de update de meldingsfunctionaliteit op de PS5, waarbij gebruikers voortaan in real-time notificaties ontvangen wanneer iemand hen probeert te bereiken via een Discord-gesprek. Deze functie wordt eerst uitgerold in Japan en bepaalde Aziatische regio's binnen de komende weken, als onderdeel van Sony's gefaseerde implementatieplan. Europese gebruikers worden aangemoedigd om geduld te hebben, aangezien Sony nog geen specifieke datum heeft vrijgegeven voor wanneer deze mogelijkheid naar hen uitgerold zal worden. Sony's aanpak weerspiegelt een inspanning om te zorgen voor een naadloze en grondig geteste ervaring voordat deze algemeen beschikbaar wordt gesteld. Deze aankondiging is een belangrijke ontwikkeling voor zowel PlayStation-gebruikers als de Discord-gemeenschap. Het vergemakkelijkt de sociale interactie en communale ervaring van gamers, waardoor ze efficiënter kunnen communiceren en coördineren tijdens het spelen. Voor velen is deze toevoeging een langverwachte functie die de manier waarop communities interacteren betekenisvol zal transformeren, waardoor de PS5 een nog meer verbonden en veelzijdig entertainmentplatform wordt.
 25. YouTube is mogelijk bezig met een nieuwe manier om advertenties in video's te integreren, zodat kijkers niet meer gestoord worden door traditionele reclameblokken. Tot nu toe heeft YouTube reclame in de vorm van specifieke video's geïntroduceerd die dienen als onderbrekingen tussen de content. De ontwikkelaar van de populaire extensie SponsorBlock heeft echter wat nieuws opgemerkt: YouTube is naar verluidt aan het experimenteren met manieren om advertenties direct in de video's zelf te 'injecteren'. Dit zou het mogelijk maken om advertenties te tonen zonder de video daadwerkelijk te onderbreken. SponsorBlock, een extensie die reclame en andere ongewenste content in video's helpt overslaan, ondervindt naar eigen zeggen al hinder van YouTubes experiment. De advertenties zouden nu namelijk een geïntegreerd deel van de videostream kunnen worden, in plaats van een apart segment. Hierdoor wordt het voor adblockers lastiger om deze advertenties te detecteren en te blokkeren. Toch meldt SponsorBlock op Reddit dat ze mogelijk al een oplossing voor deze nieuwe uitdaging hebben gevonden. Het lijkt er dus op dat deze nieuwe strategie van YouTube niet het einde zal betekenen voor adblockers. Hoewel het een andere benadering vereist, blijft het blokkeren van advertenties mogelijk. Eén van de grootste uitdagingen voor adblockers is nu om om te gaan met variabele tijdcodes, die per gebruiker verschillend kunnen zijn. Dit maakt het moeilijker om te bepalen wanneer de adblocker moet activeren om de advertenties te stoppen. Google heeft in het verleden al verschillende updates doorgevoerd om het blokkeren van advertenties te bemoeilijken, maar ontwikkelaars van extensies hebben daar steeds oplossingen voor gevonden. Het is nog maar de vraag of YouTube deze nieuwe advertentiemethode daadwerkelijk gaat uitrollen en in hoeverre de advertenties echt geïntegreerd zullen worden in de videostream. De tijd zal leren of dit experiment succesvol en permanent zal zijn.
×
×
 • Create New...