Jump to content

Monkie

Review en edit rechten
 • Posts

  3,044
 • Joined

 • Days Won

  178

Monkie last won the day on July 17

Monkie had the most liked content!

4 Followers

Informatie

 • Awards
  1st post 2021!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Monkie's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

 • 7 years
 • 6 year
 • Omg
 • 5 years
 • Cup

Recent Badges

1.3k

Reputation

2

Community Answers

 1. Een erg mooi pakket, wat ik zelf ook gebruik op macOS en iPadOS. Nu ze eerder dit jaar zijn overgenomen door Canva, ben ik benieuwd wat er in de toekomst zal gebeuren met de 'One-off-payment' mogelijkheid die ze nu aanbieden. Voor dit soort apps wil ik graag betalen, maar dan liever in de vorm van een 'One-off-payment'. Op deze manier betalen voor een update (V1 naar V2) vind ik ook geen probleem. Vanzelfspreken beloven ze nu dat ze in de toekomst 'perpetual licenses' blijven aanbieden. Maar hoevaak gebeurt het niet dat men daar uiteindelijk vanaf stapt en overgaan naar een abonnementsvorm.
 2. Avond allemaal. Ik zie net dat ik geen rechtern (meer) heb om een review te plaatsen. Kan iemand deze rechten weer toepassen? Dank alvast .
 3. Dat maakt het inderdaad een stuk duidelijker. Zelf gebruik ik al een aantal jaar Newshosting naar tevredenheid. Handig om te vermelden: Newshosting heeft momenteel een leuke deal. De eerste 12 maanden betaal je $1,99 per maand (gefactureerd als $23,88). Daarna betaal je $ 3,99 per maand (gefactureerd als $47,88).
 4. Avond allemaal . Inmiddels bezig met een review over Kagi. Bijna 2 maanden in gebruik. Dus het lijkt me wel leuk om mijn ervaring te delen.
 5. Stiekem toch wel benieuwd naar de wachtwoordmanager. Volgende maand de boel maar eens even installeren en testen op me externe SSD-schijf.
 6. Leuk om te lezen. Ik was nog vergeten te melden dat Orion ook een ingebouwde Adblock-functie heeft, en extension support (Firefox / Chrome). Protonmail werkt inderdaad geweldig. De Protonmail app werkt ook prima. Proton Calendar ziet er ook goed uit. Al wacht ik nog even met de overstap. Helaas is er nog geen losse Proton Calendar app voor macOS. Ik heb een tijd geleden het abonnement geüpgraded naar Unlimited. Om te kijken of ProtonVPN iets was. Waar ik tegenaan liep was dat me printer en NAS niet meer zichtbaar waren. Dit ondanks dat de optie 'Allow LAN connections' stond aangevinkt. De killswitch uitschakelen was de enige optie om dit te verhelpen. Raar. maar waar. Daarom (weer) overgestapt naar Mullvad, en dat werkt prima. Hieronder nog even een voorbeeld van Kagi en gepersonaliseerde resultaten: Op de eerste afbeelding zijn de resultaten niet gepersonaliseerd. Op de tweede afbeelding wel. Op deze tweede afbeelding heb ik Tweakers 'vastgezet', waardoor de zoekresultaten (indien van toepassing) van Tweakers bovenaan komt te staan. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je opzoek bent naar hardware.
 7. Een dagje verder en ice is een blijvertje. Werkt perfect. Gelijk even een donatie gedaan.
 8. Mooie analyse. $10 per maand (ik gebruik het professional plan) is natuurlijk een flinke prijs, maar dat is het me tot nu zeker waard. Als dit echt een blijvertje wordt, dan stap ik over op een jaarlijkse betaling. Scheelt weer 10%. We zouden het natuurlijk ook wat breder kunnen trekken dan alleen zoekmachines. Zelf ben ik al een tijdje aan het kijken naar (open-source) privacy-vriendelijke alternatieven. Het begon een paar jaar geleden met e-mail. Outlook > Protonmail Youtube > Piped video (overstap mede door blokkeren van adblockers door Youtube) Safari > Orion browser (macOS, iPadOS & iOS)- Gebasseerd op Safari (WebKit). Zero telemetry. 1st party ads/trackers & 3rd party ads/trackers worden standaard geblokkeerd. Maps (Google / Apple) - OpenStreetMap & Organic Maps (iOS).
 9. Middag allemaal. Dat is toch weer even geleden dat ik hier actief was op het forum. Laatst op het werk hadden we het over zoekmachines. Wie welke gebruikt en waarom. Was een leuke discussie. Bij iemand kwam de betaalde privacy-vriendelijk zoekmachine Kagi ter sprake. Zelf had ik nog niet eerder van deze zoekmachine gehoord. Maar ja, 'betalen voor een zoekmachine' dacht ik al snel. Aan de andere kant, bij een 'gratis' zoekmachine zijn wij het product. Besloten om het als test voor een maand te betalen. En ik moet zeggen, ik heb er tot nu toe geen spijt van. Prima zoekresultaten en ik hoef eigenlijk nooit terug te vallen naar een andere zoekmachine. Zeker de mogelijk tot gepersonaliseerde resultaten deden het onder andere voor mij. Dan kun je websites blokkeren (waardoor je geen zoekresultaten ziet van de betreffende site) Een site pinnen (Resultaat komt bovenaan te staan. Vind ik zelf erg handig als ik specefieck iets zoek). Ook url-doorverwijzingen vind ik een mooie functie. Dit gebruik ik zelf voor Youtube (vanwge het blokkeren van adblockers). Een zoekresultaat van een Youtube filmpje verwijst dan in mijn geval door naar Piped video. Tot nu toe ben ik erg enthousiast. Misschien maak ik binnenkort weer eens een review. Wellicht leuk om het er hier ook eens over te hebben? Welke zoekmachine(s) gebruiken jullie. Zijn jullie bereid om voor dit soort dingen (in de toekomst) te betalen.
 10. Wat ook handig kan zijn om te vermelden: Je maakt gebruik van 2 Payservers om te downloaden. Het is belangrijk dat deze Payservers niet afhankelijk zijn van dezelfde backbone. Simpel gezegd: Beide Payservers moeten niet afhankelijk zijn van dezelfde supermarkt. Op een download kan namelijk een takendown zitten. Mocht het zo zijn dat je een betreffende download door dit takedown-verzoek niet meer binnenkrijgt, dan zullen beide Payservers met dezelfde backbone hier vroeg of laat last van hebben. Via deze website kun je zien welke Payservers van welke backbone afhankelijk zijn. Ook zie je direct welke takeldown policy er wordt toegepast. Met een programma als SABnzbd kun je tevens ook instellen met welke Payserver er als eerste moet worden gedownload. Mocht Payserver A een download niet (volledig) binnenkrijgen, dan neemt Payserver B het over. Edit: Ik had een eerder bericht waarin je vermelde welke Payservers je gebruikt, even over het hoofd gezien. Usenet (Omicron backbone) en XS News (Abavia backbone)
 11. Daar heb je natuurljk volkomen gelijk in. Momenteel ben ik Ice aan het testen.
 12. Bovenstaande review gaat over Bartender 3. Toch lijkt het me handig om onderstaand bericht toch ook even hier te plaatsen. Wellicht kan een admin een sticky van deze reactie maken? Ik maak al 8 jaar met veel plezier gebruik van Bartender voor macOS. Eerder vanmorgen kwam ik onder andere op Reddit en MacRumors berichten tegen dat Bartender een nieuwe eigenaar heeft. Eerder vanavond alles even op mijn gemak gelezen. Van dit soort berichten word ik nu niet echt vrolijk. Momenteel zit ik nog op versie 5.0.48 en ben ik blij dat ik Bartender nog niet heb geüpdatet naar de laatste versie 5.0.52. Deze laatste versie bevat trackers van Amplitude. In eerste instantie had ik alle uitgaande verbindingen van Bartender geblokkeerd in Little Snitch. Nog even overwogen om dan bij versie 5.0.48 te blijven, maar ik heb toch besloten de app te verwijderen en te kijken naar een alternatief. Better safe than sorry 🙂
 13. Af en toe reclame is tot daar aan toe en begrijpelijk. Al vind ik persoonlijk een filmpje naar het einde spoelen en het geluid uitschakelen, net wat te ver gaan. Open-source alternatieven zijn er natuurlijk ook. Zelf gebruik ik al een geruime tijd Piped en dat bevalt me prima.
 14. Mogge allemaal. Gisteren met de hond naar de dierenarts geweest voor de biopsie. Op dit moment gaat de dierenarts er niet vanuit dat het kwaadaardig is. Het gaat zeer waarschijnlijk om een abces. De boel is nu opgestuurd naar het lab voor uitgebreid onderzoek. Uitslag over ongeveer een week. Mocht het abces niet uit zichzelf openbreken, dan zal er een drain worden geplaatst om alle rotzooi eruit te halen.
×
×
 • Create New...