Jump to content

qbittorrentusernl

Full members
 • Content Count

  34
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

qbittorrentusernl last won the day on January 2

qbittorrentusernl had the most liked content!

Community Reputation

11 Support punten

About qbittorrentusernl

 • Rank
  Full Member

Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Download met
  Verschillende
 • Browser
  Opera
 • Provider
  xs4all
 • Locatie
  Amersfoort
 • Favoriete Films
  Brede interesse, actie, horror, psycho thriller, scifi, etc.
 • Luistert graag naar
  Brede interesse, R&B, hiphop, prog.rock, lounge, Chill, etc.
 • Sport
  Krav Maga
 • Tv programma's / Series
  Natuur, technologie, ruimte.
 • Overige Intresses
  Heel brede interesse :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het is logisch dat onderdelen en configuratie ervan (zoals Jackett) die door programmeurs aan een product worden toegevoegd, ook in een forum als deze worden vertaald en toegevoegd omdat het primair van invloed is op de functionaliteit van qBittorrent. Maar de meerwaarde van dit forum kenmerkt zich in mijn beleving juist daarin dat het daarnaast ook ruimte biedt voor (delen van) handleidingen van niet alledaagse (probleem)situaties rondom qBittorrent. Dat leest iets vriendelijker en als je dat zo bedoelt dan begrijp ik je punt.
 2. De nieuwe versie is overigens 4.1.5. Van wat ik had begrepen zou er idd weinig veranderd worden/zijn, omdat de programmeurs menen dat alles werkt zoals het hoort en het een keuze is om al of niet gebruik te maken van onderdelen in de 'zoek' optie. De 'gewone gebruiker' die een update uitvoert, zal dit zo niet ervaren verwacht ik en om die reden was mijn voorstel ook om in het pakket een 'readme' te plaatsen met de aanpassingen. Ook dat werd verworpen om dezelfde reden, het werkt en het is een keuze van de gebruiker om wel of niet onderdelen in de 'zoek' optie te gebruiken. Ik had al eerder beschreven wat gedaan moest worden om het downloaden weer werkbaar te maken. Ik heb niet gedocumenteerd hoe je onderdelen uitschakelt, omdat het onderdeel configureren alleen meerwaarde oplevert. Drifter zal het uitschakelen van onderdelen ook gedocumenteerd hebben, verwacht ik.
 3. Voor een deel ben ik het daarmee eens, omdat dit programma juist voor de beginner relatief makkelijk te installeren/gebruiken was. Na de update naar v4.1.4 veranderde dat. De (extra)configuratie van 'zoekoptie' is zeker voor de beginners echt teveel gevraagd. Voor een schone installatie weet ik het niet, omdat ik dat (nog) niet heb geprobeerd.
 4. Ik heb ook een thread in Github gedaan over het probleem dat zich voordoet met Jackett standaard ingeschakeld in de qBittorrent update versie, die kan je 'hier' vinden.
 5. Met alle respect, dat is eigenlijk de wereld op z'n kop. Dit is geen bug maar meer slordigheid omdat men vooraf blijkbaar niet geprobeerd heeft om, na update naar de versie met de nieuwe onderdelen, een download uit te voeren. Want dan was het probleem al meteen getackeld. Wat zich hier voordoet heeft te maken met een nieuw onderdeel waarvan essentiële pre-requisites (in de vorm van instellingen en op de computer te installeren onderdelen) ontbreken die bij repackaging konden worden toegevoegd. Als vangnet was een ReadMe document met info over de extra instellingen (en te configureren/installeren onderdelen) of verwijzingen ernaar ook al voldoende geweest.
 6. Klopt, vanwege het wereldwijde gebruik kan ik me niet voorstellen dat het niet al reeds enige tijd bug meldingen regent ook m.b.t zoekplugins. Wat mij hielp met zoekplugins is installeren van qBittorrent v 4.x en daarna de upgrades uitvoeren en zoeken werkt dan toch nog goed. Is een workaround maar ben met je eens dat het zo niet hoort. Raak je absoluut gebruikers mee kwijt.
 7. Niet zoals het hoort, zo raak je gebruikers kwijt. Maar om toch snel te kunnen downen kan je Jackett installeren als service. Jackett werkt zo als een soort proxy. Daarna moet je browser opstarten en inloggen op http://127.0.0.1:9117 en daarna de zoekplugins vinden die je in qBittorrent al gebruikte. Je kunt ze dan toevoegen aan Jackett door eerst op 'add indexer' te klikken en daarna op het groene '+' te klikken.
 8. Het viel mij op dat qBittorrent na update naar een nieuwere versie (out of the box) niet meer goed functioneert. Want ik kon wel iets zoeken en kreeg dan ook zoekresultaten, maar deze kon ik vervolgens niet selecteren en downloaden. Oorzaak bleek o.a Jackett te zijn. Na het installeren en configureren van Jackett werkte de zoekoptie wel weer normaal. Pas toen ik ging lezen kwam ik erachter dat er na update/installatie nog eerst een paar stappen gedaan moeten worden. Wat ik dan niet begrijp is waarom dit niet vooraf wordt aangegeven en waarom er tijdens repackaging de benodigdheden als Python Interpreter en Jackett niet als prerequisites in het qBittorrent pakket worden toegevoegd. Als je kiest tijdens de installatie om de zoekoptie te gebruiken dan worden deze onderdelen mee geïnstalleerd. Want om de ingebouwde zoekmachine te gebruiken heb je de Python Interpreter nodig en sinds Jackett is toegevoegd moet deze ook eerst nog als service geïnstalleerd worden en daarna nog eens de zoekplugins uit qBittorrent aan Jackett toegevoegd worden.
 9. Voor zover ik weet zijn er providers die het bezoek aan bepaalde sites blokkeren (torrent sites). Een vaak gehanteerde manier om te beoordelen of een torrent redelijk/goed is hangt van het aantal seeders en leechers af. Als er veel zijn lijkt de torrent redelijk/goed. Daarnaast kan een torrent weinig leechers/seeders hebben omdat de seeders/leechers niet altijd beschikbaar zijn, of er mankeert iets aan. Dat is een afweging die je zelf kunt maken.
 10. Ergens zag ik voorbij komen dat je probeert torrents te zoeken in qBittorrent versie 4.1.1, maar intussen is de nieuwe versie 4.1.4 beschikbaar. Als je de oude versie nu eerst eens verwijdert door te klikken op 'configuratiescherm/een programma verwijderen' en daarna eerst de pc opnieuw opstart en dan de nieuwste versie downloadt en installeert. Probeer de zoekfunctie dan eens opnieuw, je krijgt dan ook weer de melding van de Python Interpreter. Wacht dan eerst enkele minuten omdat de installatie op de achtergrond gebeurt. En als de installatie dan nog evengoed nog niet is uitgevoerd, kan je de Python Interpreter 'hier' voor Windows vinden. Ik ben benieuwd of het dan zo werkt.
 11. Met welke versie van Windows werk jij? Werk je op laptop of desktop? Want op een laptop ziet het toetsenbord er mogelijk anders uit. Als je op een desktop werkt, wat voor toetsenbord heb je dan? Als je een Windows machine hebt, is de kans groot dat je een toetsenbord hebt met op de onderste rij een toets met het Windows logo. In dat geval houd je de windows toets ingedrukt en druk je eenmaal op de 'r' toets waarna je beide toetsen weer loslaat. Dan verschijnt het 'uitvoeren' venster. Als je dan 'cmd' intypt, verschijnt een venster met de zwarte dosbox. Als je Internet Explorer als browser gebruikt, kan je kiezen om het bestand uit te voeren of op te slaan. De standaard opslag locatie is in de map 'downloads' die je in de verkenner kunt vinden. VC fouten kan je verhelpen door de VC redistributable van Microsoft te installeren, die kan je 'hier' vinden. Gecomprimeerde of gezipte programma's moet je meestal eerst uitpakken. Programma's installeren via de zwarte dosbox gaat eenvoudig door het programma vanaf de download locatie gewoon in de zwarte dosbox te slepen en daar los te laten. Druk daarna op de 'enter' toets om de installatie op te starten. Laat maar weten hoe het gaat.
 12. Drifter, bij mij is idd de download ook uitgesloten van de virus en Malwarebytes scans om allerlei (verwachte) meldingen te voorkomen. In de torrent cliënt kijk ik het log na als er fouten verschijnen tijdens de download en daar zie ik allerlei meldingen maar helaas niets met een code. Alleen de tekst dat het programma specifieke items niet op de schijf kan vinden. Concreter dan dat werd het helaas niet. Als er een code is, kijk ik altijd eerst zelf op het internet naar de bijbehorende uitleg. In dit geval vermoed ik dat het probleem optreedt ergens tijdens of na de controle, waarbij gevraagde items niet overeenkomen met het aanbod (ondanks dat het mogelijk om de juiste bestanden gaat). Dit lijkt vaker te gebeuren na het hernoemen van originele torrents en/of de inhoud ervan.
 13. Pas als ik iets wil gebruiken voer ik vooraf voor dat specifiek bestand/programma een virusscan uit en Malwarebytes is ook actief evenals nog een aantal andere onderdelen die een redelijke bescherming bieden tegen inbraak en andere ongein. En gevaarlijke bestanden open ik in VirtualBox, waarbij een mogelijke verbinding met 'buiten' is uitgeschakeld en met beperkte rechten. De meest bekende torrent cliënts heb ik door de jaren heen wel al gehad in Windows en Linux. Hoewel er intussen wel e.e.a is veranderd, wil dat zeker niet zeggen dat die verandering ook echt vooruitgang is. Ik probeerde vandaag opnieuw meerdere (gratis) torrent cliënts. Na eerst eens rond gekeken te hebben welke software er op de markt is. Ik keek (opnieuw) naar een aantal oude bekenden zoals uTorrent, BitTorrent, Azureus/Vuze, Deluge, Bitlord en Torch. qBittorrent bevalt mij daarbij toch nog steeds het best vanwege de eenvoud, degelijkheid en vooral GEEN reclame. Wat mij aan uTorrent, Bittorrent en Azureus/Vuze tegenstaat is naar mijn mening allereerst voor de 'gewone' gebruiker veel te uitgebreide interface. Afgezien van de handmatige installatie die ik mensen steeds aanraadt, moet je ook extra goed opletten dat niet allerlei ongewenste add-ons stiekem toch mee geïnstalleerd worden. En dan die irritante reclame. Bij uTorrent was er ook nog extra gevoeligheid voor hackers die bij BitTorrent werd verholpen. Bitlord en Torch geven al meteen problemen met F-Secure, mijn antivirusscanner, net als BitTorrent m.b.t het instellen van een default zoeksite tijdens de installatie. Deluge werkt in Windows niet 'out of the box', want er moet eerst nog extra software geïnstalleerd worden voordat het programma kan opstarten. Dus al met al heeft elke torrent cliënt wel wat, maar ik blijf (voorlopig) bij qBittorrent en het ongemak dat ik sporadisch ervaar neem ik voor lief als ik daarvoor in fora zoals deze geen zinvolle of werkbare oplossing kan vinden.
 14. Eigenlijk wil ik het nog niet zo snel opgeven. Ik ben wat dieper in de materie gedoken en ben wel al iets wijzer geworden, maar heb nog geen concreet antwoord. Van wat ik begrepen heb vindt er een 'sanity check' plaats waarbij onvolledige utf8 characters worden vervangen door underscores (_). Daarna gebruikt het programma de nieuwe string (met vervangen tekens) om op de schijf te zoeken naar bestanden. Misschien dat er daar iets fout gaat en hoewel de materie erg interessant is heb ik van het 'hoe en wat' onvoldoende kaas gegeten.
 15. Er was ook een zogenaamde quick fix, waarbij iemand de tijdelijke bestanden (tijdelijke download en ladend torrent bestand) had gecomprimeerd en het originele torrentbestand vervolgens verwijderd. Daarna had hij het gecomprimeerde uitgepakt en de download hervat of een geforceerde download uitgevoerd. Iets soortgelijks bereik je ook door de ladende torrent uit de downloadlijst te verwijderen en daarna weer toe te voegen (vanaf het internet of vanuit de ladende torrentmap). Na controle forceren en vervolgens download hervatten of forceren ging het dan wel goed. Dit werkte bij een aantal bestanden, maar niet bij dit specifiek bestand. Dus daar lijkt wat anders aan de hand te zijn. Helaas zie je nergens specifiek de beschrijving van het probleem. Concreet heb ik nog niets gevonden wat in de buurt komt van de problemen die ik tijdens de download ervaar. Heb jij wel al iets specifieks gevonden?
×
×
 • Create New...