Jump to content
Sign in to follow this  
Drifter

BREIN waarschuwt voor scam sites met nepaanbiedingen voor boeken en filmsRecommended Posts

Illegaal downloaden is in de meeste gevallen wel gratis, behalve natuurlijk als je de kosten van een goede VPN en/of Payserver meetelt. Helaas zijn er ontzettend veel oplichters die op slinkse manieren achter bepaalde privé gegevens willen komen zoals je Bankgegevens. Op dit moment gaat er iets rond waar BREIN toch even melding van wil maken.

                                                    Brein Scam 1.jpg

Elke week krijgt BREIN tientallen meldingen over illegale aanbiedingen van de allernieuwste boeken of films terwijl die alleen nog in de bioscoop draaien. Vaak blijkt het daarbij te gaan om zogenaamde scam sites die op je gegevens uit zijn.

“Lijkt het te mooi om waar te zijn? Dan is dat meestal ook zo. Gratis de nieuwste boeken of films? Dat bestaat gewoon niet. Deze sites troggelen jouw gegevens af en dat kan je zuur opbreken.”

Hoe werkt dat? Mensen die bijvoorbeeld naar een bioscoopfilm zoeken, krijgen een link naar een site waar die gratis beschikbaar zou zijn. Die site ziet er op het eerste gezicht wel professioneel uit. Om de kopie te krijgen hoef je jezelf alleen nog maar even te registreren en ook betaalgegevens invullen. Hoezo betaalgegevens? Het is toch gratis? Om te controleren in welk land je woont, legt de site uit, want ze hebben alleen vergunning voor bepaalde landen. Je betaalt echt niets voor de dienst, zo verzekert de site.

 

                                                                                            Brein scam 2.jpg

Als je erin trapt dan krijg je ook niks. De site is er enkel op gericht om je gegevens afhandig te maken en die te verkopen. Of er niks van je rekening afgeschreven wordt? In elk geval niet voor het boek of de film die je dus nooit krijgt… Pas dus op met sites die gratis de nieuwste spullen aanbieden. Dat bestaat gewoon niet en het kan je nog zuur opbreken.

 


Toon volledig nieuwsbericht

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lijkt heel logisch maar vindt dit een goed bericht. Er zijn helaas nog veel mensen op het internet welke in dit soort scam sites 'trappen'. 

Ik deel hem op de sociale pagina's :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...