Jump to content

sjako

Full members
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Support punten

About sjako

 • Rank
  Duken Addict

Informatie

 • Geslacht
  Not Telling
 • Download met
  utorent 3.5
 • Browser
  firefox
 • Provider
  kpn
 1. Deze is van medio 2007 en de kleur is rood. De latere zijn zwart of wit en die draaien inderdaad vanaf Vista. Maar bedankt voor de link waar ik hopelijk mee aan de slag kan.
 2. Mijn dazzle draait alleen maar op XP professional, Windows XP home en windows 2000 pro met het nieuwste servicepack. en ook het progje "subsync" werkt niet op bijvoorbeeld windows 7 maar alleen nog op XP. Een oudje dus. Daar u de specificaties van gelezen hebt draaien vanaf Vista. Ik heb met de installatie cd geprobeerd mijn PC te herstellen maar dat ondersteunt Windows niet meer. De enige keuze was dus opnieuw installeren. Daar durfde ik dus niet aan te beginnen omdat ik niet wist of dat wel mogelijk was. Dankzij u weet ik nu dat het wel kan. Wat de installatie CD betreft die ik bij de PC kreeg ( tweedehands gekocht) is dit volgens mij geen originele want er staat een HEMA merk op. er staat op de hoes "Windows XP prof. servicepack 3" Maar welke drivers heb ik dan nodig enkel en alleen voor de PC? dus zonder printer, scanner etc. maar ik moet natuurlijk wel geluid hebben. Is er ook een mogelijkheid om nu de drivers alvast op een usb te zetten? en zo ja, hoe moet ik ze dan na de instalatie er weer inzetten? Sjako
 3. Hallo allemaal, Ik heb een ondertitelingsprogramma "sub sync" en een Dazzle voor VHS videobanden om te zetten naar DVD. echter zijn beide alleen nog maar te gebruiken op Windows XP. Nu heeft de oude XP zoveel kuren dat er niet meer mee te werken is. Omdat ik nog een installatie cd van XP professional heb zou ik, of de huidige opnieuw kunnen installeren, of een bijvoorbeeld goedkope desktop met windows 7 er op kunnen kopen en daar windows XP opzetten zodat ik weer verder kan met mijn hobby. Het feit is echter dat ik niet weet of dat nog mogelijk is nu xp al lang niet meer ondersteund wordt en het tweede feit is dat ik niet weet hoe ik een PC opnieuw moet installeren. Ik heb het vroeger eens geprobeerd maar blijkbaar had ik ook drivers moeten installeren. Mijn vragen zijn dus; 1* Is het nog mogelijk om XP op een PC te installeren als ik nog een installatie cd heb? En 2* hoe moet ik dat dan doen zodat er ook de drivers bij zitten die ik nodig heb? Een nieuw programma voor te ondertilelen aanschaffen is geen optie omdat ik al jaren met dit progje werk en ook een Dazzle aanschaffen die op Windiows 10 draait ook niet want ik kan mijn Aow uitkeringkje wel beter gebruiken ook al zegt Mark Rutte dat oudere mensen rijk zijn. Vind het trouwens raar dat, waar je ook zoekt op internet, er nergens in jip en janneke taal wordt uitgelegd hoe je een PC opnieuw installeert. Goetjes en alvast hartelijk dan voor jullie spontane uitleg en hulp Sjako.
 4. Sorry, maar bij mijn nieuwe bezigheden van VHS naar digitaal zit ik alweer met een nieuw probleem. De "Dazzle" die tussen de SuperVHS videorecorde en de PC zit, maakt van een film VTS bestanden. Omdat het een oude Duitse sentiment film uit mijn jeugd is ( Freddy und das Lied der Südsee ) moet ik er een avi van maken om hem, na het vertalen, te kunnen ondertitelen en syncen. Ik heb er dus met DVD Fab een avi van gemaakt, maar toen liepen beeld en geluid wel 5 seconden uit de pas op het eind. toen heb ik het geprobeert met VOBsub, en toen ik alle 18 avidelen ( Bij vobsub moet je vob voor vob appart omzetten ) tot een geheel had gemaakt met virtual dub, liep het geluid en beeld ook niet goed. Een stuk beter dan met Fab, maar toch niet prettig om de bek heen en weer te zien gaan voordat er geluid komt. Het is allemaal niet zo erg, maar straks ga ik een aantal eigen video's van vroeger met de kinderen digitaliseren en daar moet ontzettend veel in geknipt, geplakt en ondertiteld worden. En wil ik een goed resultaat zien. Dus als iemand me kan tippen hoe ik kan voorkomen dat geluid en beeld een eigen tempo gaan vormen, heeeeeel graag. Zo zie je maar weer. Lange tijd niks van zich laten horen en nu ineens volop problemen. In ieder geval alvast bedankt. Sjako.
×
×
 • Create New...