Jump to content
Sign in to follow this  
Drifter

Eigenaar Chinese Torrent-site BT Paradise tot 3 jaar gevangenschap veroordeeldRecommended Posts

Hoewel de meeste Westerse torrent-site gebruikers bekend zijn met reuzen zoals The Pirate Bay en RARBG, is er ook een bloeiende BitTorrent-scène in het Verre Oosten.

Miljoenen internetgebruikers in landen als China, Zuid-Korea, de Filippijnen, Thailand en Vietnam negeren de regels die opgesteld zijn ter bescherming van Content, maar grotendeels vanwege taalbarrières worden hun activiteiten niet gerapporteerd in Noord-Amerika en Europa.

Ook bijdragen aan het tekort aan nieuws, zijn de relatief lakse auteursrechtregimes in sommige van deze regio's. Vervolging is in die landen vrij schaars dus het is interessant om te lezen dat een rechtbank in China zojuist een voormalig leidende speler in de Oostelijke torrent-scene heeft veroordeeld.

Op 2 januari 2019 veroordeelde het Huai'an Intermediate People's Court van de provincie Jiangsu de exploitant en eigenaar van BT Paradise (ook bekend als BT Heaven) tot drie jaar gevangenisstraf wegens inbreuken op het auteursrecht en tot het betalen van een boete van 800.000 yuan (US $ 116.000).

Volgens de lokale media begonnen autoriteiten Yuan Moumou in 2016 opnieuw te onderzoeken, na berichten dat zijn site betrokken was bij de ongeoorloofde verspreiding van grote hoeveelheden auteursrechtelijk beschermde werken, waaronder films en tv-programma's.

In september 2016 werd de heer Yuan gearresteerd door de politie, beschuldigd van het genereren van advertentie-inkomsten naast het aanbieden van torrent-bestanden en zogenaamde magneetkoppelingen.

Autoriteiten melden dat BT Paradise ongeveer 600.000 bezoekers per dag had die samen ongeveer drie miljoen pageviews genereerden, wat het op dat moment de grootste binnenlandse (Chinese) torrentsite maakte.

Het Hof oordeelde dat Yuan's site tussen mei 2015 en juli 2016 ongeveer 1,4 miljoen yuan (US $ 204.000) winst heeft gemaakt, na meer dan 24.700 links te hebben aangeboden voor meer dan 10.870 films en tv-programma's.


Toon volledig nieuwsbericht

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Hebben wij jou kunnen helpen? Help ons ook met een donatie naar wens. Met jouw donatie kunnen we verbeteringen doorvoeren op de website voor de bezoekers en leden. Bedankt! :roos:

    Donatie via Tikkie

    donatie.png


×
×
  • Create New...