Jump to content

Nieuwjaarsactie: PIA VPN voor slechts €1,79 per maand & 3 maanden gratis

 • Hoog gebruiksgemak en snelle VPN
 • Goede kwaliteit voor de scherpste prijs
 • Torrents, Usenet en Netflix mogelijk!
 • Plus 3 maanden gratis en 30 dagen niet goed geld terug

En de handleiding: Private Internet Access :goed:

 • Sign Up • Audacity 3.0: nieuwe eigenaar blijkt hongerig naar data

   Share


  De populaire audiosoftware Audacity heeft een nieuwe eigenaar en nieuwe privacyvoorwaarden. Die voorwaarden blijken niet goed te vallen bij privacy-experts: de nieuwe uitbater verzamelt nogal wat data en volgens Fosspost zou je het nu spyware kunnen noemen. 

  ‘Audacity 3.0 is spyware’

  Met ingang van versie 3.0 is Audacity geen warme aanbeveling meer. De open source-software om audio te bewerken heeft een nieuwe eigenaar en een nieuwe insteek: de privacyvoorwaarden verklappen dat het allerlei gegevens van gebruikers verzamelt en naar Rusland stuurt. Ook worden de gegevens met externe partijen gedeeld. Audacity is sinds mei in handen van Muse Group, het bedrijf achter Ultimate Guitar, MuseScore en Tonebridge.


  Na de overname zijn allerlei aanpassingen gedaan in de supportdocumenten en in het privacybeleid. Op 2 juni werden aanvullingen gedaan over persoonlijke data. Zo worden het besturingssysteem, het land, het IP-adres en foutcodes vastgelegd. 

   

  Audacity privacy

  De IP-adressen worden een dag lang bewaard, maar dat is volgens Fosspost genoeg voor overheden om een gebruiker te achterhalen. De persoonlijke gegevens worden bewaard in de Europese Economische Ruimte, maar kunnen in voorkomende gevallen ook worden doorgestuurd naar het hoofdkantoor in Rusland en een extern juridisch adviesbureau in de VS. Ook kunnen je gegevens gedeeld worden met een lange lijst externe partijen, zoals adviseurs en potentiële kopers, regelgevende instanties en derde partijen.

  Audacity 3

  Voor Fosspost is het reden genoeg om de software voortaan ‘spyware’ te noemen. Er is ook nog iets anders gewijzigd: voorheen was de software geschikt voor alle leeftijden, nu voor 13 jaar en ouder. Daarmee overtreedt Audacity de GPL-licentie waaronder het wordt uitgebracht. Op Reddit en GitHub zijn inmiddels stemmen opgegaan om op basis van de open source-code van Audacity een afgeleide (fork) te maken, eentje die geen data verzamelt.  Monkie
  • Thanks 1
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  11 Users were Online in the last 2 hours

×
×
 • Create New...