Jump to content

 • Monkie
  Monkie

  Android-versie Netflix past audio aan op bandbreedte en achtergrondgeluid

  Netflix is begonnen met het aanbieden van audio in een nieuwe codec en die past zich automatisch aan op bandbreedte en achtergrondgeluid in de omgeving van de gebruiker. Bij veel achtergrondgeluid gaat het dynamisch bereik van het volume omlaag, terwijl dialoog harder te horen is.

  De nieuwe codec moet er daardoor voor zorgen dat gebruikers minder het volume hoeven aan te passen, zegt Netflix. Uit tests van de streamingdienst blijkt ook dat mensen met de nieuwe codec minder snel overschakelen naar het gebruik van oortjes.

  De codec heet xHE-AAC, Extended HE-AAC met MPEG-D DRC-metadata. Voor de nieuwe codec hebben gebruikers Android 9 of nieuwer nodig; daarmee is een groot deel van de Android-gebruikers voorzien van een compatibel apparaat.

  De bitrate van de audio past zich automatisch aan de bandbreedte aan. Bovendien kan de audio zich aanpassen aan het achtergrondgeluid van gebruikers. Als er meer achtergrondgeluid is, zal het dynamisch bereik van de audio kleiner worden en daardoor is het verschil tussen bijvoorbeeld fluisteren en een explosie minder groot. Het belangrijkste is daarbij dialoog op normaal niveau; die moet altijd goed te horen zijn, zo redeneert de streamingdienst.

  Tijdens testen met de nieuwe codec grepen minder mensen naar de volumeknop en naar oortjes dan bij de hiervoor gebruikte codec. Dat wijst erop dat de ingrepen zin hebben en dat de codec zijn werk doet, aldus de streamingdienst.

  Netflix: automatisch aanpassen bitrate op Android, januari 2021Netflix: automatisch aanpassen bitrate op Android, januari 2021Netflix: automatisch aanpassen bitrate op Android, januari 2021Netflix: automatisch aanpassen bitrate op Android, januari 2021

  Van links naar rechts: verdeling audioniveaus zonder aanpassing; met normalisering; met aanpassing om dialogen beter hoorbaar te maken en met aanpassing en visualisatie achtergrondgeluid  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.

  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Je provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding. Een vereiste tegenwoordig, gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  9 Users were Online in the last 2 hours

×
×
 • Create New...