Spring naar bijdragen

Mis de speciale aanbieding niet. 85% korting op Private Internet Access VPN, nu slechts €1,75 per maand en ontvang 4 maanden gratis.

Ervaar ultiem gebruiksgemak en een snelle VPN-verbinding. Geniet van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Met Private Internet Access kun je moeiteloos torrents, Usenet en Netflix gebruiken! En geld-terug-garantie van 30 dagen, dus je kunt het risicovrij proberen.

Wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Bekijk dan onze handige handleiding voor een probleemloze installatie en gebruik. :goed:




  • Antipiraterijgroepen zetten EU onder druk om te voorkomen dat piratensites anoniem werken

     Delen


     

    Tientallen grote antipiraterijgroepen en andere geïnteresseerden zetten de Europese Commissie onder druk om de controles van "ken uw zakelijke klant" te verbeteren als onderdeel van de geplande Digital Services Act. De belanghebbenden willen ervoor zorgen dat piratensites niet van de ene host kunnen verdwijnen om naadloos weer op een andere te verschijnen, maar zijn van mening dat de huidige plannen te beperkt zijn.

    Een van de grootste problemen waarmee antipiraterijbedrijven en hun partners in de entertainmentindustrie worden geconfronteerd, is die van anonimiteit.

    Een belangrijk element van handhavingsmaatregelen is om personen en entiteiten te kunnen identificeren die verantwoordelijk zijn voor inbreuk makende activiteiten, maar op dit moment kan dat een probleem blijken te zijn. In veel gevallen doen domeinbedrijven, hosts en andere providers die piratensites in staat stellen online te blijven geen due diligence wanneer platforms zich aanmelden voor service. Als gevolg hiervan is het problematisch om echte namen aan hun operators te geven.

    Verscherp wetgeving om "vals spelers" te verslaan

    Zoals afgelopen zomer gemeld, betreurden vertegenwoordigers van Europol, de MPA en soortgelijke groepen de "steeds meer grensoverschrijdende dimensie van piraterij" en pleitten ze voor een geverifieerde "Know Your Business Customer" (KYBC) als een praktische manier om piratenexploitanten aan te pakken.

    "Dit soort benadering zou ons in staat stellen om anonimiteit op het web te bestrijden, nu een constante van degenen die illegaal werken om te exploiteren en te verdienen door het ongeoorloofde gebruik van audiovisuele werken, door de verificatie van de informatie die wordt verstrekt in het kader van de aankoop van diensten zoals hosting, domeinen, opslag enz.," zei antipiraterijgroep FAPAV.

    Afgelopen september verhoogde een grote groep antipiraterij organisaties en auteursrechthebbenden, waaronder de MPA, BREIN, BPI, IFPI en Rights Alliance, de druk op de Europese Commissie door strengere online identiteitscontroles te eisen als onderdeel van de geplande Digital Services Act.

    Zij riepen met name op tot maatregelen ter ondersteuning van artikel 5 van de richtlijn inzake elektronische handel, dat bedrijven verplicht zich te identificeren, maar vaak wordt genegeerd.

    Speciaal portaal om te lobbyen voor KYBC

    Tientallen entiteiten die de rechten van de entertainment-, omroep-, omroep-, reclame-, farmaceutische, cosmetica- en elektronica-industrie vertegenwoordigen, hebben nu hun eigen speciale KYBC-lobbyportaal.

    Gisteren publiceerden de bedrijven en groepen een open brief met de eis dat de EC haar huidige plannen uitbreidt die tot nu toe alleen KYBC-verplichtingen opleggen aan online marktplaatsen op grond van de Digital Services Act.

    "Wat de KYBC-verplichtingen betreft, juichen wij het toe dat in artikel 22 een bepaling wordt opgenomen die de traceerbaarheid van handelaren waarborgt. Wij erkennen dat dit een stap vooruit betekent. Het voorstel van de Commissie voor artikel 22 introduceert echter alleen KYBC-verplichtingen in het kader van onlinemarktplaatsen", schrijven ze.

    "Zo'n beperkte aanpak is een gemiste kans om het brede scala aan illegale inhoud en vervalste, onveilige, niet-conforme en ondermaatse producten online aan te pakken."

    Terwijl de ondertekenaars ook bedrijven als Heineken en Philips omvatten, is de overgrote meerderheid spelers in de entertainmentindustrie. De MPA, BREIN, IFPI, BPI, Rights Alliance, FAPAV (die het portaal beheert), TTVK, IVF, VAP, plus de BBC en Sky, roepen allemaal op tot hetzelfde – een aanscherping van de regels die het voor piratensites en -diensten veel moeilijker zou maken om straffeloos te werken door artikel 5 te negeren.

                                                                     signatories.thumb.jpg.45d0f5a618bec016705cbd9395f5b115.jpg

    "Een bedrijf kan niet online gaan zonder domeinnaam, zonder gehost te worden, of zonder advertentie- of betaaldiensten. Deze intermediaire diensten, die een directe relatie met het bedrijf hebben, zijn daarom het best geplaatst om ervoor te zorgen dat alleen bedrijven die bereid zijn om aan de wet te voldoen toegang hebben tot hun diensten", luidt hun brief.

    "Dit betekent niet dat ze het gedrag van hun zakelijke klanten moeten volgen, maar dat ze alleen maar moeten vragen om zichzelf te identificeren en eenvoudige due diligence-controles toe te passen op basis van openbaar beschikbare gegevens. Als de verstrekte informatie duidelijk onjuist blijkt te zijn, of als de tussenpersoon wordt geïnformeerd dat de zakelijke klant niet is wie hij beweert te zijn, moet de tussenpersoon stoppen met het verlenen van diensten totdat de zakelijke klant de situatie heeft verholpen."

    De bedrijven achter de brief hebben een duidelijke vooringenomenheid om inhoud zonder vergunning te beschermen tegen online verspreiden. Ze beweren echter ook dat een verbeterd KYBC-regime zal helpen om consumenten ook te beschermen door niet alleen 'piraten'-exploitanten te hinderen, maar ook degenen die betrokken zijn bij oplichtingswebsites, namaakgeneesmiddelen, materiaal voor seksueel misbruik en malware.

    "Deze illegale activiteiten kunnen ernstige schade toebrengen aan het fysieke, psychologische en financiële welzijn van EU-burgers. In sommige gevallen, vooral tijdens de COVID-19-pandemie, kunnen ze zelfs een bedreiging voor het leven vormen. Al deze exploitanten en alle intermediaire dienstverleners die hen in staat stellen te opereren, moeten onderworpen zijn aan kybc-bepalingen", merken zij op.

    Volgens de ondertekenaars biedt de Wet digitale diensten de Europese Commissie de mogelijkheid om deze en aanverwante kwesties aan te pakken die momenteel in de e-commercerichtlijn worden behandeld, onder meer door klantverificatie te eisen waarmee tussenpersonen kunnen bepalen met wie ze zaken moeten doen.

    "We dringen er daarom bij [de Europese Commissie] op aan ervoor te zorgen dat alle tussenpersonen – niet alleen online marktplaatsen – weten wie hun zakelijke klanten echt zijn", concluderen ze.

    In een ondersteunende verklaring van BREIN zegt de antipiraterijgroep dat het zonder de mogelijkheid om de exploitanten van commerciële inbreuk makende platforms te identificeren, te gemakkelijk is voor hen om over te schakelen naar een andere host nadat ze online zijn genomen.

    "Het is daarom noodzakelijk dat de hosting- en upstream provider de identiteit van hun zakelijke klanten verifieert en ook die van contractpartijen die hun diensten (her)verkopen", schrijft BREIN.

    De antipiraterijgroep voegt eraan toe dat het momenteel juridische stappen onderneemt tegen een aantal Nederlandse hostingbedrijven om hen te dwingen cruciaal bewijs in verband met piratendiensten te overhandigen. Een van die bedrijven is Worldstream, dat eerder diensten aanbood aan de inmiddels ter ziele gegane piraat CDN Moonwalk.

    Na eerder bekend te staan om een aantal piratendiensten in zijn boeken, waaronder verschillende IPTV-providers, lijkt Worldstream nu samen te werken met de autoriteiten. Eerder deze maand bespraken 275 deelnemers, waaronder vertegenwoordigers van wetshandhavingsinstanties in 43 verschillende landen, hoe piraterij over de grenzen heen kan worden aangepakt in een webinar van INTERPOL en Audio-Visual Anti-Piracy Alliance.

    Onder hen was Worldstream Chief Legal Operations Officer Wouter van Zwieten, die naar verluidt uitlegde hoe de private sector in staat is om bij te dragen aan handhavingsactiviteiten door middel van training, het delen van inlichtingen, analytische ondersteuning en ondersteuning van operaties.

    (Artikel is vertaald in Microsoft Edge Browser)

     

     


    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Administrators

    Dat is een lastige kwestie, dit moet dan wereldwijd worden afgedwongen zodat je bij elke registar zoals voor .NL of voor .xyz anoniem aanmelden niet meer mag. Naar mij idee hebben ze allemaal wel hun eigen landelijke regels wat wel en niet mag.

     

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    1 uur geleden zei Duken:

    Dat is een lastige kwestie, dit moet dan wereldwijd worden afgedwongen zodat je bij elke registar zoals voor .NL of voor .xyz anoniem aanmelden niet meer mag. Naar mij idee hebben ze allemaal wel hun eigen landelijke regels wat wel en niet mag.

     

    Het is inmiddels wel een feit dat wereldwijd ontzettend veel landen steeds meer aan Anti-piracy doen en het is natuurlijk bij verschillende aangesloten landen van de EU nog steeds een bij eigen wetgeving geregeld item, maar ik denk dat deze groepen wel meer successen kunnen behalen wanneer het EU Hoger Gerechtshof uitspraken kan doen die over een landelijke uitspraak heengaan.

    Tim Kuik had hier zelf ook een veelzeggende uitspraak over; Zonder de mogelijkheid tot identificatie van de eigenaren of beheerders van platforms die op commerciële schaal inbreuk maken, kunnen die straffeloos doorgaan bij een andere host nadat ze offline zijn gehaald en de ervaring wijst uit dat ze dat doen ook. Ze moeten niet blijven worden gefaciliteerd door tussenpersonen die behoren te weten met wie ze zaken doen en dat verifiëren. KYBC is daarvoor nodig en laat de DSA erkennen dat dit conform de EU regels en principes is.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Maandag 7-06-2021

    BREIN ontvankelijk in KYBC procedure tegen hosting providers

    BREIN heeft een drietal Nederlandse hosting providers voor de rechter gedaagd om een verklaring voor recht te krijgen dat zij hun zakelijke klanten moeten kennen en die verplichting ook aan hun wederverkopers moeten opleggen. Zie ook https://stichtingbrein.nl/internet-tussenpersonen-moeten-hun-klanten-kennen-kybc-dsa/ 

    Twee van hen vorderden de niet-ontvankelijkheid van BREIN en daar heeft de rechter in een tussenvonnis korte metten mee gemaakt. Dat is voor BREIN ook mooi voor andere procedures waarin niet-ontvankelijkheid wordt betoogd.

    “Er is altijd een aantal standaard verweren in onze zaken”, zegt BREIN directeur Tim Kuik. “Als het een inbreukmaker is dan heeft iemand anders het gedaan en als het een neutrale tussenpersoon is dan zijn we niet-ontvankelijk. Het is mooi dat de bodemrechter er eens goed voor is gaan zitten en het niet-ontvankelijkheid verhaal naar de prullenbak heeft verwezen.”

    De rechter constateert dat BREIN niet hoeft te voldoen aan de strenge ontvankelijkheidseisen van de leden 2-5 van artikel 3:305a BW (2.11).

    Aan de vereisten van de leden 1 en 3 is voldaan: BREIN behartigt de belangen van de bij haar aangeslotenen voldoende, heeft geen winstoogmerk en de vorderingen hebben voldoende band met de Nederlandse rechtssfeer nu gedaagden in Nederland gevestigd zijn en hier hun servers hebben.

    Niet relevant is dat de inbreukmakers mogelijk in Rusland of Oekraïne woonachtig zijn (2.18).

    BREIN heeft in de gegeven omstandigheden voldoende overleg gevoerd. Niet relevant is dat overleg met Worldstream pas na de dagvaarding heeft plaatsgehad, BREIN moest binnen een bepaalde termijn de hoofdzaak aanhangig maken zodat beslagen niet zouden vervallen (2.21).

    Hoewel de sommatie aan Yisp geen overleg is, heeft Yisp in 100 pagina’s betoogd waarom de vorderingen moeten worden afgewezen. Onder die omstandigheden was overleg niet zinvol (2.22).

    Het is van belang dat dit soort vorderingen collectief worden afgedaan en van de summierlijk ondeugdelijkheid van de vorderingen is niet gebleken (2.23 en 2.24).

    Lees het tussenvonnis hier…

    bewerkt door Skeletor
    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  0 leden zijn actief

    There is no users online

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • Forumdiscussie: Wat nu met de aanbiedingen voor Soumano? User1 – VoetbalFan1985 Hey allemaal! Wat is eigenlijk de status van Soumano? Ik las dat zowel Ajaccio als NAC aanbiedingen hebben gedaan, maar die zijn afgewezen. Wat is er aan de hand met die club? Waarom willen ze hem niet laten gaan? Expert – VoetbalKenners123 Hoi VoetbalFan1985! Goede vraag. De situatie rond Soumano en Ajaccio is best ingewikkeld. Ajaccio heeft financiële problemen en is hierdoor naar het derde niveau teruggezet. Daardoor zijn ze nu wat strenger in de onderhandelingen over hun spelers, omdat ze niet zomaar kunnen verliezen wat ze hebben. Soumano debuteerde vorig seizoen in de Ligue 1 op 17-jarige leeftijd en scoorde direct. Dat is super knap! Maar daarna, toen Ajaccio degradeerde, ging het voor hem en het team minder goed. Hij scoorde in totaal maar vier doelpunten en gaf twee assists in de daaropvolgende seizoenen. De aanbieding van Aberdeen, dat zo’n 500.000 euro zou zijn, lijkt misschien aantrekkelijk, maar voor een club met financiële problemen is het niet zo simpel. Ze hebben die cash nodig om het team op te bouwen en zullen waarschijnlijk niet willen verkopen als dat niet echt noodzakelijk is. NAC zal dus diep in de buidel moeten tasten voor ze Soumano kunnen vastleggen. En ja, zoals je zei, Chris W.M. heeft het goed opgemerkt; er is geld voor aanvallende versterkingen, maar alleen als ze zeker weten dat het de juiste keuze is. User2 – LelijkeEend Dus, als ik het goed begrijp, kan Ajaccio Soumano niet gewoon verkopen omdat ze het geld echt nodig hebben? Dat klinkt best raar voor een club! Hoe gaat dat precies in z’n werk? User3 – VoetbalGeek Ja, dat klopt, LelijkeEend. Het gaat ook om hoe ze hun financiën op orde krijgen. Clubs moesten vaak financieel gezond zijn om in hogere competities te spelen, en als ze dat niet zijn, hebben ze er baat bij om hun beste spelers te behouden, zelfs als ze offers krijgen. User4 – MichiMan Het lijkt me frustrerend voor Soumano. Hij heeft talent, maar staat nu vast bij een club die zo in de problemen zit. Wat als hij gewoon een kans bij een betere club wil? User5 – AjaxJunkie88 Inderdaad, dat maakt het moeilijk voor jonge spelers. Ze willen zich ontwikkelen! Maar het draait ook om de club, denk ik. Ajaccio heeft hem nodig om te overleven in plaats van hem zomaar te verkopen. Moet hij op dat niveau blijven? User6 – SportFreak245 Ik hoop dat hij zijn kans krijgt, want hij is echt een belofte. Zie je, als hij blijft scoren en groeit, kan hij misschien over een paar jaar voor veel meer verkocht worden. Uiteindelijk maakt dat winst voor Ajaccio, of niet? User7 – SkeptischeFan Ja, maar als hij vastloopt, verliest hij ook de kans om te groeien, SportFreak245. Vergeet niet dat veel jonge spelers niet zo lang willen wachten. Dat kan de club ook in de toekomst schaden. User8 – VoetbalDiva Precies, SkeptischeFan! Het biedt een dubbel risico. Ze moeten een balans vinden. En ook, als NAC al dat geld gaat uitgeven, moeten ze wel zeker zijn dat hij een goede aankoop is. Het is een lastige situatie voor hun allebei. User9 – DroomKampioen Ik hoop dat alles goedkomt voor Soumano! En serieus, Ajaccio, denk aan de toekomst. Ze moeten slimme beslissingen maken als ze weer omhoog willen. Goed dat Chris de zaak aan het licht heeft gebracht, hij heeft goed werk geleverd! User10 – VoetbalFan1985 Thanks voor de uitleg iedereen! Hopelijk volgt er snel meer nieuws. Ik ben echt benieuwd wat er met Soumano gaat gebeuren! Lees het volledige bericht hier
    • Topic: Hoe kan ik mijn Nintendo Switch gemakkelijk ombouwen zonder technische kennis? GamePeter Hey allemaal! Ik heb een Nintendo Switch en ik hoor steeds meer over ombouwen enzo. Maar ik heb echt geen technische kennis. Is er een makkelijke manier om dit te doen zonder dat ik mijn apparaat opblaz? Iemand tips? SwitchExpert92 Hey GamePeter! Snap je zorgen, ombouwen kan een beetje intimiderend lijken. Maar geen paniek, ik leg het graag even uit. Allereerst, wat bedoelen we met ombouwen? Vaak gaat het om het installeren van alternatieve software, zoals custom firmware (CFW). Hiermee kun je meer uit je Switch halen, zoals het spelen van games die je niet in de eShop kunt kopen. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je een microSD-kaart hebt (minimaal 64GB is handig). Dit heb je nodig voor de bestanden. Download de juiste bestanden: Zoek naar een betrouwbare bron (bijv. de website van de ontwikkelaars van de CFW). Download de benodigde bestanden zoals Hekate of Atmosphère. Deze zijn meestal gecomprimeerd in een .zip-bestand. Plaats de bestanden op je microSD-kaart: Dit is gewoon een kwestie van slepen en neerzetten. Maak een mapje aan op de kaart voor de software. Console voorbereiden: Zorg ervoor dat je Switch op de juiste firmware draait. Soms moet je een update of een downgrade doen. Voordat je dit doet, check altijd of je Switch ‘bannen’ riskant is. Starten in RCM-modus: Dit is het tricky deel, maar geen schrik! Dit doe je door een combinatie van knoppen in te drukken. Kijk op YouTube voor duidelijke tutorials. Je hebt ook een payload injector nodig, maar dat hoeft echt geen rocket science te zijn. Installeren: Volg de instructies van de CFW-handboeken. Maak gebruik van eenvoudige video’s die stap voor stap alles uitleggen. Let wel op, ombouwen kan je garantie ongeldig maken en er is altijd een risico. Dus maak een back-up van je dingen! Veel succes! En als je vragen hebt, vraag gerust! NinaSwitch Thanks voor de uitleg, SwitchExpert92! Heb je toevallig een link naar een goede video? Ik vind het altijd makkelijker om iets te zien. GamePeter Wauw, dat lijkt echt makkelijker dan ik dacht! Maar is er een kans dat ik mijn Switch kan “bricken”? Ik wil niet ineens met een dode console zitten… SwitchExpert92 Ja, dat is altijd een risico. Het is niet heel gebruikelijk, maar als je fouten maakt bij het installeren kan het. Je kunt dit minimaliseren door alles goed te volgen en niet te haasten. Goed voorbereid zijn is alles! Jelle88 Ik zou gewoon adviseren om het simpel te houden. Games kopen is ook leuk! Soms is het niet waard om de risico’s te nemen voor die extra features. GamingGirl123 @Jelle88 Dat klopt, maar het gaat erom dat je meer vrijheid hebt met je console. Ik vind dat heel aantrekkelijke aan het ombouwen. Ik heb het zelf ook gehad en het was wel een avontuur! PeterKraan Zou ik de ombouw ook kunnen doen als ik alleen maar af en toe wil emuleren? Ik heb geen interesse in piraterij ofzo. SwitchExpert92 Ja, dat kan! Emulatie is een hele populaire reden om te bouwen. Je kunt zelfs oude Nintendo-games spelen! Hou er wel altijd rekening mee dat je moet zorgen voor je eigen games, dus piraterij blijft een no-go! NinaSwitch Oh, dat is cool! Ik wil echt een paar van die klassieke Nintendo-games spelen. Hoeveel ruimte neemt emulatie eigenlijk in beslag op je SD-kaart? SwitchExpert92 Dat hangt af van de games die je wil spelen. Een gemiddelde game kan tussen de 200MB tot een paar GB zijn. Dus een goede SD-kaart van 128GB of meer is wel aan te raden! GamePeter Top, bedankt allemaal! Ik ga het eens goed bekijken en hopelijk kan ik wat videos vinden. Lijkt me leuk om het te proberen! Lees het volledige bericht hier
    • Onderwerp: Waarom zou ik kiezen voor een dual sim toestel? Gebruiker: Paulie88 Hey allemaal, ik zit met een vraag. Ik hoor steeds meer over dual sim toestellen. Ik vroeg me af: waarom zou ik daar eigenlijk voor kiezen? Heeft iemand ervaringen of voordelen? Alvast thanks! Expert: TechGuru23 Hey Paulie88! Goede vraag! Een dual sim toestel kan echt handig zijn om verschillende redenen: Scheiding van Werk en Privé: Stel je voor dat je één simkaart voor werk hebt en één voor privé. Zo kun je makkelijk je werk- en privé gesprekken gescheiden houden. Makkelijker om ‘s avonds echt offline te zijn. Bellen met de Beste Tarieven: Als je regelmatig naar het buitenland belt of je hebt een goed abonnement voor data, kun je met een dual sim toestel de beste tarieven gebruiken. Bijvoorbeeld, je hebt een sim voor lokaal bellen en eentje speciaal voor internationale gesprekken. Heel handig! Tweede Nummer voor Veiligheid: Sommige mensen willen een extra nummer voor online aankopen of datingsites. Bij een dual sim toestel kun je deze extra sim gebruiken voor zulke dingen, zodat je persoonlijke nummer veilig blijft. Beter Ontvangst: In bepaalde gebieden kan de ene provider beter bereik hebben dan de andere. Met een dual sim toestel kun je de batterijen van beide providers gebruiken en wie weet heb je daardoor altijd bereik! Flexibiliteit: Reizigers kunnen simkaarten van verschillende landen gebruiken, zonder dat ze telkens moeten wisselen. Gewoon je toestel en je bent klaar. Super handig! Dus, als je dit soort dingen belangrijk vindt, kan een dual sim toestel echt wel voordelen voor je hebben! Gebruiker: JanDeMan Hee Paulie88, ik heb ook een dual sim toestel! Het is chill dat je met één telefoon je werk en privé kan scheiden. Ik heb mijn werknummer op sim 1 en privé op sim 2. Het helpt echt! Gebruiker: LisaLovesTech Ja, ik ben het eens met hierboven. Maar soms vind ik het ook wel eens verwarrend. Ik krijg vaak meldingen van beide nummers tegelijk. Moet je even goed instellen, maar als je dat doet is het echt top! Gebruiker: BertieB Ik heb een beetje een andere vraag: is het ook mogelijk om beschut te zijn als je je tweede sim gebruikt voor online dingen? Of is dat niet echt veilig? Want soms krijg je wel spam ofzo. Expert: TechGuru23 Goede vraag, BertieB! Ja, het is altijd belangrijk om voorzichtig te zijn. Gebruik bij twijfel altijd goede beveiligingen zoals een VPN of zorg dat je je nummer niet te vaak deelt. Denk verstandig na over waar je je sim voor gebruikt. Gebruiker: Kimster89 Ik ben ook benieuwd of een dual sim toestel veel duurder is. Want ik zie die toestellen ook en het lijkt soms een beetje prijzig? Gebruiker: MarkieMark Daar vroeg ik me ook af! Zijn er niet ook goedkopere dual sim toestellen? Ik heb zelf een beetje een beperkt budget, maar vind het idee wel leuk. Gebruiker: Paulie88 Thanks voor al jullie reacties, mensen! Ziet er goed uit. En ja, Kimster, ik had ook al even gekeken en sommige zijn inderdaad duurder, maar er zijn prima goedkopere opties! Misschien kan ik ook een budgetmodel overwegen. Gebruiker: CrazyCatLady Ik vind het een beetje overkill om twee simkaarten te hebben, maar de voordelen zijn wel duidelijk. Misschien een goede reden om over te stappen! In deze discussie zie je een levendig gesprek, van vragen over de voordelen tot persoonlijke ervaringen en zorgen. Het voelt als een echt forum, met gebruikers die elkaar helpen en informatie delen. Lees het volledige bericht hier
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...