Jump to content
  • Alfred 4 voor macOS Review

    Alfred is een "quicklaunch" toepassing voor macOS, met als doel je veel tijd te besparen met zoeken op je computer en op het internet.
    1. 1

      Alfred 4 voor macOS review

      Ik gebruik de app Alfred al een aantal jaar. Alfred is een app voor macOS. Hiermee kun je onder andere zoeken naar bestanden op je mac, en het openen van apps. Wat kun je nog meer met Alfred, is het beter dan Spotlight? Dat lees je in deze review.
    2. 2

      Alfred 4: De mogelijkheden

      Met de gratis versie van Alfred heb je een aantal basisfuncties die Spotlight ook heeft. Denk aan: Zoeken naar bestanden op je Mac, openen van apps en zoeken op het web. Persoonlijk vind ik deze basisfuncties net wat fijner werken dan via Spotlight. Via de voorkeuren in Alfred kun je zelf heel wat instellen. Na het openen van de voorkeuren, kun je aan de linkerkant kiezen uit een lijst met opties. Om te beginnen de optie 'General'. Hier kun je aangeven of Alfred wel of niet moet starten na het inloggen. Verder kun je een sneltoets instellen waarmee de zoekbalk van Alfred verschijnt.   Ook kun je aangeven in welk land je je bevindt.  Een ander onderdeel is 'features'  Ik neem er hiervan een aantal door:  Default Results: Hier zijn de standaardresultaten terug te vinden. Je kunt hier zelf aangeven waar Alfred wel en niet naar mag zoeken. Denk aan een bepaalde map, documenten en afbeeldingen. Zoeken naar een bestand op me Mac: Web Search: Hier worden de ingebouwde zoekmachines weergeven. Denk aan Google, Amazon, IMDB. Als je een of meerdere zoekmachines niet gebruikt, kun je deze uitvinken. Omdat ik zelf gebruik maak van de workflow 'Searchio' (zie onderdeel 'Workflows' van deze review) heb ik de zoekmachines in de lijst allemaal uitgevinkt. Een zoekopdracht. In dit voorbeeld typ ik in de zoekbalk 'Google' spatie 'Zoekopdracht'. In dit geval is de zoekopdracht 'Duken.nl' 1Password 1Click Bookmarks: Hier staan de bookmarks die in 1Password zijn opgeslagen. Ik maak gebruik van de app 1Password. Bovenstaande optie is dan erg handig om te gebruiken. Note: Zorg er voor dat in 1Password (via 'Voorkeuren' > 'Geavanceerd') de optie 'Enable integration with 3rd party apps' staat aangevinkt.  Staat deze optie niet aangevinkt, dan kan Alfred de bookmarks niet lezen. Als je in de voorkeuren van Alfred kiest voor de optie '1Password 1Click Bookmarks' dan zie je onderstaand scherm, inclusief een lijst met bookmarks. Alfred toont alleen de websites (URL) van de bookmarks. Inloggegevens (zoals gebruikersnamen, e-mailadressen en wachtwoorden) kunnen niet worden getoond door Alfred en zijn dus enkel in 1Password zelf te zien. In dit voorbeeld wil ik inloggen op de website van Duken.nl. In de zoekbalk typ ik het volgende in: '1p' spatie 'Du'. Alfred toont (in mijn geval) direct de juiste bookmark: Duken.nl. Vervolgens druk ik op enter, de website opent en ik wordt automatisch ingelogd. System: Hier staan de systeemcommando’s die je kunt uitvoeren. Een aantal commando’s zijn bijvoorbeeld ‘Sleep’, ‘Logout’ en ‘Empty Trash’ Deze commando's kun je desgewenst ook aanpassen naar het Nederlands. Zo kun je 'Sleep' bijvoorbeeld aanpassen naar 'Sluimer'. In dit voorbeeld wil ik de prullenbak legen. In de zoekbalk typ ik 'empty' in en het juiste commando wordt weergeven.
    3. 3

      Alfred 4: Workflows

      Onder meer het onderdeel ‘Workflows’ is wat Alfred nog beter maakt. Met het toevoegen van een workflow, kun je bijvoorbeeld via een sneltoets een app openen. Ook kun je workflows downloaden. Denk hierbij aan een workflow waarmee je kunt zoeken naar een film of serie. Ik heb een aantal workflows aangemaakt voor apps die ik vaak gebruik. Bijvoorbeeld Safari.  Met de sneltoets ^s wordt Safari geopend.  Ook de workflow 'Movie and TV Show Search' is een aanrader. In dit voorbeeld ben ik opzoek naar de film Batman Hush uit 2019.  In de zoekbalk vul ik in 'movie' spatie 'Batman Hush'. Vervolgens druk ik op enter en is het volgende te zien: Als ik nu bijvoorbeeld kies voor de sneltoets ⌘2 wordt de pagina van IMDB geopend met informatie over de film. De volgende workflow die ik gebruik en die ik niet meer kan missen: 'Searchio!' Suggesties van zoekmachines in verschillende talen. In de zoekbalk typ ik in 'Searchio!'. Je hebt nu de mogelijkheid om onder andere zoekmachines toe te voegen. Dit kan door te kiezen voor 'All Engines'  Je kunt nu kiezen uit verschillende zoekmachines (en talen). Denk aan: Google, Google afbeeldingen, Google maps, Duckduckgo,  Duckduckgo afbeeldingen, Amazon en Wikipedia. In dit voorbeeld ga ik de Nederlandse versie van Wikipedia toevoegen. Ik kies voor 'All Engines' en vervolgens typ ik 'Wikipedia' in. Ik krijg nu een lijst te zien van Wikipedia websites in diverse talen. Ik kies voor 'Wikipedia (Nederlands). Vervolgens moet ik een keyword invoeren. Ik kies voor 'wpnl' Nu is de Nederlandse versie van Wikipedia als zoekmachine toegevoegd.
    4. 4

      Alfred 4: Powerpack? Wat is dat?

      Zoals ik eerder al aangaf, Alfred is gratis te downloaden. Wil je echter van alle beschikbare opties gebruik maken, dan dien je het powerpack aan te schaffen. Met dit powerpack krijg je onder andere toegang tot Workflows, Clipboard en Snippets.  Als je het powerpack wilt aanschaffen, kun je kiezen uit twee soorten licenties. Een Single licentie. Met deze licentie zijn de updates van de huidige versie van Alfred (op dit moment versie 4) gratis. Met dit type licentie heb je de mogelijkheid om een licentie upgrade uit te voeren. Vul op de website van Alfred je licentiecode in om te controleren welke opties er beschikbaar zijn. Een Mega Supporter licentie. Met deze licentie zijn alle toekomstige updates naar een nieuwe versie (versie 5 bijvoorbeeld) gratis. Een single licentie kost £25 (omgerekend ongeveer 30 euro). Een Mega Supporter licentie kost £45 (omgerekend ongeveer 54 euro).
    5. 5

      Alfred 4: Conclusie

      Ik vind Alfred een geweldig stukje software wat ik dagelijks met veel plezier gebruik.  Nu de vraag: Is Alfred beter dan Spotlight? Als ik kijk hoe ik Alfred gebruik, dan is het antwoord ja. Alfred is voor mij beter dan Spotlight. Zeker als je het Powerpack aanschaft. Dat maakt Alfred een stuk beter. Zou ik iemand anders aanraden om Alfred te gaan gebruiken? Dat is lastig. Ben je iemand die bijvoorbeeld alleen naar bestanden op de Mac zoekt? Dan is Spotlight meer dan prima. Ben je gewoon benieuwd of Alfred iets voor je is? Dan is Alfred zonder powerpack een optie. Wil je alles uit de app halen?  Dan is het aanschaffen van het powerpack een aanrader. Pluspunten: Alfred kun je gratis downloaden. Je kunt genoeg naar wens aanpassen. Toevoegen van Workflows. Mogelijkheid om zoekmachines toe te voegen. 1Password 1click bookmarks Handige systeemcommando's  Minpunten: De app is in het Engels. Dit kan voor sommige mensen een probleem zijn. Niet mogelijk om via de rekenmachine valuta om te rekenen De prijs van het powerpack is wat de hoge kant. Cijfer 9/10

Announcements

  • Nieuwe handleiding

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Eater

    Posted

    Eind September  bereikte een zaak tegen een lokale IPTV-reseller bij de rechtbank van Thessaloniki zijn hoogtepunt. De rechtbank hoorde dat de reseller jarenlang actief was, op een schaal en met een reikwijdte die zelden wordt gezien in dit soort zaken. Hij verkocht maandelijks IPTV-abonnementspakketten aan het publiek en bediende een klantenbestand van enkele duizenden mensen, waarvan velen in Griekenland woonden, maar ook enkele in het buitenland. Typische maandelijkse toegangskosten voor abonnees lagen rond de 15 tot 20 euro, en met duizenden klanten liep dat snel op. De rechtbank vernam dat de man gedurende de periode van overtredingen enkele miljoenen euro's genereerde, wat hem uiteindelijk duur is komen te staan. Voor inbreuken op aanzienlijke commerciële schaal is de straf in Griekenland minimaal twee jaar gevangenisstraf en een boete. De rechtbank van Thessaloniki legde de man een boete op van 17.000 euro, confisqueerde apparatuur die tijdens de overtredingen was gebruikt en gaf hem een ongekende gevangenisstraf van acht jaar. Deze duidelijke lijn in het zand verandert de situatie in Griekenland en zal waarschijnlijk gevolgen hebben die verder reiken dan deze individuele reseller. Volgens Skair.gr heeft het onderzoek een database aan het licht gebracht van de klanten van de reseller, naar verluidt duizenden in Griekenland. De publicatie stelt dat zij niet alleen te maken krijgen met straf- en administratieve sancties, maar dat de gerechtelijke autoriteiten zelfs vóór de uitspraak van vorige week al begonnen zijn met het arresteren van eindgebruikers. De autoriteiten zouden de persoonlijke gegevens van tot wel 50.000 IPTV-abonnees hebben verkregen na verschillende invallen bij diverse spelers in het piraten IPTV-ecosysteem in de afgelopen maanden. In juli hebben Cosmote TV en Nova een overeenkomst ondertekend om klanten legale toegang tot sportevenementen tegen een betaalbaardere prijs te bieden. Vanaf 23 augustus konden abonnees van een van de bovengenoemde diensten content van de andere verkrijgen, tegen een kleine meerprijs. Of dit alleen al de piraterijcijfers naar een aanvaardbaar niveau zal verlagen, is onbekend, maar een mogelijke gevangenisstraf van acht jaar kan resellers aan het denken zetten. Een Griekse rechtbank heeft een van de zwaarste straffen ooit opgelegd aan een man die illegale IPTV-abonnementen heeft doorverkocht. De rechtbank in Thessaloniki vernam dat de lokale man duizenden abonnementen verkocht, wat hem miljoenen euro's opleverde. Na een gevangenisstraf van acht jaar, richt de aandacht zich nu op een in beslag genomen klantenbestand. De autoriteiten zouden bezig zijn met het voorbereiden van rechtszaken tegen klanten, van wie er al enkele zijn gearresteerd. Net als veel van zijn Europese buren, heeft Griekenland een programma voor het blokkeren van piratensites dat regelmatig wordt bijgewerkt via een administratieve procedure. De eerste domeinen die door Griekse internetproviders werden geblokkeerd (xrysoi.online, xrysoi.se en xrysoi.eu) werden in 2018 beperkt, en de meest recente (antenasports.ru, sporthd.me) werden in augustus van dit jaar geblokkeerd, wat in totaal neerkomt op 655 domeinen in ongeveer zes jaar. Griekenland blokkeert ook regelmatig IP-adressen, voornamelijk om de toegang tot pirat IPTV-diensten te beperken, vooral diegene die live voetbal aanbieden. De meest recente blokkadeorder, gedateerd op 3 september 2024, vroeg om het blokkeren van vijf IP-adressen. Uit gegevens die beschikbaar zijn gesteld als onderdeel van het administratieve programma van het land, zijn momenteel in totaal slechts 111 IP-adressen geblokkeerd. In hoeverre dit de volledige scope van de blokkeringen weerspiegelt, is onduidelijk, maar het lijkt erop dat 100% van de 'pirate' IP-adressen zich buiten Griekenland bevindt, voornamelijk in andere Europese landen. Ter vergelijking met het blokkadebeleid in buurland Italië, is de aanpak in Griekenland relatief mild. De overheid is vaak beschuldigd niet genoeg tegen de dreiging van pirat IPTV op te treden. Echter, er zijn duidelijke signalen van verandering te zien. In een zaak die vorige week werd afgerond, liet de rechterlijke macht zien dat het voor IPTV-piraten zeer slecht kan aflopen. Een aantal IPTV-providers die momenteel de meeste problemen veroorzaken, zijn gevestigd buiten Europa en zijn daardoor moeilijk aan te pakken. ISP-blokkades zijn een van de reacties hierop, maar er zijn ook andere mogelijkheden, vooral gericht op zogenaamde resellers. In feite kopen deze mensen abonnementen van IPTV-providers tegen een lagere prijs dan het publiek, waardoor ze in staat zijn om winst te maken bij de doorverkoop. Omdat ze meestal lokaal opereren in hun eigen markten, vaak als onderdeel van een breder maar niet noodzakelijk geïntegreerd netwerk, fungeren resellers als een enkel contactpunt voor IPTV-providers. Tegelijkertijd bedienen resellers tientallen, honderden of zelfs duizenden van hun eigen klanten, wat enerzijds zeer goede winsten kan opleveren, maar anderzijds resellers rechtstreeks blootstelt aan de wetshandhaving. Vorige week bereikte een zaak tegen een lokale IPTV-reseller bij de rechtbank van Thessaloniki zijn hoogtepunt. De rechtbank hoorde dat de reseller jarenlang actief was geweest, op een schaal en in een omvang die zelden wordt gezien in dit soort zaken. Hij verkocht maandenlang IPTV-abonnementen aan het publiek en had naar verluidt een klantenbestand van enkele duizenden mensen, waarvan velen in Griekenland woonden, maar ook enkele daarbuiten. Een typisch maandelijks toegangskosten voor abonnees varieerde van ongeveer 15 tot 20 euro en met duizenden klanten liep dit snel op. De rechtbank hoorde dat de man in de periode dat hij zich schuldig maakte aan deze overtredingen, verschillende miljoenen euro's genereerde en dat dit hem duur kwam te staan. Voor inbreuken op aanzienlijke commerciële schaal is de straf in Griekenland minimaal twee jaar gevangenisstraf en een boete. De rechtbank van Thessaloniki legde de man een boete van 17.000 euro op, confisqueerde apparatuur die werd gebruikt bij de overtredingen, en gaf hem vervolgens een ongekende gevangenisstraf van acht jaar. Deze duidelijke grensverlegging verandert de spelregels in Griekenland en zal waarschijnlijk gevolgen hebben die verder reiken dan deze individuele reseller. Volgens Skair.gr heeft het onderzoek een database van de klanten van de reseller aan het licht gebracht, naar verluidt duizenden in Griekenland. De publicatie stelt dat zij niet alleen geconfronteerd worden met strafrechtelijke en administratieve sancties, maar dat de rechterlijke autoriteiten zelfs vóór de uitspraak van vorige week al begonnen zijn met het arresteren van eindgebruikers. De autoriteiten zouden de persoonlijke gegevens van tot 50.000 IPTV-abonnees hebben verkregen na een aantal invallen bij verschillende spelers in het pirat IPTV-ecosysteem in de afgelopen maanden. De autoriteiten hebben de volgende arrestaties gerapporteerd: - December 2023: 54-jarige man gearresteerd voor "hacken" van abonnements kanalen. - Maart 2024: 60-jarige man gearresteerd voor piraterij van abonnements kanalen. - Maart 2024: 43-jarige man gearresteerd voor piraterij van abonnements kanalen. - April 2024: Twee personen gearresteerd voor piraterij van abonnements kanalen. - April 2024: 54-jarige man gearresteerd voor piraterij van abonnements kanalen. - Juli 2024: 25-jarige man gearresteerd voor piraterij van abonnements kanalen. Parallel aan de handhaving in het land hebben Cosmote TV en Nova in juli een overeenkomst getekend om klanten legale toegang te bieden tot sportevenementen tegen een betaalbaardere prijs. Vanaf 23 augustus konden abonnees van een van de bovengenoemde diensten content van de andere verkrijgen, voor slechts een kleine extra vergoeding. Of dit alleen zal leiden tot een afname van de piraterij tot aanvaardbare niveaus is onbekend, maar een mogelijke gevangenisstraf van acht jaar kan resellers zeker aan het denken zetten.

    Mr Chaos

    Posted

    Tis net een snoepjes winkel he Voor de deur wachten tot de deuren openen
  • Recente actieve topics

×
×
  • Create New...