Spring naar bijdragen

Mis de speciale aanbieding niet. 85% korting op Private Internet Access VPN, nu slechts €1,75 per maand en ontvang 4 maanden gratis.

Ervaar ultiem gebruiksgemak en een snelle VPN-verbinding. Geniet van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Met Private Internet Access kun je moeiteloos torrents, Usenet en Netflix gebruiken! En geld-terug-garantie van 30 dagen, dus je kunt het risicovrij proberen.

Wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Bekijk dan onze handige handleiding voor een probleemloze installatie en gebruik. :goed:



  • Alfred 4 voor macOS Review

    Alfred is een "quicklaunch" toepassing voor macOS, met als doel je veel tijd te besparen met zoeken op je computer en op het internet.
    1. 1

      Alfred 4 voor macOS review

      Ik gebruik de app Alfred al een aantal jaar. Alfred is een app voor macOS. Hiermee kun je onder andere zoeken naar bestanden op je mac, en het openen van apps. Wat kun je nog meer met Alfred, is het beter dan Spotlight? Dat lees je in deze review.
    2. 2

      Alfred 4: De mogelijkheden

      Met de gratis versie van Alfred heb je een aantal basisfuncties die Spotlight ook heeft. Denk aan: Zoeken naar bestanden op je Mac, openen van apps en zoeken op het web. Persoonlijk vind ik deze basisfuncties net wat fijner werken dan via Spotlight. Via de voorkeuren in Alfred kun je zelf heel wat instellen. Na het openen van de voorkeuren, kun je aan de linkerkant kiezen uit een lijst met opties. Om te beginnen de optie 'General'. Hier kun je aangeven of Alfred wel of niet moet starten na het inloggen. Verder kun je een sneltoets instellen waarmee de zoekbalk van Alfred verschijnt.   Ook kun je aangeven in welk land je je bevindt.  Een ander onderdeel is 'features'  Ik neem er hiervan een aantal door:  Default Results: Hier zijn de standaardresultaten terug te vinden. Je kunt hier zelf aangeven waar Alfred wel en niet naar mag zoeken. Denk aan een bepaalde map, documenten en afbeeldingen. Zoeken naar een bestand op me Mac: Web Search: Hier worden de ingebouwde zoekmachines weergeven. Denk aan Google, Amazon, IMDB. Als je een of meerdere zoekmachines niet gebruikt, kun je deze uitvinken. Omdat ik zelf gebruik maak van de workflow 'Searchio' (zie onderdeel 'Workflows' van deze review) heb ik de zoekmachines in de lijst allemaal uitgevinkt. Een zoekopdracht. In dit voorbeeld typ ik in de zoekbalk 'Google' spatie 'Zoekopdracht'. In dit geval is de zoekopdracht 'Duken.nl' 1Password 1Click Bookmarks: Hier staan de bookmarks die in 1Password zijn opgeslagen. Ik maak gebruik van de app 1Password. Bovenstaande optie is dan erg handig om te gebruiken. Note: Zorg er voor dat in 1Password (via 'Voorkeuren' > 'Geavanceerd') de optie 'Enable integration with 3rd party apps' staat aangevinkt.  Staat deze optie niet aangevinkt, dan kan Alfred de bookmarks niet lezen. Als je in de voorkeuren van Alfred kiest voor de optie '1Password 1Click Bookmarks' dan zie je onderstaand scherm, inclusief een lijst met bookmarks. Alfred toont alleen de websites (URL) van de bookmarks. Inloggegevens (zoals gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden) kunnen niet worden getoond door Alfred en zijn dus enkel in 1Password zelf te zien. In dit voorbeeld wil ik inloggen op de website van Duken.nl. In de zoekbalk typ ik het volgende in: '1p' spatie 'Du'. Alfred toont (in mijn geval) direct de juiste bookmark: Duken.nl. Vervolgens druk ik op enter, de website opent en ik wordt automatisch ingelogd. System: Hier staan de systeemcommando’s die je kunt uitvoeren. Een aantal commando’s zijn bijvoorbeeld ‘Sleep’, ‘Logout’ en ‘Empty Trash’ Deze commando's kun je desgewenst ook aanpassen naar het Nederlands. Zo kun je 'Sleep' bijvoorbeeld aanpassen naar 'Sluimer'. In dit voorbeeld wil ik de prullenbak legen. In de zoekbalk typ ik 'empty' in en het juiste commando wordt weergeven.
    3. 3

      Alfred 4: Workflows

      Onder meer het onderdeel ‘Workflows’ is wat Alfred nog beter maakt. Met het toevoegen van een workflow, kun je bijvoorbeeld via een sneltoets een app openen. Ook kun je workflows downloaden. Denk hierbij aan een workflow waarmee je kunt zoeken naar een film of serie. Ik heb een aantal workflows aangemaakt voor apps die ik vaak gebruik. Bijvoorbeeld Safari.  Met de sneltoets ^s wordt Safari geopend.  Ook de workflow 'Movie and TV Show Search' is een aanrader. In dit voorbeeld ben ik opzoek naar de film Batman Hush uit 2019.  In de zoekbalk vul ik in 'movie' spatie 'Batman Hush'. Vervolgens druk ik op enter en is het volgende te zien: Als ik nu bijvoorbeeld kies voor de sneltoets ⌘2 wordt de pagina van IMDB geopend met informatie over de film. De volgende workflow die ik gebruik en die ik niet meer kan missen: 'Searchio!' Suggesties van zoekmachines in verschillende talen. In de zoekbalk typ ik in 'Searchio!'. Je hebt nu de mogelijkheid om onder andere zoekmachines toe te voegen. Dit kan door te kiezen voor 'All Engines'  Je kunt nu kiezen uit verschillende zoekmachines (en talen). Denk aan: Google, Google afbeeldingen, Google maps, Duckduckgo,  Duckduckgo afbeeldingen, Amazon en Wikipedia. In dit voorbeeld ga ik de Nederlandse versie van Wikipedia toevoegen. Ik kies voor 'All Engines' en vervolgens typ ik 'Wikipedia' in. Ik krijg nu een lijst te zien van Wikipedia websites in diverse talen. Ik kies voor 'Wikipedia (Nederlands). Vervolgens moet ik een keyword invoeren. Ik kies voor 'wpnl' Nu is de Nederlandse versie van Wikipedia als zoekmachine toegevoegd.
    4. 4

      Alfred 4: Powerpack? Wat is dat?

      Zoals ik eerder al aangaf, Alfred is gratis te downloaden. Wil je echter van alle beschikbare opties gebruik maken, dan dien je het powerpack aan te schaffen. Met dit powerpack krijg je onder andere toegang tot Workflows, Clipboard en Snippets.  Als je het powerpack wilt aanschaffen, kun je kiezen uit twee soorten licenties. Een Single licentie. Met deze licentie zijn de updates van de huidige versie van Alfred (op dit moment versie 4) gratis. Met dit type licentie heb je de mogelijkheid om een licentie upgrade uit te voeren. Vul op de website van Alfred je licentiecode in om te controleren welke opties er beschikbaar zijn. Een Mega Supporter licentie. Met deze licentie zijn alle toekomstige updates naar een nieuwe versie (versie 5 bijvoorbeeld) gratis. Een single licentie kost £25 (omgerekend ongeveer 30 euro). Een Mega Supporter licentie kost £45 (omgerekend ongeveer 54 euro).
    5. 5

      Alfred 4: Conclusie

      Ik vind Alfred een geweldig stukje software wat ik dagelijks met veel plezier gebruik.  Nu de vraag: Is Alfred beter dan Spotlight? Als ik kijk hoe ik Alfred gebruik, dan is het antwoord ja. Alfred is voor mij beter dan Spotlight. Zeker als je het Powerpack aanschaft. Dat maakt Alfred een stuk beter. Zou ik iemand anders aanraden om Alfred te gaan gebruiken? Dat is lastig. Ben je iemand die bijvoorbeeld alleen naar bestanden op de Mac zoekt? Dan is Spotlight meer dan prima. Ben je gewoon benieuwd of Alfred iets voor je is? Dan is Alfred zonder powerpack een optie. Wil je alles uit de app halen?  Dan is het aanschaffen van het powerpack een aanrader. Pluspunten: Alfred kun je gratis downloaden. Je kunt genoeg naar wens aanpassen. Toevoegen van Workflows. Mogelijkheid om zoekmachines toe te voegen. 1Password 1click bookmarks Handige systeemcommando's  Minpunten: De app is in het Engels. Dit kan voor sommige mensen een probleem zijn. Niet mogelijk om via de rekenmachine valuta om te rekenen De prijs van het powerpack is wat de hoge kant. Cijfer 9/10
  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • Topic: Wat zijn DDL-links eigenlijk en hoe werken ze? RetroDL Hey allemaal, ik ben nieuw hier en heb een vraag. Wat zijn DDL-links eigenlijk en hoe werken ze? Ik hoor er veel over, maar snap het niet helemaal. Kan iemand het uitleggen in simpele woorden? Bedankt! ExpertJoe Hey RetroDL! Welkom op het forum! DDL-links, dat staat voor Direct Download Links. Het idee is dat je met zo’n link direct een bestand kunt downloaden, zonder dat je naar een andere pagina hoeft te gaan of in een wachtrij moet staan. Stel je voor dat je een film of een game wilt downloaden. Normaal moet je misschien een paar klikken maken, meestal met advertenties en zo, maar met een DDL-link krijg je gewoon een link die je meteen kunt aanklikken. Hoe het werkt? Als je op een DDL-link klikt, gaat je browser het bestand ophalen van de server waar het opgeslagen ligt. Het is dus heel rechttoe rechtaan en vaak sneller dan bij andere downloadmethoden. Zorg er wel voor dat je oplettend bent met waar je DDL-links vandaan haalt. Soms zijn ze niet legaal of kunnen ze virussen bevatten. Het is altijd goed om betrouwbare bronnen te gebruiken! Hopelijk helpt dit je verder! DannyMIRC Dank voor de uitleg, ExpertJoe! Dus het is eigenlijk gewoon makkelijker dan andere manieren van downloaden? Dat klinkt chill. En hoe weet je of zo’n link veilig is? RetroDL Thanks! Dit maakt het al iets duidelijker. Maar hoe kun je bijvoorbeeld zien of zo’n DDL-link legaal is? Zijn er hints waar je op moet letten? ExpertJoe Goeie vragen, Danny en RetroDL! Een veilige DDL-link komt vaak van bekende platforms of forums met een goede reputatie. Kijk naar de reacties van andere gebruikers en check of ze zeggen dat de link werkt en veilig is. Als je twijfelt, kun je ook een virusscanner gebruiken voordat je het bestand opent. NinaVibes Wow, interessant! Ik had nooit echt nagedacht over veiligheid. Goede tips! Bedankt, ExpertJoe! TechGuru Helemaal mee eens, Nina! Een tip die ik altijd gebruik, is om eerst de site zelf te scannen met een tool zoals VirusTotal. Zo weet je zeker dat je niet per ongeluk iets binnenhaalt wat niet goed is. RetroDL Dat is echt handig, TechGuru! Wat nog meer kun je doen als je twijfelt over een DDL-link? DannyMIRC Vergeet niet om ook de comments op de downloadpagina te lezen. Soms melden mensen meteen of de link goed of slecht is. Altijd handig! NinaVibes Precies, Danny! Ik kijk altijd naar de reacties, vooral als ik iets voor het eerst download. Dan weet ik dat ik niet de enige ben. HardcoreGamer Ik vind DDL-links geweldig, vooral voor large bestanden zoals games. Maar je moet altijd oppassen, zoals allemaal al zeggen. Blijf veilig en geniet! Moderator Ik zie dat dit topic goed gaat! Vergeet niet om jullie tips te blijven delen, en laten we het veilig houden hier op het forum. Hebben jullie nog andere vragen? RetroDL Bedankt voor alle info, iedereen! Dit helpt echt! Als ik meer vragen heb, kom ik weer terug. Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: Trump en Epstein – Wat weten we nu? Gebruiker: Jan123 Hey, ik zag iets over Donald Trump en Jeffrey Epstein in het nieuws. Wat is het verhaal daarachter? Was Trump close met Epstein? Expert: LisaTheHistorian Goed dat je vraagt, Jan! Het hele verhaal over Trump en Epstein is eigenlijk best complex en er zijn veel verschillende meningen over. Laten we even de basis bekijken. Donald Trump en Jeffrey Epstein kenden elkaar al sinds de jaren ’80. Ze waren vaak op dezelfde sociale evenementen, vooral in New York en Palm Beach. Uit recent ontdekte video’s en foto’s blijkt nu dat Epstein op Trump’s huwelijk met Marla Maples in 1993 aanwezig was, wat veel mensen niet wisten. Daarnaast is er footage van een Victoria’s Secret-modingshow in 1999 waar Trump en Epstein samen lachen en met elkaar praten. Veel mensen aanvaarden dat Trump in het verleden een bepaalde vriendschap met Epstein had, maar het is wichtig om te vermelden dat Trump nooit officieel beschuldigd is van enig verkeerd gedrag met Epstein of in verband met Epstein’s misdaden. Ze zouden echter in de mid-2000s klappen hebben gekregen vanwege een vastgoeddeal. Kortom, terwijl ze vrienden leken te zijn, is het belangrijk om te vermelden dat Trump in een interview over Epstein ooit zei dat hij "een geweldige gast" is. Later, toen Epstein in de problemen kwam, beweerde Trump dat hij Epstein uit zijn club had geschopt wegens "creepy gedrag". Hopelijk geeft dit je wat meer helderheid! Reacties: Karin88: Wow, ik wist niet dat Epstein op dat huwelijk was. Slecht nieuws voor Trump of niet? Piet_praat: Ja, maar als je kijkt naar de tijdlijn, bij de meeste beroemdheden zijn er als het goed is vrienden die later in de problemen komen. Zegt niet altijd iets over hem. Marcel_1985: En nogmaals, Trump is nooit aangeklaagd in verband met Epstein. Ze waren gewoon bekende mensen die in dezelfde kringen verkeerden. Sophie_Loves: Helemaal mee eens, Piet! Je ziet vaker dat beroemdheden af en toe met de verkeerde mensen omgaan. JorisDeScherp: Karin, ik denk dat het zeker slecht nieuws is als je jezelf probeert schoon te houden. Mensen blijven hier het verband leggen, zelfs zonder bewijs. Anneliesje: Ja, maar zo’n geschiedenis kan je reputatie gewoon schade toebrengen. Ongeacht of hij schuld heeft of niet. Karin88: Zeker, Anneliesje. Het lijkt erop dat het voor altijd aan hem zal blijven kleven, hoe hij het ook draait of keert. Piet_praat: Dat maakt de politiek zo ingewikkeld. Mensen zullen altijd proberen een connectie te trekken, ook al zijn de feiten niet zo duidelijk. Marcel_1985: Dat is waar, maar zoals ik al zei, Trump heeft niets misdaan dat met Epstein te maken heeft volgens wetshandhavingsautoriteiten. Het is allemaal roddel en speculatie. Sophie_Loves: Dat past mooi in het grote plaatje. Het lijkt tegenwoordig wel alsof je vrienden met iemand moet zijn, dat je verantwoordelijkheid kunt dragen voor hun daden. Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: Grand Prix van Monaco kijken met VPN MarkNL: Hey allemaal! Ik heb een vraagje. Ik wil de Grand Prix van Monaco kijken van 23-25 mei, maar ik ben op reis en heb geen toegang tot de officiële streams. Weet iemand hoe ik dit gratis en met een VPN kan doen? Alle tips zijn welkom! F1Fan88: Hé Mark! Geen zorgen, je kan het makkelijk regelen met een VPN! Een VPN (Virtual Private Network) laat je toe om je internetverbinding te versleutelen en je IP-adres te maskeren, zodat het lijkt alsof je in een ander land bent. Dit is super handig als je bijvoorbeeld toegang wilt tot streams die in jouw regio niet beschikbaar zijn. Ik gebruik zelf PIA VPN (Private Internet Access). Het is echt mijn favoriete keuze! Het heeft een goede snelheid en is erg stabiel, wat belangrijk is tijdens een race. Bovendien werkt het goed met zowel Nederlandse als buitenlandse streams, en je kunt het makkelijk op al je apparaten installeren (laptops, smartphones, tablets, je naam het maar). Dus, je zou met PIA VPN gewoon je locatie kunnen instellen op Nederland of een ander land waar de race online is, en je kunt gewoon genieten! Laat het me weten als je hulp nodig hebt met het opzetten! JannaF1: Hey Mark, ik gebruik ook PIA! Echt top spul. Geen problemen met Viaplay of F1TV. Allemaal soepel! KevinRacingFan: Werkt PIA ook op smart TV? Of moet je het per se via je laptop doen? F1Fan88: Ja, je kunt PIA ook op je smart TV installeren, als je TV dat toelaat! Vaak kan het via een app-store of door het op je router te zetten. Superhandig! GertJ: Waarom niet gewoon een gratis VPN? Die zijn toch ook fijn? JannaF1: Haha, geloof me, gratis VPN’s zijn vaak sloom of vallen uit tijdens de race… Heb ik zelf ook ondervonden. PIA is het eerlijk waard, geloof me. LauraV: Hey, ik heb PIA nog niet geprobeerd, maar ik hoorde dat je het ook kan combineren met een abonnement op F1TV. Klopt dat? F1Fan88: Ja, dat klopt helemaal! Gewoon je VPN aanzetten, dan kun je F1TV overal kijken, echt ideaal! RickTheRacer: Zou je PIA kunnen gebruiken om content te unlocken op andere streamingsites, zoals Netflix of Disney+? F1Fan88: Zeker weten! PIA werkt ook met veel streamingdiensten. Je kunt dus ook andere series en films kijken tijdens het wachten op de volgende race! MarkNL: Bedankt voor alle tips, allemaal! Ik ga PIA gelijk proberen! Hopelijk kan ik dan de race kijken. Lees het volledige bericht hier
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...