Spring naar bijdragen

  • Adobe brengt AI met Express-app naar smartphones

     Delen


    Adobe heeft aangekondigd dat ze hun AI-systeem Sensei en de Firefly-tools beschikbaar zullen maken op smartphones via hun nieuwe Adobe Express-app, die op dit moment in bèta beschikbaar is. Adobe is al lange tijd bekend om hun populaire softwaretoepassingen zoals Acrobat Reader, Photoshop, Lightroom, Premiere Pro, Illustrator en meer. Het is dan ook niet verrassend dat Adobe een van de pioniers is in het integreren van AI in hun software, gezien het creatieve aspect van hun applicaties. Hierdoor kunnen gebruikers nu al AI gebruiken in programma's zoals Photoshop, maar ook in het nieuwe Adobe Firefly AI-systeem.

    Met de Firefly-tools kunnen gebruikers op basis van tekst afbeeldingen genereren. Adobe heeft hiervoor het eigen Sensei-model gebruikt. Het AI-systeem is getraind op publiek toegankelijke afbeeldingen uit bronnen zoals Wikimedia, Flickr Commons en Creative Commons. Daarnaast heeft Adobe ook 300 miljoen afbeeldingen en video's intern gebruikt om het AI-systeem verder te trainen. Hierdoor zou de tool van Adobe, in tegenstelling tot andere beeldgeneratoren, minder risico's met betrekking tot auteursrecht met zich meebrengen.

    Op dit moment is Adobe Express nog een webgebaseerde tool, maar daar komt verandering in. Adobe heeft aangekondigd dat ze een nieuwe Express-app zullen lanceren voor zowel iOS als Android. Met deze app krijgen gebruikers handige toegang tot Firefly, waarmee ze diverse afbeeldingen kunnen genereren en foto's kunnen bewerken. Het proces om de bèta-app te installeren kan echter wat ingewikkelder zijn voor iOS-gebruikers.

    De Adobe Express-app zit boordevol functies, zoals een klassieke tekst-naar-beeldgenerator en de mogelijkheid om foto's uit te breiden of op te vullen met behulp van AI. Het doel is om van smartphones een integraal onderdeel van de creatieve workflow te maken. Net als bij andere Adobe-producten zullen de meeste functies naar verwachting achter een betaalmuur zitten, maar deze is momenteel nog niet actief. De app zelf kan gratis worden gedownload en bevindt zich nog in de bètafase. Gedurende deze periode kunnen gebruikers gratis gebruikmaken van alle functies. Dit biedt een ideale gelegenheid om Adobe Firefly van dichtbij te leren kennen.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  0 leden zijn actief

    There is no users online

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...