Jump to content
 • Bartender 3 voor macOS review

  De macOS menubalk opruimen
  1. 1

   Bartender 3 voor macOS review

   Het komt je vast bekend voor: Een menubalk vol met icoontjes van allerlei apps die je gebruikt. Persoonlijk vind ik dat helemaal niets. Daarom ben ik een aantal jaar terug gaan zoeken naar een app die het mogelijk maakt om dit aan te passen. Na een aantal van dit soort apps te hebben getest, heb ik uiteindelijk gekozen voor Bartender 3. Bartender 3 is een menubalk manager app voor macOS. Hiermee kun je zelf bepalen welke icoontjes wel of niet zichtbaar zijn in je menubalk. In deze korte review lees je welke mogelijkheden Bartender 3 allemaal te bieden heeft.
  2. 2

   Bartender 3: De mogelijkheden

   Laten we eens bij de instellingen van Bartender 3 kijken. We beginnen bij ‘Menu items’: Aan de linkerkant zijn de menubalk icoontjes te zien. Bij ieder icoontje heb je de volgende opties: Menu bar item should: Hier kun je kiezen om het icoontje te tonen, te verbergen, altijd te tonen of altijd te verbergen. Zelf heb ik bij bovenstaande optie alle icoontjes op ‘Hide’ ingesteld. Het is altijd mogelijk om onder andere via de menubalk de icoontjes weer te geven. Dit kan door op het icoontje van Bartender te klikken. Door vervolgens nogmaals op de muisknop te klikken, worden alle icoontjes weer verborgen. When item updates: Is er een update beschikbaar voor een app? Dan kun je hier aangeven of je in dit geval het icoontje wel of niet wilt zien. Ook kun je aangeven hoelang het icoontje zichtbaar blijft. Text search name: Wil je via Bartender zoeken naar een icoontje van een bepaalde app? Dan kun je hier de naam van de app invullen. We gaan verder naar ‘General’ Startup: Hier kun je aangeven of Bartender moet worden geopend nadat je bent ingelogd. Wel zo handig, dit heb ik dus aangevinkt. Autohide: Hier kun je icoontjes die eerder verborgen waren, automatisch laten verbergen zodra deze zichtbaar is. We gaan nu verder met ‘Appearance’ Bartender menu bar item: Hier kun je aangeven of er een icoontje van Bartender in de menubalk getoond mag worden. Bartender menu bar icon: Hier kun je een icoontje selecteren die vervolgens zichtbaar is in de menubalk. Ook kun je een eigen afbeelding selecteren. We gaan verder met ‘Hot keys’ Shown Hidden items: Met een sneltoets krijg je de verborgen icoontjes te zien, Show full width of menu bar: Met een sneltoets wordt de volledige breedte van de menubalk weergeven. Show all menu bar items: Met een sneltoets worden alle icoontjes weergeven. Search menu bar items: Met een sneltoets kun je op naam zoeken naar een bepaald icoontje. Keyboard Navigate: Met een sneltoets is het mogelijk om door alle icoontjes te navigeren en deze te selecteren. We gaan verder met ‘Advanced’ When on battery power: Als deze optie is aangevinkt zal Bartender minder vaak controleren of er updates beschikbaar zijn voor de menubalk items. De overige drie onderdelen spreken voor zich: Updates: Hier kun je handmatig controleren of er updates zijn voor Bartender. Ook kun je aangeven of er automatisch op updates gecontroleerd moet worden, en kun je aanvinken dat je updates wilt ontvangen als er een nieuwe testversie beschikbaar is. License: Informatie over de aangeschafte licentie. About: Informatie over Bartender 3.
  3. 3

   Bartender 3: Conclusie

   Als je ook een hekel hebt aan al die icoontjes in je menubalk, dan is Bartender 3 een geweldige app om te gebruiken. Bartender is 30 dagen gratis uit te proberen. Je kunt app via deze website downloaden. Een licentie kost $15. Met Bartender 3 heb je veel instelmogelijkheden. Je kunt zelf aangeven welke icoontjes je wel of niet wilt verbergen. De icoontjes kunnen met een simpele muisklik of sneltoets worden getoond of verborgen. Pluspunten: Je kunt Bartender 3 30 dagen gratis uitproberen. Bartender 3 is naar wens aan te passen door de vele instelmogelijkheden. Het is erg simpel om icoontjes te verbergen.  Wil je een bepaald icoontje of bijvoorbeeld de klok met datum wel weergeven in de menubak? Dan kun je dit instellen. Is er een update beschikbaar voor een app? Dan kun je aangeven of het icoontje wel of niet getoond mag worden. Mogelijkheid om sneltoetsen in te stellen. Minpunten: Bartender 3 is alleen beschikbaar in het Engels. Geen sneltoets om icoontjes van nieuw geïnstalleerde apps te verbergen of te weergeven. De prijs voor een licentie kan voor sommige wat aan de hoge kant zijn. Cijfer: 9.8/10

Announcements

×
×
 • Create New...