Spring naar bijdragen

Heisenberg

Full members
  • Aantal bijdragen

    5.918
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Heisenberg

  1. Het budget ligt op € 1000,-? Als ik kijk naar de voorgestelde configuratie zijn er wel een aantal opmerkingen:

    • De behuizing (kast) waar je componenten ingaan is heel erg budget vergeleken met de overige componenten. De videokaart is een GTX 970, nu worden de nieuwere generatie NVIDIA videokaarten niet heel warm, maar de videokaart heeft toch wel wat air-flow nodig om te kunnen koelen. Hetzelfde geldt ook voor de processor. Het is weliswaar steeds zuiniger, maar een Sharkoon met één ventilator (onbekend type) staat niet bekend als een degelijke en goed koelende behuizing.
    • Voor een budget van € 1000,- wil je minimaal een SSD van 128 GB of het liefst van 256 GB, dat past ook zeker in jouw budget dus zeker doen.
    • In de screenshot kan ik geen specifiek type moederbord vinden. Het moederbord zorgt ervoor dat alle componenten bij elkaar komen en vormt daarom een belangrijk onderdeel van de computer.

    Zo even afgaande van de voorgestelde configuratie (screenshot) heb ik het volgende voor je samengesteld:

    G1jTGms.png

    Nu komen hier de volgende opmerkingen bij:

    1) De Core i7 is vervangen door een Core i5. In de praktijk merk je amper verschil tussen die twee. Wellicht als je veel gaat renderen (Adobe Illustrator / Adobe AfterEffects of SolidWorks), dan merk je dat verschil wel.

    2) In de configuratie is er gekozen voor een best wel dure voeding (Seasonic). Seasonic levert echt kwaliteit en maakt de voedingen ook in-house. Als je liever voor een goedkopere voeding gaat kan dat. Prijs ligt dan op ongeveer € 60 - € 70,-

    3) Er is een 256 GB SDD en een 1 TB HDD. De prestaties van een SSD ga je merken in alles. Vanaf het aandrukken van je computer tot het openen van diverse programma's.

    4) De videokaart, GTX 970, is wellicht wat overkill voor jouw wensen. Je geeft aan dat de nieuwe games gespeeld moeten kunnen worden. Het is ook een optie voor een GTX 960 te gaan. Dat scheelt aanzienlijk in prijs (-€ 130 tot € 100, afhankelijk van het type). De GTX 960 is een prima kaart om alle nieuwe (high-end) games te kunnen spelen.

    5) Ontbreken van Windows, DVD-brander en assemblage. Het klinkt nu dat mijn voorgestelde lijst veel minder waarde geeft voor die € 1000,-, maar:

    Gezien het ontbreken van een SSD en type moederbord in combinatie met die behuizing is de configuratie van 'Dragoncomputers' niet zo heel bijzonder.

    Als je voor een goedkopere voeding gaat en een GTX 960 kom je met de configuratie die ik voorstel uit op circa € 820,- maar wel met een SSD en een betere behuizing.

    • Leuk 1
  2. Prisoners (2013)

    220px-Prisoners2013Poster.jpg

    "Prisoners is a 2013 American thriller film directed by Denis Villeneuve. The film has an ensemble cast including Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis, Maria Bello, Terrence Howard, Melissa Leo, and Paul Dano. The plot focuses on theabduction of two young girls in Pennsylvania and the resulting search to find them."

    Bij deze film hoort geen trailer, deze moet je gewoon kijken zonder trailer. Erg sterke film, goed plot en krachtig acteerwerk. Niet gemaakt voor de zwakke maag ;)

    Je moet van dit soort films houden (Se7en achtige films), maar persoonlijk ben ik er erg fan van.

    Scoort een 8,1 op IMDB.

    4,5 / 5 sterren voor mijn waardering 2013.

    • Leuk 1
  3. Zo, had een tijdje geleden een Apple Macbook Air aangeschaft. Blijkt dat ik voor school veel virtueel werk, programmeren etc. Was dat niet helemaal geschikt. Ook visual studio virtueel op 4gb ram is niet echt bevorderlijk. Dus, switch gemaakt:

    u8ubetab.jpg

    Lenovo IdeaPad y510p. Bijna 3kg geweld aan hardware. Heel ander soort apparaat, desondanks een heel fijn ding. Specs:

    Intel Core i7 4700mq

    16GB DDR3 1600MHz intern geheugen

    500GB Samsung Evo SSD

    2x NVIDIA GT755M 2GB in SLI

    Full - HD IPS paneel

    En een minder werkend touchpad.. Maar gelukkig hebben we daar muizen voor.

    Speelt Battlefield 4 beta als een zonnetje.

    En dan nog mijn andere gadget:

    Google Nexus 7 2013 32GB van mijn oude werkgever gekregen!

    Kekke dingetje, lekker in de trein boeken lezen en films kijken.

    7unebyta.jpg

    Zowel op mijn Galaxy S4 als de tablet kale Android 4.3 draaien, heerlijk OS. Google Play Store wordt ook steeds beter. Verder een mooi ding, snelle hardware, full HD schermpje derin.

    Schermformaat is ook ideaal. Gemakkelijk met een hand vast te houden.

    Nu nog mijn pc verkopen. Iemand toevallig interesse in een HD 7970 :P?

    Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4

  4. Nieuwe laptop gekocht, voornamelijk voor alle simpele taken. Mijn HD 7970 zit nog lekker in mijn desktop voor games :)

    2eyl4p3.jpg

    Toch maar eens gewaagt, een Apple computer. De eerste keer dat ik een Apple computer heb aangeschaft. Moet zeggen dat veel dingen erg fijn werken, zoals alle gestures in combinatie met het touchpad. Ook de batterijduur, is echt geweldig:

    http://tweakers.net/...n-de-lucht.html

    Het is de 2013-editie, met studentenkorting en back-2-school actie heb ik er een stuk minder voor betaald :) Wordt veel gebruikt voor school en reizen. Via VirtualBox heb ik Windows 8.1 draaien zodat ik Office 365 kan gebruiken. Het is jammer dat op Apple het 2013-office pakket niet bestaat. Pages en Office 2011 komt niet in de buurt.

    Ben er erg blij mee :)

  5. Ik heb de Samsung Galaxy S4 nu ongeveer twee weken, bij een verlenging van mijn abonnement. Het toestel is in alle opzichten een vooruitgang van mijn Samsung Galaxy Note. Scherper scherm, kleiner formaat telefoon, dunner, lichter, mooiere camera en een stuk sneller. Toch ben ik benieuwd hoe de HTC One in de hand voelt, maar de leveringsproblemen zorgen ervoor dat ik het toestel nog niet in het echt heb gezien.. Anders was ik misschien voor de HTC One in het zwart gegaan. Maar tot de dag van vandaag is die telefoon erg schaars.

    Wat ook echt een voordeel is, is dat de S4 ontzettend snel oplaad. Binnen een uur laad die zowat 60% batterij op, echt super chill. Daarnaast ook heel veel features waarvan een aantal wel handig zijn zoals het scrollen door middel van de sensor of de swipe boven het scherm voor een status update van whatsapp berichten en dergelijke.

    Het plastice design is een achteruitgang tegen over de Galaxy Note, hoewel het toestel er mooier uitziet vind ik de achterkant te glad en niet echt mijn smaak (ik heb de zwarte versie). Daarom maar een hoesje hiervandaan halen: http://www.spigen.com/cell-phone/samsung/galaxy-s4-cases.html zodat de telefoon beter vast te houden is (ik heb er vooral horizontaal last van)

    Helaas nog niet de 64 GB micro-sd kunnen bemachtigen in verband met een foutmelding dat mijn IMEI nummer al in gebruik is. Dit is gecommuniceerd met Studentmobiel die zijn hier mee bezig. De 16GB is eigenlijk net te weinig omdat ik ook aardig wat films kijk mijn telefoon, het 1080p scherm nodigt dat ook gewoon uit. Ondertussen een andere 16GB micro-sd kaart gebruiken.

    Toestel is echt bloedsnel, ondanks alle apps die erop staan blijft die echt, echt razendsnel. Alles start in een flits op en hetzelfde geldt voor games spelen, zeer vloeiend allemaal. 1080p films .mkv speelt die vlekkenloos af. Bij zware games wordt het toestel erg warm, zoals bijvoorbeeld Carmageddon die ik vandaag heb gedownload, na ongeveer 10 minuten spelen wordt het scherm erg warm.

    Al met al een mooie telefoon, maar ik ben nog steeds benieuwd naar een zwarte HTC One. Mocht iemand nog foto's willen kan ik die altijd even schieten :)

  6. Heb al een tijdje aan Pathé unlimited gold pas, sinds dat Pathé in Amersfoort is.

    A Good Day To Die Hard

    Bruce Willis keert terug in zijn meest iconische rol als John McClane - de "ultieme" held die overal en altijd aan het langste eind trekt. Deze keer is hij alleen op het verkeerde moment op de verkeerde plek, wanneer hij naar Moskou reist om zijn vervreemde zoon Jack bij te staan. Met de Russchische onderwereld op de hielen en een onvermijdelijk conflict in het vizier, ontdekken de twee McClanes dat ze juist door hun tegengestelde werkwijzen niet te stoppen zijn.

    http://www.youtube.com/watch?v=61UqRmDjwgc

    Een standaard actie film, niks bijzonders. Wel af en toe grappige momenten van Bruce Willis.

    2/5 sterren

    Movie 43

    Neem een paar hilarische regisseurs, voeg een briljante megacast toe, mix dit met gestoorde grappen, laat alle grenzen weg en neem afstand. Heel veel afstand

    Had hem gekeken in de sneak peak. Als je denkt dat je flauwe films hebt gezien, dat is er allemaal NIKS bij hoe flauw Movie 43 is. Wel veel grote acteurs, maar echt die momenten die erin zitten, wel om te lachen maar serieus echt flauw-flauw.

    2/5 sterren

    Django Unchained

    Django (Oscarwinnaar Jamie Foxx) is een slaaf wiens brute geschiedenis hem in contact brengt met Dr. King Schultz (Oscarwinnaar Christoph Waltz), een Duitse premiejager. Schultz heeft net de jacht geopend op de moordlustige Brittle Brothers, een premie die hij alleen kan bemachtigen met de hulp van Django. Schultz koopt Django en belooft hem vrij te laten zodra de Brittle Brothers gevangen zijn, levend of dood.

    Één van de betere films van 2013. Gaat over slaven, gevoelig onderwerp maar dat is niet te merken in deze film. Keihard, sommige scene gaat het aardig ver qua details. Verder een goede verhaallijn en acteurs. Leonardi DiCaprio speelt zijn rol wederom erg, erg goed.

    4,5/5 sterren

    Flight

    In de actie-thriller Flight speelt Academy Award winnaar Denzel Washington Whip Whitaker, een piloot die een spectaculaire noodlanding moet maken. Door het vliegtuig veilig te landen redt hij de levens van vrijwel alle passagiers.

    Niet verwacht dat het zo'n film zou zijn. Kan eigenlijk niks over de film zelf zeggen want dan wordt de hele film gespoilerd, maar damn wat een aparte wending. Dacht dat het over heel iets anders zou gaan, maar het brengt wel een goede boodschap naar de maatschappij. Ook een heel goed einde en een leuk verhaal. Denzel speelt goed zijn rol en er zitten leuke dames in.

    4/5 sterren

    Parker

    Parker (Jason Statham) is een professionele dief die leeft volgens een erecode: steel van de rijken en doe geen mensen pijn die het niet verdienen

    Een goede actie film met één van mijn favoriete Britse acteurs en met Jennifer Lopez mooie dame. Zit een aardig verhaal in maar ook leuke actie.

    3,5/5 sterren

    Dat zijn een paar films die ik heb gekeken afgelopen maanden, Lincoln ook gezien en andere films maar dan wordt de post wel erg lang :P

    • Leuk 1
  7. Flinke patch update:

    http://euw.leagueoflegends.com/news/shadow-isles-patch-notes

    Veel champions zijn minder sterk geworden. Ezreal bijvoorbeeld:

    Essence Flux no longer reduces enemy champion Attack Speed

    Of Rengar:

    Base Health Regeneration reduced to 4 from 8

    Health Regeneration per level reduced to 0.4 from 0.8

    Bonetooth Necklace no longer grants a base +10 Attack Damage

    Savagery Empowered Attack Damage ratio reduced to 2.0 from 2.5

    Thrill of the Hunt

    Stealth duration reduced to 5 seconds from 7

    Cooldown increased to 140/105/70 seconds from 120/85/50

    Ook zijn er weer nieuwe items geïntroduceerd en een nieuwe map.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...