Spring naar bijdragen

  • Vermoedelijke KickassTorrents-oprichter blijft vechten tegen uitlevering aan Amerika.

     Delen


    Drie jaar geleden, werd de populaire torrentsite KickassTorrents gesloten na een strafrechtelijk onderzoek door de Amerikaanse overheid. Hoewel de site voor de meeste mensen een verre herinnering is, blijft de vermeende oprichter Artem Vaulin in het ongewisse en vecht hij tegen een uitleveringsverzoek van de VS in Polen.

    Op 20 juli 2016, precies drie jaar geleden, kwam de torrent-gemeenschap in de problemen, want Poolse wetshandhavers hadden net Artem Vaulin, de vermeende oprichter van KickassTorrents (KAT), op een lokale luchthaven gearresteerd .

    De arrestatie was onderdeel van een Amerikaanse strafzaak waarin ook twee andere mannen als hoofdrolspelers werden vermeld. Op dat moment was KAT de meest gebruikte en populaire torrent-site in die omgeving, dus de autoriteiten hadden geen prominenter doelwit kunnen raken. De strafzaak betekende het einde van de torrent-site en het begin van een langdurige juridische strijd voor de verdachte exploitant.

                                                                                               220555484_KickassTorrentsSeized.jpg.6a9a6632778a155102dc03371f811e92.jpg

    Tot op de dag van vandaag blijft Vaulin in het ongewisse. In maart 2017 oordeelde de rechtbank van Warschau in eerste instantie dat de vermeende eigenaar van KickassTorrents kan worden uitgeleverd . Er zijn echter meer dan twee jaar verstreken en de definitieve uitspraak moet nog binnenkomen. Vaulin is momenteel op borgtocht in afwachting van de definitieve beslissing over het uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten, terwijl de andere twee beklaagden nog steeds op vrije voeten zijn.

    Het afgelopen jaar zijn er geen officiële updates geweest. De Verdediging van Vaulin heeft aan Torrentfreak laten weten dat de stand van zaken nog onveranderd is. Bovendien blijkt uit een nieuw statusrapport dat deze week door de Amerikaanse procureur John R. Lausch Jr. is ingediend, dat er weinig vooruitgang is geboekt.

    Lausch Jr. informeerde de Rechtbank dat "De verdachte nog steeds in afwachting is van uitleveringsprocedures in Polen en de partijen zijn op dit moment niet op de hoogte van een tijdschema met een oplossing van deze situatie". De statushoorzitting, die aanvankelijk was gepland voor woensdag 17 Juli, is nu uitgesteld tot Oktober. Het is echter onduidelijk of er tegen die tijd enige vooruitgang zal zijn.

    In 2016 diende de Verdediging een motie in om de hele zaak te seponeren. De Advocaat voerde onder meer aan dat torrent-bestanden zelf geen auteursrechtelijk beschermde inhoud zijn. De rechtbank besloot echter dat de zaak van de Amerikaanse regering sterk genoeg is om door te gaan. Sinds dat besluit, meer dan twee jaar geleden, is er geen vooruitgang geboekt omdat beide partijen wachten op het uitleveringsbesluit.

    Ondertussen is het vrij duidelijk dat de oorspronkelijke KickassTorrents niet terugkomen. De geest van de site blijft echter online. Verschillende voormalige stafleden van de site hebben eind 2016 een KAT-Spinoff opnieuw gelanceerd en die site is nog steeds sterk aanwezig.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  8 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...