Spring naar bijdragen

  • Fout in SSD-schijven maakt computers kapot in oktober

     Delen


    Een softwarefout in SSD-schijven verkocht door Hewlett Packard Enterprise (HPE) zorgt ervoor dat ze vanaf oktober ineens kunnen crashen. Hierdoor raken alle gegevens verloren en is de schijf ineens onbruikbaar.

    Een update kan voorkomen dat de SSD’s kapotgaan, maar deze moet worden geïnstalleerd voordat het noodlot toeslaat. Hierna is het namelijk onmogelijk om de update nog toe te passen.

    Door de bug stoppen de SSD-schijven ineens met werken nadat ze 40.000 uur lang zijn gebruikt. Dat is een periode van bijna vijf jaar. HPE denkt dat de eerste machines in oktober dit jaar getroffen kunnen worden: dat is 40.000 uur nadat de eerste exemplaren over de toonbank gingen.

    Niet alleen de schijven van HPE zijn getroffen. Het bedrijf heeft ze gekocht bij een partij waarbij andere fabrikanten en klanten ook inkopen, waardoor andere bedrijven mogelijk hetzelfde probleem hebben.

    Een crashende SSD-schijf kan flinke gevolgen hebben voor je computer. Niet alleen kun je gegevens kwijtraken, maar ook je gehele besturingssysteem kan na zo’n crash verdwijnen. Je moet dan een nieuwe SSD plaatsen en alles helemaal opnieuw installeren.

    Dit is de tweede keer dat SSD’s van HPE getroffen worden door zo’n bug. Eind 2019 deed het bedrijf melding van een vergelijkbare bug, die ervoor zorgden dat bepaalde opslagmedia na 32.768 uur kapot gingen. Maar hoewel beide bugs op elkaar lijken, benadrukt HPE dat ze niks met elkaar te maken hebben.

    Op de website van HPE staat een lijst van alle SSD's die last hebben van deze bug. Staat de jouwe ertussen, dan kun je op diezelfde pagina ook meteen een update downloaden en installeren.



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Moderators

    Bizar! Wat een bug. 

    Snelle berekening zegt dat ze na aankoop na 24x7 stuk gaan na 4.5 jaar. Je zou ze maar in je servertje hebben zitten. Ik ga het wel even checken. dank je voor het bericht.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...