Spring naar bijdragen

xipher

Full members
  • Aantal bijdragen

    265
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  • Aantal dagen beste content

    6

Nieuwsbericht Reacties geplaatst door xipher

  1. @zandkorrel 'er is een reden waarom torrent communities als film-plaleis of extremetorrents al jaren bestaan... zij weten wat ze doen' zo moeilijk is het niet. Kan zelfs ook bij VPN/usenet providers, je moet het alleen goed doen. Zoals jij het nu zegt komt het op mij over dat usenet niet veilig is. Ik denk dat het een stuk veiliger is dan dat jij denkt, maar daar mist denk ik een stukje knowhow.

    • Bedankt 1
    • Eens 1
  2. 9 uur geleden zei Duken:

    Helemaal waar, en ik denk ook zeker dat wij downloaders in een extra gevaren gebied zitten omdat je niet altijd 100% zeker weet wat er in de downloads schuilt.

    Dat ben ik gedeeltelijk met jou eens. Alles wat je download van het internet, illegaal/legaal kan een gevaar in zitten. Ook de mensen die freeware tooltjes downloaden.
    Maar mensen zijn ook een beetje "dom". Ze klikken gewoon op next om het programma maar te installeren. Terwijl er in veel gevallen ook extra programmaatjes worden mee geïnstalleerd.


    Echter vergeten wij nog twee andere punten, email en geïnfecteerde websites. Een bijlage in een email kan onschuldig lijken, zoals een .doc, .docx of een .pdf document. Echter kunnen hier regels in zitten om een code uit te voeren op de achtergrond. Word, outlook of Adobe Reader worden gestart, maar kunnen helaas niets weergeven. Op dat moment wordt er op de achtergrond juist de ransomware geïnstalleerd. Ook bevatten sommige websites kwaadaardige codes om toch maar iets te installeren op de computer.

    Het is daarom ook belangrijk dat mensen hun systemen onderhouden. Helaas denken de meeste mensen dat alleen het installeren van een virusscanner al voldoende is. Deze wordt vervolgens nooit ge-update en er heeft in de meeste gevallen ooit een scan plaats gevonden. Wij kunnen wel blijven wijzen in mijn ogen naar de makers van deze ransomware, virussen enzovoorts. Maar ik vind persoonlijk dat mensen ook eens naar zichzelf moeten kijken.

    Misschien een beetje off-topic, maar de Consumentenbond heeft een Phishing Quiz, een leuke test om te kijken of jij in nep-mails trapt.
    http://www.consumentenbond.nl/veilig-online/iframe-phishing-quiz/

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...