Spring naar bijdragen

  • Illegale cd verkoper op Marktplaats schikt

     Delen


    Op melding van de benadeelde rechthebbende onderzocht BREIN de verkoop van cd’s voor 7,45 euro door een aanbieder op Marktplaats. Volgens de advertentie waren het “origineel Fabriek geperste cd’s” in totaal ongeveer 1400 titels maar na bestelling bleek het om illegale geperste exemplaren te gaan.

    BREIN heeft de verkoper H uit Amstelveen door middel van een deurwaarder gesommeerd het aanbod te staken en gestaakt te houden, een onthoudingsverklaring met boetebeding te ondertekenen, afstand te doen van zijn voorraad en opgave te doen van zijn handel.

    Na enige telefoongesprekken heeft de man aan de sommatie voldaan en geschikt voor 1.500 euro. Zijn account wordt gemonitord.

    “De verkoop van fysieke exemplaren is nog altijd een belangrijke bron van inkomsten voor makers en handel. De marges zijn klein. Het gaat om werkgelegenheid en de beloning van creativiteit. We kunnen niet toestaan dat die wordt aangetast door dit soort parasieten”, aldus BREIN directeur Tim Kuik.

    De verkoop van illegale cd’s en vinyl brengt schade toe aan de legale handel en de inkomsten van makers. In 2017 was het fysieke aandeel van deze markt rond de 55 miljoen euro of ongeveer 33% van de totale markt. Het aandeel vinyl van de fysieke markt was ongeveer 30% (bron NVPI Agenda 2018).



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...