Spring naar bijdragen

Drifter

Content-Beheer
  • Aantal bijdragen

    441
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Aantal dagen beste content

    44

Handleiding Reacties geplaatst door Drifter

  1. Vanaf 30 april 2024 verbiedt Airbnb het ophangen van beveiligingscamera's binnenshuis voor verhuurders op hun platform, ongeacht het doel. Dit is een update van het privacybeleid van Airbnb voor verhuurders. Verhuurders mogen nog steeds beveiligingscamera's buiten hun accommodaties plaatsen.

    Voorheen was het wel toegestaan voor verhuurders om binnenshuis camera's op te hangen, maar Airbnb gaf al aan dat dit alleen mocht in "algemene ruimten" zoals woonkamers. Camera's in slaapkamers of badkamers waren altijd al verboden. Daarnaast moesten verhuurders duidelijk aangeven dat er beveiligingscamera's aanwezig waren.

    Er zijn ook nieuwe regels voor beveiligingscamera's buitenshuis. Huurders moeten vóór het boeken van de accommodatie weten waar dergelijke camera's hangen en hoe de gegevens worden gebruikt. Deze camera's mogen niet worden gebruikt om binnenruimtes te surveilleren, noch voor privacygevoelige locaties buiten, zoals een sauna.

    Verhuurders die decibelmeters in hun accommodaties plaatsen, moeten dit ook melden bij het boeken. Decibelmeters worden vaak gebruikt om te controleren of er feesten plaatsvinden in de verhuurde ruimte(s). Sinds 2020 hanteert Airbnb een 'geen-feesten'-beleid. Huurders mogen de ruimtes dus niet gebruiken voor feesten volgens de regels. Wie dit toch doet, kan juridische acties verwachten.

    Verhuurders moeten vóór 30 april voldoen aan deze privacymaatregel. Als huurders na deze datum camera's aantreffen in hun accommodatie, kunnen ze dit melden bij Airbnb. Airbnb zal dan een onderzoek instellen naar de melding en indien nodig de accommodatie of het account van de verhuurder schorsen.

  2. Nieuwsupdate

    The New York Times is van mening dat zij de eigenaar zijn van de merknaam van het Wordle-spel en ook van bepaalde gameplay-elementen die door sommige Wordle-klonen worden gebruikt. Ze hebben DMCA-takedownverzoeken ingediend bij de makers van deze klonen op Github. De takedownverzoeken verwijzen niet alleen naar het speelraster van het puzzelspel, maar ook naar het toetsenbord en de kleuren geel en groen die in het spel worden gebruikt. 

    In reactie hierop hebben verschillende ontwikkelaars van Wordle-klonen nu ook takedownverzoeken ontvangen. De New York Times heeft ook een verzoek gestuurd naar de ontwikkelaar van Reactle, een open-source repository op Github waarmee gebruikers hun eigen Wordle-klonen kunnen maken en draaien. Volgens de krant verschenen er door deze repository veel namaakversies van het spel op honderden websites.

    Het lijkt erop dat The New York Times actie onderneemt om hun intellectueel eigendom te beschermen tegen misbruik en het verspreiden van ongeautoriseerde Wordle-klonen.

  3. Nieuwsupdate

    The New York Times heeft aangegeven dat zij willen dat aangepaste versies van het populaire spel Wordle offline worden gehaald. Wordle is een bekend woordspel dat al enkele jaren populair is en vaak naast andere puzzels zoals sudoku's en woordzoekers wordt aangeboden op nieuwssites. In 2022 heeft The New York Times de rechten van het spel gekocht, wat betekent dat het niet zomaar nagemaakt mag worden.

    Het probleem is echter dat Wordle relatief eenvoudig te reproduceren is. Het spel bestaat uit een raster van 5 bij 6 vakjes, waarbij spelers zes pogingen hebben om een vijfletterwoord te raden. Als de gok fout is, maar er staat wel een juiste letter in het woord, wordt die letter groen gemarkeerd en hoeven spelers alleen nog de overige letters te raden. Als spelers een juiste letter raden, maar deze staat op de verkeerde positie, wordt deze geel gemarkeerd en kunnen ze op zoek gaan naar de juiste positie. Met andere woorden, iemand met een beetje programmeerervaring kan Wordle gemakkelijk repliceren, en dit is dan ook al meerdere keren gebeurd.

    The New York Times heeft nu DMCA-waarschuwingen verzonden met het verzoek om het spel offline te halen. Een van de ontwikkelaars die zo'n versie van het spel aanbiedt op GitHub, genaamd Chase Wackerfuss, heeft het spel inmiddels offline gehaald. Hij wilde geen juridisch conflict aangaan met een van 's werelds grootste kranten. Het probleem is echter nog niet volledig opgelost, aangezien GitHub-repositories kunnen worden 'geforkt'. Dit betekent dat andere ontwikkelaars de code kunnen aanpassen en hun eigen versies van het spel kunnen maken. In totaal is dit al bijna 1900 keer gebeurd, wat betekent dat er momenteel bijna 2000 versies van Wordle in omloop zijn.

    Naast deze alternatieve versies van het spel zijn er ook Nederlandse varianten beschikbaar. Deze voegen verschillende elementen toe aan het spel. Sommige versies maken er bijvoorbeeld een spel voor twee personen van, terwijl andere versies emoji's en andere tekens gebruiken. Ook zijn er ontwikkelaars die het spel vertaald hebben, zodat het niet alleen in het Engels gespeeld kan worden. The New York Times wil echter ook deze aangepaste versies uit de lucht halen, omdat ze gebruik maken van dezelfde spelmechanismen als het originele Wordle.

  4. Tip!!!!! Verbergen van je chats zonder ze te verwijderen

    Je hebt de optie om de chats die je voert met ChatGPT te verbergen zonder ze te verwijderen. Hierdoor blijven de onderwerpen die je bespreekt privé en kun je de informatie behouden als je deze langer wilt bewaren. ChatGPT biedt een handige functie waarmee je chats kunt archiveren en uit het zicht kunt halen in de zijbalk.

    Om chats te archiveren op de website van ChatGPT, log je in op je account en beweeg je je muis naar de chat die je wilt verbergen. Terwijl je boven de titel zweeft, verschijnen er twee icoontjes - drie puntjes en een archiefkastje. Klik op het archiefkastje om de chat uit het zicht te verwijderen.
    De gearchiveerde chat verdwijnt dan meteen en is niet meer zichtbaar wanneer je de website of app opent. Als je de chat toch wilt bereiken, kun je hiervoor naar de instellingen gaan. In de instellingen kun je gearchiveerde chats bekijken en deze weer openbaar maken.

    Om gearchiveerde chats te bekijken op de website, klik je op je profielfoto en ga je naar "Settings & Beta". Klik op "General" en vervolgens naast "Archived chats" op "Manage". Rechts van de chat die je hebt verborgen, kun je op "Unarchive conversation" klikken om de chat weer zichtbaar te maken.

    1.jpg

    2.jpg

    3.jpg

    Voor de iPhone-app van ChatGPT werkt het iets anders. Na het inloggen veeg je naar rechts en houd je de chat ingedrukt die je wilt archiveren. In het contextuele menu kun je tikken op "Archive" om de chat te verbergen. Vervolgens moet je de actie bevestigen. Let er wel op dat je de meest recente versie van de app hebt geïnstalleerd.

    Om gearchiveerde chats weer te bekijken op de iPhone-app, druk je op de drie puntjes naast je accountnaam. Selecteer "Archived chats" onder het kopje "Account" en tik op de verborgen chat. Daarna kun je kiezen voor "View" om de chat te bekijken of "Unarchive" om de chat uit het archief te halen. Houd er rekening mee dat je de keuze om de chat te bekijken opnieuw moet bevestigen.

     

    Op deze manier kun je je chats met ChatGPT verbergen en de privacy van je gesprekken waarborgen.

  5. Google Assistant wordt binnenkort slimmer dankzij AI, maar voordat deze verbeteringen worden doorgevoerd, worden een twintigtal functies verwijderd. Dit is omdat Google zich wil concentreren op de kwaliteit en betrouwheid van Assistant.

    De functies die verdwijnen zijn onder andere;

    1. het oproepen van Assistant vanuit de Google-zoekbalk
    2. het afspelen van audioboeken uit Google Play Books
    3. het instellen van een alarm met mediageluid
    4. het zoeken naar recepten met Assistant
    5. het gebruik van je stem om een Google-apparaat te bellen of een e-mail te sturen
    6. het verplaatsen of wijzigen van evenementen in Google Kalender
    7. het gebruiken van je stem om berichten voor te lezen in rijmodus met Google Maps
    8. mediteren met Calm
    9. het activeren van workouts met je stem op Fitbit- en Versa 3-apparaten (alleen nog mogelijk op Pixel-horloges)
    10. het ontvangen van beller-ID voor oproepen van slimme speakers of displays (tenzij je Google Duo gebruikt)
    11. het projecteren van de geschatte reistijd naar je werk op een slim Google-display
    12. het opvragen van je route bij Google Assistant en het vragen van informatie over je contacten

    Daarnaast zullen bepaalde acties niet langer worden ondersteund, zoals betalingen, reserveringen en sociale mediaposts. Je kunt Assistant echter nog steeds vragen om apps te openen, maar je moet de handeling daarna zelf uitvoeren.

    Deze wijzigingen zullen vanaf 26 januari worden gecommuniceerd aan gebruikers, en vanaf 26 februari zullen de functies officieel worden verwijderd. Het is belangrijk op te merken dat het hebben van een oude versie van Google Assistant om de functies te behouden geen optie is, omdat Google vanaf 26 januari een update verplicht stelt voor de Google-app.

  6. Het Tor Project heeft een dringende update, versienummer 13.0.8, vrijgegeven voor de desktopbrowser als een reactie op een crash probleem veroorzaakt door incompatibiliteit met Windows 7.

    De organisatie merkte op dat, na onverwachte problemen na een recente update van de Go-toolketen, de ondersteuning voor Windows 7 lijkt te zijn 'gebroken'. In de changelog maakt de ontwikkelaar van Tor, ook bekend als The Onion Router, een krachtig pleidooi voor gebruikers om te migreren naar een besturingssysteem dat nog wel ondersteund wordt, zoals een recente Linux-distributie of Windows 10, of later.

    Vanaf volgend jaar zal de officiële ondersteuning voor de Tor Browser voor Windows 7 en 8 worden stopgezet. De gebruikers worden dringend aangeraden om naar een nieuwer, ondersteund besturingssysteem over te stappen voor een optimale en veilige browse-ervaring.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...