Spring naar bijdragen

  • Apple blokkeert terugkomst Fortnite via Epic Games

     Delen


    Epic Games maakte in februari bekend dat Fortnite terug zou keren naar iOS dankzij de nieuwe regelgeving in de Europese Unie. Echter, Apple heeft nu besloten om het ontwikkelaarsaccount van Epic Games te blokkeren. Dit heeft tot gevolg dat het gamesbedrijf zijn eigen app store voor iOS, de Epic Games Store, niet kan lanceren en het spel niet via die weg kan uitbrengen.

    Epic Games beschuldigt Apple van oneerlijke handelspraktijken en beweert dat dit een ernstige schending is van de Digital Market Act (DMA), die tot doel heeft het monopolie van techgiganten te verminderen. Epic Games publiceerde de e-mailcommunicatie tussen beide bedrijven, waaruit blijkt dat Apple vermoedt dat Epic opnieuw zijn regels zal overtreden. Dit vermoeden is mede gebaseerd op het feit dat Tim Sweeney, de oprichter van Epic, publiekelijk kritiek heeft geuit op de implementatie van de nieuwe EU-regelgeving in iOS.

    Fortnite was al meer dan drie jaar niet speelbaar op iPhones en iPads. Dit kwam doordat Epic Games een eigen betaalsysteem introduceerde dat om het betalingssysteem van Apple heen werkte. Als reactie hierop verwijderde Apple onmiddellijk de app van de App Store. Epic Games heeft Apple vervolgens voor de rechter gedaagd, maar de rechtszaak was niet succesvol en tot op heden is de app nog niet teruggekeerd naar de App Store.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    • Content-Beheer

    Update

    De Europese Commissie heeft aangekondigd dat het een onderzoek zal instellen naar Apple naar aanleiding van het verwijderen van het ontwikkelaarsaccount van Epic Games. Dit onderzoek richt zich op mogelijke schendingen van drie verschillende regelgevingen.

    Een belangrijk punt in het onderzoek is de Digital Markets Act (DMA). Volgens deze wet moet Apple appstores van derde partijen toelaten op zijn iOS-platform, inclusief die van Epic Games. Het verwijderen van het ontwikkelaarsaccount kan in strijd zijn met deze regels. Indien Apple schuldig wordt bevonden aan het schenden van de DMA, kan het bedrijf een boete krijgen tot maximaal tien procent van de jaarlijkse wereldwijde omzet.

    Daarnaast onderzoekt de EU ook of Apple met zijn acties twijfel veroorzaakt over de naleving van de Digital Services Act en de Platform-to-Business Regulation. Volgens de Digital Services Act mogen platformen niet zomaar accounts opheffen, en moeten ze transparant zijn over de redenen hiervoor. De Platform-to-Business Regulation richt zich op het waarborgen van eerlijke handelspraktijken tussen online platformen en bedrijven die er gebruik van maken.

    Het is belangrijk op te merken dat de Europese Commissie de Platform-to-Business Regulation niet zelf kan handhaven; dit moet worden gedaan door de autoriteiten van de individuele lidstaten. Het onderzoek zal verder worden uitgevoerd en de resultaten kunnen gevolgen hebben voor de toekomstige relatie tussen Apple en Epic Games, evenals voor de bredere discussie over app store-regulering.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  1 lid is actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...