Spring naar bijdragen

  • 5de seizoen Orange Is The New Black online gezet door hacker

     Delen


    Voor het eerst is een complete nieuwe seizoen van een succesvolle tv-serie gegijzeld. Een Amerikaanse hacker die toeslaat onder de naam The Dark Overlord dreigde het vijfde seizoen van de hitserie ‘Orange Is The New Black’ gratis online te dumpen als producent Netflix hem geen losgeld wil betalen. Inmiddels zijn de beelden geplaatst op de torrensites zoals the pirate bay.

    Net als bij een echte gijzeling had The Dark Overlord al duidelijk gemaakt dat hij serieus was: de eerste aflevering van seizoen 5 stond al eerder op een illegale website, zo meldt de Britse krant The Guardian.

    Volgens The Guardian heeft de beruchte hacker meer series in zijn greep. Hoeveel losgeld hij eiste is niet bekend. Zelf sprak The Dark Overlord in een contact met persbureau AP van een ‘bescheiden bedrag’. Volgens financiële experts had hij een hoofdprijs gekaapt. Het illegaal en gratis weggeven van het in spanning afgewachte vijfde seizoen van ‘Orange is the New Black’ kan zelfs de beurswaarde van het aandeel Nexflix tijdelijk doen verminderen.

    FBI

    De FBI heeft de zaak in onderzoek, melden Amerikaanse media. Het nieuwe seizoen over een Amerikaanse vrouwengevangenis zou pas vanaf 9 juni te zien zijn. Netflix is het grootste film-streaming bedrijf ter wereld en heeft meer dan 100 miljoen abonnees die allemaal betalen voor exclusiviteit. Een woordvoerder van Netflix heeft inmiddels bevestigd dat een Californisch productiebedrijf, Los Gatos, dat bij de productie betrokken was, mogelijk het slachtoffer is geweest van een datalek.

    Overigens is The Dark Overlord geen onbekende. Eerder dit jaar meldde hij zich bij persbureau AP met het nieuws dat hij series had gehackt maar dat hij daarmee geen snode plannen had 'omdat niemand geïnteresseerd is in films en tv-shows die nog niet zijn uitgebracht'. Waarom The Dark Overlord nu ineens wel geld wil zien is niet duidelijk, aldus The Guardian.

    De bestanden zijn geplaatst door TheDarkOverlord (TDO) als .torrent bestanden en zijn per aflevering rond de  1.1GB groot.

    oitnb-2.png



    William1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...