Spring naar bijdragen

  • Beheerder usenet indexeringssite NZBXS.com schikt met BREIN

     Delen


    De door BREIN geïdentificeerde beheerder van de usenet indexeringssite NZBXS.com heeft de inbreuk makende site site offline gehaald en geschikt met BREIN. De site bevatte een database met zogeheten nzb’s, ook wel ‘spots’ genoemd. Dat zijn een soort hyperlinks waarmee bestanden op het usenet makkelijk vindbaar en downloadbaar gemaakt worden. De vele tienduizenden spots waren te vinden in verschillende categorieën zoals Video, Sound, Games en Applications. De laatste tijd trok de site enkele duizenden unieke bezoekers per maand.

    “Het zou om een hobby project gaan maar met duizenden bezoekers per maand is er toch sprake van aanzienlijke schade. Zoals de rechter eerder oordeelde: een illegale hobby is ook onrechtmatig.”

    De beheerder verklaarde dat het om een hobby project ging. Hij heeft informatie verschaft onder meer over de bij de site aangemelde leden zodat die door BREIN benaderd kunnen worden. Daarnaast heeft hij een onthoudingsverklaring getekend met een boetebeding in geval van toekomstige inbreuken en een tegemoetkoming betaald in de kosten.



    Monkie
    • Leuk 1
    • Bedankt 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie

    Ik heb zelf nooit echt begrepen waarom je een kopie van SpotWeb onder een andere naam zou willen laten draaien op een ander domeinadres. BREIN heeft hiermee nog steeds niets gewonnen, want er zijn nog een groot aantal van dit soort indexering websites en SpotWeb (het origineel) blijft gewoon bestaan. Ik denk dat BREIN op dit moment alleen maar gebrand is op het zoveel mogelijk bekend maken van hun meest recente ontmantelingen om het Nieuwsgroep wereldje in Nederland volledig in paniek te brengen.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    3 uur geleden zei petertje80:

    Ik snap ook niet, waarom je geen vpn mag gebruiken als je aanmeld voor verschillende usenetsites.
    Dit wekt toch argwaan op, of ben ik hier de enige in ?

    als je met vpn aanmeld kan je iedereen zijn 

    en zonder vpn  kunnen ze probeer de rotte appels zoveel  als mogelijk is  tegen te houden 

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    10 uur geleden zei warmmer:

    als je met vpn aanmeld kan je iedereen zijn 

    en zonder vpn  kunnen ze probeer de rotte appels zoveel  als mogelijk is  tegen te houden 

    Niet helemaal mee eens,zijn ook zat gebruikers die juist niet willen dat hun eigen ip in de logboeken terecht komen en dus  niet gaan reqqe op zon site.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    Helaas zijn bovenstaande reacties volledig off-topic. Het verplicht zonder VPN registeren bij Community 's is al meerdere malen besproken in verschillende topics en de voornaamste reden is toch echt dat rotte appels anders geen Ban kunnen krijgen zonder duizenden andere gebruikers ook te blokkeren (Er zijn uiteraard duizenden die van een VPN Provider gebruik maken die dan hetzelfde VPN IP-adres hebben)

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites

    TorrentFreak.com laat weten dat de leden informatie die BREIN heeft gekregen als onderdeel van de schikking gaat om het volgende;

     

    BREIN heeft gebruikersgegevens

    Als onderdeel van de schikking stemde de exploitant van NZBXS.com ermee in om informatie over de gebruikers van de site te delen.

    Op de site konden gebruikers een account registreren zodat ze toegang hadden tot de API, die gekoppeld was aan externe media-downloadtools en PVR's zoals Sickbeard, RADARR en CouchPotato. Deze gebruikers kunnen een bericht van BREIN verwachten.

    “We sturen een bericht naar de paar honderd leden die een API-sleutel hadden”, zegt BREIN-directeur Tim Kuik.

    Kuik heeft geen details gedeeld over hoe dit bericht eruit zal zien, omdat het kan verschillen afhankelijk van het bewijs. NZBXS-gebruikers kunnen echter - op zijn minst - een waarschuwing verwachten dat hun gegevens ook een jaar in het bestand zullen blijven om te controleren of ze illegale activiteiten voortzetten.

    Link naar opmerking
    Deel via andere websites



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  7 leden zijn actief

×
×
  • Nieuwe aanmaken...