Jump to content

Monkie

Full members
 • Content Count

  1584
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

Monkie last won the day on November 15

Monkie had the most liked content!

Community Reputation

719 Support punten

2 Followers

About Monkie

 • Rank
  Duken God

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Met Denzel gaat het prima. Het enigste, hij schrokt als een gek tijdens het eten. Met een seconde of 10 is z'n bak leeg. Is niet al te best voor de spijsvertering. Daarom bij Ali eens zo'n eat slow bowl besteld. :) Geen dank.
 2. Dat is dan inderdaad het beste, lijkt me. Kwam Zekur.nl (onderdeel VGZ) ook nog tegen. Wellicht dat dat wat is, dacht ik. Die hebben een compleet aanvullende verzekering waarin onder andere fysio voor 500 euro per jaar wordt vergoed. Dan zou je op 136 euro per maand komen qua premie. Al zit je in jou geval met 18 behandelingen al aan die 500 euro. Dus helaas, dat wordt hem dus ook niet.
 3. Jeetje, wat een bedrag zeg. Dan is het inderdaad niet slim om je eigen risico te verhogen. Ik weet niet wat een fysiobehandeling kost? Een euro of 30 per behandeling? Stel dat je overstapt en 166 euro gaat betalen dan heb 30x fysio + tandarts 500 euro (?). Dan ben je 6 euro per maand goedkoper uit (72 euro per jaar). Als we er even vanuit gaan dat een fysiobehandeling 30 euro per keer kost. Stel dat je nog 6 extra behandelingen nodig hebt, dan betaal je deze 6 behandelingen (31 t/m 36) zelf. 30*6=180 euro. Die 180 euro betaal je dan zelf. Die 72 euro die je bespaart kun je erbij leggen, maar dan moet je zelf ook nog 108 euro extra bijleggen. Als je overstapt ben je in dit geval dus duurder uit. Stap je niet over, betaal je weliswaar 6 euro per maand meer aan premie (72 euro per jaar) maar voor dit bedrag heb je dan wel 6 extra fysiobehandelingen.
 4. Zo, inmiddels overgestapt. Cashback van 20 euro en een gratis elektrische tandenborstel erbij. Prima zo. Nee. Nu betaal ik 121,50 per maand. Als ik niet overstap, dan betaal ik volgend jaar 9 euro per maand meer (130,50). Dat is dus 108 euro meer op jaarbasis. Bovenstaand is dus basis + tandarts tot 500 euro + ER verhoogd met 500 euro = 22 euro korting per maand op de premie. Nu stap ik weer over naar ZieZo. Basis + tandarts tot 250 euro per jaar. Dan ga ik 100.50 euro per maand betalen. In dit bedrag zit ook weer de ER verhoging (500euro) verwerkt = 22 euro korting per maand op de premie. Ik ben gelukkig gezond. Ik kom daarom nooit aan die verplichte 385 euro. Vandaar me eigen risico al een paar jaar verhoogd met 500 euro. Korting van 264 euro per jaar op me premie. 385 + 264 = 649. In mijn geval moet ik dus onder de 649 euro blijven als ik goedkoper uit wil zijn. Ben ik toch de sjaak? Dan ben ik naast de verplichte 385 euro, 236 euro aan extra eigen risico kwijt. (885 - 649 = 236)
 5. Dagje vrij en het regent. En wat doe je dan? Juist, zorgverzekeringen vergelijken. Als ik blijf waar ik nu zit, betaal ik 9 euro per maand meer (108 euro per jaar). Dan heb ik basis + tandarts 75%-100% tot 500 euro (75% voor gebitsreiniging etc. ) De afgelopen 4 jaar 1 uitschieter gehad met een declaratie van meer dan 250 euro. Voor de rest zat ik (ver) onder. Als ik weer zou kiezen voor ZieZo met tandarts 75%-100% tot 250 euro (zie vergoeding bericht boven), dan ben ik 21 euro minder kwijt per maand = 252 per jaar. Simpel sommetje: 250 (tandarts vergoeding) + 252 (goedkoper op jaarbasis) + 264 (ER korting op jaarbasis) = 766 euro wat ik totaal zou kunnen gebruiken voor de tandarts.
 6. Ik ben van plan om terug te gaan naar ZieZo (onderdeel ZilverenKruis). Zie ik dat ze vanaf 2020 de tandartsverzekering tot 500 euro eruit hebben gegooid. Al moet ik wel zeggen dat er dit en vorig jaar zo'n 50-70 euro is gedeclareerd. Dus wellicht is ZieZo dan nog een optie. Qua vergoeding is het wel prima (100% controle, vullingen, verdoving etc.) 75% kronen/bruggen, gebitsreiniging etc...))
 7. Dat is minder inderdaad. Mijn ervaring is prima met Amazon, ook als het aankomt op het retour sturen van een bestelling. Als een app me bevalt betaal ik er graag voor. Misschien is de prijs wat hoog (11 euro) voor een app als dit, maar je krijgt er wel standaard ruim 80 dynamische wallpapers (en wellicht meer bij nieuwe updates van de app) en prima support (merkte ik al) voor terug. Uiteraard heb ik zo me grenzen qua prijs voor een app Leuk voorbeeld: Ik maak al jaren gebruik van de app PDF Expert, toen betaalde je daar standaard iets van 10 euro voor. Nu is dat 80 euro. (los van eventuele tijdelijk korting). Dat vind ik echt te gortig voor een PDF reader.
 8. Mogge allemaal. Fijn, de nieuwe premie. Totaal (basis + tandarts) ga ik bijna 9 euro per maand meer betalen. Dat wordt zeker even shoppen als alles bekend is.
 9. Was wat uitgekeken op de standaard dynamische wallpapers van MacOS Catalina. Op diverse websites wat dynamische wallpapers gedownload. Door een collega werd ik gewezen op de '24 Hour Wallpaper' app. Deze aangeschaft en het bevalt me prima.
 10. Middag allemaal. Bijna 12 november. Dus dan mogen we weer de zorgverzekeringen gaan vergelijken voor 2020. Ben benieuwd.
 11. Middag allemaal. Sinds gisteren AppleTV+ voor een weekje aan het proberen. Wellicht plak ik er een maandje extra aan vast. Aanbod is nog wat karig, en de content indeling in de app kan ook een stuk beter. Over de beeldkwaliteit ben ik wel erg te spreken.
 12. Inderdaad. Ik download dan weliswaar niet via torrents, maar ik zou niet meer zonder VPN willen. Usenet + SSL + VPN.
 13. Goed nieuws inderdaad. Ze hebben een gerechtvaardigd belang om de gegevens te ontvangen, maar duidelijk aangeven wat ze er precies mee gaan doen, en waar die 150 euro op is gebaseerd, doen ze wederom niet. Ik voel een 'Wij gaan in cassatie' momentje aankomen. Ben benieuwd wat er zal gebeuren als ze bovenstaande wel goed kunnen toelichten.
 14. Middag allemaal. Altijd fijn. Meldingen per mail van me NAS: Een van de schijven in me NAS is vastgelopen. DSM heeft de schijf hierdoor uit de opslagpool gegooid. En van het aantal raw read error's word ik ook niet echt vrolijk. Gevalletje WD mailen om de schijf op te sturen en een nieuwe retour te ontvangen. Kan ook via de webshop waar ik hem besteld heb, maar die sturen hem ook door naar WD. Dan is rechtstreeks wat sneller.
 15. Zelf bestel ik het vrijwel altijd bij Bibita.nl. Bij Zooplus.nl bestel heb ik ook wel eens wat besteld. Hou wel rekening met verzendkosten als je onder de 39 euro (bibita) en onder de 29 euro zit (Zooplus). Amazon.de kan ook nog een optie zijn. Daar waren de royal canin brokken die ik toen kocht voor me vorige hond, weer goedkoper dan bij Bibita en Zooplus.
×
×
 • Create New...