Jump to content

 • Sign in to follow this  

  Stofzuigen en sensoren

  Deze robot stofzuiger heeft acht sensoren, drie onder de stofzuiger en vijf aan de zijkanten. Er zijn sensoren voor obstakels, afgronden (voor bijvoorbeeld de trap) en voor de muren. 

  De volgende sensors zitten in de Alfawise V8S:

  • Botsingssensor: Zorgt ervoor dat de robot niet ergens tegenaan botst.
  • Val sensor: Naast dat de robot ervoor zorgt dat hij nergens vanaf valt kan hij ook de hoogte inschatten waardoor hij niet vast komt te zitten. 
  • Elektronische Cliff-sensor: Aan de onderzijde zitten 3 extra sensors om er zeker van te weten dat de robot nergens vanaf valt.

  Om een plattegrond van de ruimte te generen gebruikt de robot de sensors. Hiermee kan de robot onder het stofzuigen de beste manier berekenen om het huis schoon te maken en deze op te delen. De robot gaat dus niet willekeurig het huis door maar weet waar hij wel en niet is geweest.

  Alfawise V8S Robot Vacuum Cleaner Dual SLAM with Intelligent Gyroscope Navigation- Black

  De ronddraaiende borstel aan de zijkanten zorgt ervoor dat de om viezigheid buiten de stofzuiger of in de hoekjes in de hoofdborstel worden gebezemd.

  Alfawise V8S Robot Vacuum Cleaner Dual SLAM with Intelligent Gyroscope Navigation- Black

  De robot stofzuiger heeft een tweetal grote wielen waarmee hij zichzelf in de hoogte kan werken. Daarmee kan de stofzuiger bijvoorbeeld terecht komen op hoge tapijten. Om de zuigkracht van de stofzuiger te vergroten, wordt de hoogte automatisch aangepast om dichter bij de grond te komen. Het kleine wieltje aan de voorkant doet niks meer als meedraaien waar de stofzuiger heengaat via de grote wielen.

  De robotzuiger heeft geen app beschikbaar voor op je telefoon en is alleen te besturen via de fysieke knop op de robot stofzuiger zelf of via de afstandbediening. De praktijk leert mij dat ik altijd de automode opstart. De stofzuiger is dan slim genoeg om zijn ronde te maken en een beetje extra schoonmaken kan toch geen kwaad.

  Alfawise V8S Robot Vacuum Cleaner Dual SLAM with Intelligent Gyroscope Navigation- Black

  Het stofzuigen gaat de robot goed af. Wij hebben in huis ook de de Xiaomi Mi Robot Stofzuiger en in het verleden ook een Roomba gehad. De Xiaomi Mi Robot is slimmer in zijn gedrag door de Laser Distance Sensor (LDS). Deze kan namelijk sneller de kamer in kaart brengen en is om deze rede sneller klaar met zijn stofzuig sessie. Ook de meegeleverde app van Xiaomi laat duidelijk zien waar de robot is geweest, dat kan de Alfawise niet.

  De Alfawise V8S loopt bij de start van het stofzuigen te zoeken in de kamer. Staat soms even stil om de kaart intern te verwerken om daarna de beste route te volgen. Het sotfzuig resultaat mag er wezen, de stofzuiger doet zijn werk gewoon goed, gaat netjes over het tapijt en neemt vrijwel al het vuil mee.

  Alfawise-v8s-MVIMG_20190130_101432-0045.pngAlfawise-v8s-MVIMG_20190130_140837-0046.png

  Omdat deze robot minder snel beweegt als de Xiaomi Mi Robot trekt hij meer stof uit ons tapijt en dat is toch weer schikken wat er tevoorschijn komt in de stofbak.

  Alfawise-v8s-IMG_20190130_140556-0029.pngAlfawise-v8s-IMG_20190130_140606-0030.png

  De stofzuiger gaat zelf terug naar zijn oplaadstation als de batterij onder de 20% is, hij laadt zichzelf op en vervolgt zijn schoonmaak route. Hij onthoudt waar hij voor het laatst heeft schoongemaakt en daar zijn werk automatisch zal vervolgen wanneer de stofzuiger weer is opgeladen. Onze huiskamer is ongeveer 35 vierkante meter en hij kan ongeveer 90 minuten doorlopend stofzuigen. Met 45 minuten is de stofzuiger klaar, bij ons is het tussentijds opladen niet van toepassing.

  Helaas heeft de stofzuiger geen mogelijkheid tot een timer of planner. Je kunt hem alleen starten via de afstandbediening of via de knop op de stofzuiger.

  Verder lezen: Conclusie

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
 • Create New...