Spring naar bijdragen

Mis de speciale aanbieding niet. 85% korting op Private Internet Access VPN, nu slechts €1,75 per maand en ontvang 4 maanden gratis.

Ervaar ultiem gebruiksgemak en een snelle VPN-verbinding. Geniet van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Met Private Internet Access kun je moeiteloos torrents, Usenet en Netflix gebruiken! En geld-terug-garantie van 30 dagen, dus je kunt het risicovrij proberen.

Wil je weten hoe je aan de slag kunt gaan? Bekijk dan onze handige handleiding voor een probleemloze installatie en gebruik. :goed:




  • Beste Gratis Software van Oktober 2021

     Delen


    Tip 01: Alternate Font Export - Lettervermicelli

    Geschikt voor: Windows 10

    De betere fotobewerkers en alle grafische ontwerpprogramma’s bevatten functies om tekst in een ontwerp te plaatsen. Zelfs in Word heb je de mogelijkheid om letters creatief te lijf te gaan voor gebruik in bijvoorbeeld een uitnodiging.

    Probleem in al deze gevallen is dat je beperkt wordt in je mogelijkheden. Zo kun je doorgaans letters horizontaal, verticaal of op een kronkelpad plaatsen, maar wil je losse letters her en der als lettervermicelli over je ontwerp strooien, dan is dat behoorlijk bewerkelijk. Zeker wanneer je je meesterwerk in een grafisch programma maakt, is het bovendien vaak handiger om al deze losse elementen op een eigen laag te plaatsen voor optimale flexibiliteit (denk bijvoorbeeld aan het mengen met de achtergrond op verschillende manieren). Maar hoe kom je aan losse letters? Die produceer je heel gemakkelijk met Alternate Font Export.

    Met dit programma kun je al je geïnstalleerde lettertypen openen en daaruit elke gewenste selectie aan karakters wegschrijven als losse jpeg-bestanden. Dat kan bovendien in alle beschikbare stijlen (vet, cursief enzovoort), elke beschikbare grootte en in welke kleur je maar wilt.

    ?width=640&crop=center

    Tip 01 Sla lettertypen op als een collectie losse jpeg-afbeeldingen.

    Tip 02: Registry Backup - Geregistreerd

    Geschikt voor: Windows 10

    Windows bevat een grote collectie exe- en dll-bestanden waarmee het zijn taken uitvoert. Daar heeft het besturingssysteem wel een uitgebreide administratie voor nodig. Zo moet Windows bijhouden welke programma’s er zoal zijn geïnstalleerd en waar, met welke software een bestand met een bepaalde extensie moet worden geopend, wat je favoriete mailclient is, je favoriete browser en nog onnoemelijk veel meer. Dat alles wordt bijgehouden in het register en dat is zo’n belangrijk onderdeel van het besturingssysteem dat beschadiging ervan niet zelden tot rampen leidt.

    Wanneer je iets installeert dat het register wellicht kan beschadigen (denk aan een opschoonprogramma), dan kun je vaak eerst een back-up maken, maar lang niet alle software biedt die mogelijkheid. Met het toepasselijk genaamde Registry Backup kun je wél probleemloos back-ups maken van alle registerbestanden. Met de installatieversie kan dat zelfs geautomatiseerd op vaste tijden. Bewaar je deze op een veilige plek die je ook buiten Windows kunt benaderen, dan kun je daarmee vaak ogenschijnlijk hopeloze problemen alsnog oplossen.

    Met Registry Backup portable kun je op een centrale plek handmatige back-ups opslaan van alle pc’s die je bezit.

    ?width=640&crop=center

    Tip 02 Maak automatisch of handmatig back-ups van het Windows-register.

    Tip 03: Mitec InfoBar - Systeemvak+

    Geschikt voor: Windows 10

    Het systeemvak is de plek waar je even snel de datum of tijd kunt checken. Maar wil je meer informatie, dan moet je doorgaans aanvullende tools installeren. In vorige Windows-versies had je voor dat doel widgets, bijvoorbeeld om de activiteit van de pc in de gaten te houden. Naar verluidt komen die in Windows 11 weer terug. Voor het zover is, kunnen we voor allerlei nuttige informatie terecht bij Mitec InfoBar.

    InfoBar nestelt zich onder- of bovenaan het scherm en toont standaard schijftemperatuur of vrije ruimte, processorgebruik, actiefste toepassing, dagnummer, datum, tijd en de status van de vergrendelingstoetsen. Daaronder biedt het programma een regel waar je berichten kunt lezen van een zelf te kiezen rss-feed, zodat je altijd het laatste nieuws bij de hand hebt.

    InfoBar biedt daarnaast een aantal handige tools zoals de Desktop Explorer die als vergrootglas fungeert, maar ook informatie geeft over kleurwaarden, cursorlocatie, het venster onder de cursor en het bijbehorende programma. Ook heb je beschikking over een uitgebreide vervanger voor Taakbeheer, een meer informatieve kalender, een alternatief Kladblok met extra mogelijkheden en meer.

    ?width=640&crop=center

    Tip 03 De grote broer van het systeemvak.

    Tip 04: WebPconv - Kleintje

    Geschikt voor: Windows 10

    Iedereen kent en gebruikt het jpeg-formaat voor afbeeldingen. Het door Google ontwikkelde webp-formaat is een stuk minder bekend en dat is jammer, want het biedt een aantal interessante voordelen ten opzichte van jpeg. De belangrijkste daarvan zijn ondersteuning voor animatie (zoals bij gif-bestanden) en doorgaans een kleinere bestandsgrootte. Omdat verschillende bekende browsers het formaat al ondersteunen, is het een goede kandidaat voor gebruik in websites. En ook om bestanden met anderen te delen, is het een interessante optie.

    Hoewel de nodige conversieprogramma’s het formaat inmiddels ondersteunen, is het gespecialiseerde WebPconv een handig alternatief. Dit programma biedt namelijk speciale profielen voor bijvoorbeeld foto’s, tekeningen, pictogrammen en gescande tekst, en deze zijn geoptimaliseerd om een nog betere compressie te bereiken.

    En hoe goed is die compressie dan? Wikipedia meldt dat webp ten opzichte van jpeg-afbeeldingen gemiddeld bijna 40% kleinere bestanden produceert. In onze eigen test was die score nog aanmerkelijk beter. Onze testafbeeldingen werden tussen 2x en maar liefst 15x kleiner!

    Overigens kun je met WebPconv ook lossless comprimeren en de grootte van afbeeldingen wijzigen.

    ?width=640&crop=center

    Tip 04 Comprimeer afbeeldingen beter dan met jpeg.

    Tip 05: Icaros - Miniatuur

    Geschikt voor: Windows 10

    Wanneer je in Windows Verkenner bij het weergeven van de inhoud van een map kiest voor Grote pictogrammen of Extra grote pictogrammen, dan zal voor veel bestanden alleen het pictogram worden vergroot. Voor een aantal andere bestandstypen, zoals jpeg, krijg je daadwerkelijk een miniatuur van de inhoud te zien. Dat geldt niet alleen voor bepaalde afbeeldingsformaten, maar ook voor sommige soorten video’s. In die laatste categorie wordt wel veel minder weergegeven.

    Hoewel Windows soms het aantal formaten waarvan het de inhoud kan tonen middels een update vergroot, kan het altijd beter. Hoe? Met Icaros.

    Icaros gebruikt de codec-bibliotheek van FFmpeg om miniaturen van een enorm aantal verschillende mediabestanden te kunnen tonen. Dat betekent dat je niet langer alleen een beeldje uit video’s in alledaagse formaten als avi of mp4 krijgt voorgeschoteld, maar ook meer exotische en soms wat oudere bestanden zoals 3gp, flv of rm.

    Naast video kan Icaros ook grafische inhoud tonen die verstopt zit in allerlei audiobestanden zoals ape, flac, mp3 of ogg. Doorgaans zal het daarbij gaan om afbeeldingen van hoesjes.

    Icaros toont zelfs miniaturen voor epub-bestanden en ebook-archieven cbr en cbz.

    ?width=640&crop=center

    Tip 05 Toon miniaturen van allerlei mediabestanden in de verkenner.

    Tip 06: Image Tuner - Fotofabriek

    Geschikt voor: Windows 10

    Vaak wil je een foto handmatig aanpassen, maar het komt ook regelmatig voor dat je een aantal identieke bewerkingen wilt uitvoeren op meerdere afbeeldingen. Geavanceerde fotobewerkers beschikken daarvoor over een batch-modus, maar wanneer je zo’n programma niet hebt of geen zin hebt om je in de complexiteit ervan te verdiepen, dan is er een uitstekend alternatief in de vorm van Image Tuner.

    In Image Tuner kun je een lange lijst met afbeeldingen openen en een aantal standaardbewerkingen kiezen. Veelvoorkomende klussen die zich perfect lenen voor dit soort geautomatiseerd fabriekswerk zijn het verkleinen van afbeeldingen, het toevoegen van een watermerk of het verwijderen van de exif-data. Dit zijn typisch bewerkingen die je doorgaans wilt doen voordat je foto’s online plaatst.

    Daarnaast biedt Image Tuner de nodige andere functies. Zo kun je foto’s in bulk converteren tussen verschillende formaten, roteren, bestanden hernoemen en zelfs een beetje bewerken (denk aan helderheid en contrast aanpassen).

    Het programma voert alle opgegeven taken voor elke foto uit in de opgegeven volgorde. Als je foto’s ook verkleint, is het dus slim om die bewerking bovenaan te zetten.

    ?width=640&crop=center

    Tip 06 Laat allerlei standaardbewerkingen los op vele foto’s tegelijk.

    Tip 07: PureSync - Synchroon I

    Geschikt voor: Windows 10

    Iedere pc-gebruiker weet dat het verstandig is om regelmatig back-ups te maken van belangrijke bestanden en mappen. Het probleem daarbij is natuurlijk dat je dat meestal op gezette tijden doet. Al naar gelang het belang van de data zal dat dagelijks, wekelijks, maandelijks of nog minder vaak zijn. Met alles wat er ondertussen in die mappen verandert, loop je dus een risico op verlies.

    De enige manier om je meest belangrijke data te back-uppen, is dan ook synchronisatie waarbij elke wijziging in een bronmap meteen wordt bijgewerkt in een doelmap op bijvoorbeeld een externe harde schijf. Een fraai programma om dit te doen is PureSync.

    Met PureSync kun je ook klassieke back-ups maken, maar wij zijn vooral geïnteresseerd in synchroniseren. Daarvoor kun je in het programma allerlei profielen en filters instellen. Is dat eenmaal gebeurd, dan gaat alles verder vanzelf.

    PureSync is gratis voor persoonlijk gebruik en het voornaamste verschil met de commerciële versie (26,95 euro) is dat die je data ook kan comprimeren. Wij geven liever de voorkeur aan ongecomprimeerde data, omdat we onze geback-upte bestanden dan meteen kunnen openen.

    ?width=640&crop=center

    Tip 07 Synchroniseer de inhoud van mappen in realtime.

    Tip 08: Buttercup - Wachtwoordbeheer

    Geschikt voor: Windows 10, macOS, Linux, iOS, Android

    De gemiddelde computergebruiker heeft tegenwoordig al gauw tientallen websites in zijn favorietenlijstje staan waarvoor inloggegevens nodig zijn. Hoewel uit jaarlijks onderzoek blijkt dat ‘12345’ nog altijd tot de meestgebruikte wachtwoorden behoort, weten meer onderlegde gebruikers (en dus ook de lezers van dit blad) dat je niet alleen een sterk en dus niet te achterhalen wachtwoord moet gebruiken, maar dat dat ook nog eens voor elke site anders moet zijn. Een wachtwoordbeheerder is dan ook geen overbodige luxe.

    Browsers als Firefox kunnen inloggegevens voor je onthouden en zo’n oplossing is afdoende wanneer je altijd alleen op dezelfde pc werkt. Maar de meeste mensen switchen tegenwoordig voortdurend tussen een desktopcomputer en een van hun vele mobiele apparaten. Voor die mensen is een wachtwoordbeheerder nodig die beschikbaar is voor elk platform en zo’n product vinden we in Buttercup.

    Met Buttercup sla je al je inloggegevens beveiligd op en maak je ze toegankelijk met één enkel wachtwoord. Alle sites waar je moet inloggen, kun je overzichtelijk indelen in rubrieken. Naast inlognaam en wachtwoord kun je ook extra velden definiëren.

    ?width=640&crop=center

    Tip 08 Toegang tot al je inloggegevens vanaf elk platform.

    Tip 09: DUMo - Driverdokter

    Geschikt voor: Windows 10

    Bij de laatste controle vonden we in onze test-pc maar liefst 78 stuurprogramma’s. In tegenstelling tot reguliere programma’s worden die maar zelden automatisch bijgewerkt. Daar valt wat voor te zeggen. Zolang alles naar behoren functioneert, is de noodzaak om stuurprogramma’s bij te werken niet zo groot. Aan de andere kant kunnen geüpdatete drivers ervoor zorgen dat je pc soepeler loopt en minder kans op fouten heeft. Kortom: een lastige afweging en dan hebben we het nog niet eens gehad over de vraag hoe je erachter komt of er überhaupt updates beschikbaar zijn.

    Een oplossing voor beide kwesties vinden we in DUMo, wat staat voor Drivers Update Monitor. Dit programma is beschikbaar in een gratis en een betaalde versie (24,99 euro). Beide doen voor een groot deel hetzelfde: ze scannen je systeem op alle aanwezige stuurprogramma’s en zoeken in een door de makers beheerde database om te zien of er nieuwe versies zijn. Ook krijg je te zien welke updates belangrijk zijn. De betaalversie kan ze vervolgens automatisch voor je downloaden, terwijl je bij de freewareversie zelf op zoek moet.

    ?width=640&crop=center

    Tip 09 Kijk of er updates beschikbaar zijn voor je stuurprogramma’s.

    Tip 10: Synctrayzor - Synchroon II

    Geschikt voor: Windows 10, macOS, Linux, Android

    Elders op deze pagina’s bespraken we PureSync als oplossing om een continue back-up te maken van je meest belangrijke bestanden, zodat je altijd over de laatste wijzigingen kunt beschikken wanneer zich problemen voordoen. Maar synchronisatie dient ook nog een tweede doel: het toegankelijk maken van dezelfde bestanden vanaf meerdere apparaten. Voor dat doel is PureSync minder geschikt.

    Wie behoefte heeft aan die vorm van synchronisatie kan terecht bij Syncthing. Dat programma heeft als nadeel dat het werkt via een zogeheten command line interface, maar gelukkig hebben mensen daar een grafische interface omheen gebouwd onder de naam Synctrayzor. Daarmee kun je via een systeemvakpictogram alle functies van Syncthing bedienen en die laatste is ook opgenomen in de download.

    Met Synctrayzor kun je bestanden synchroniseren tussen lokaal gedeelde mappen, dus ook in een netwerk of op een NAS. Daarnaast kun je bestanden gelijkschakelen op apparaten met macOS, Linux of Android. De naam iOS ontbreekt in het rijtje, wat betekent dat je niet vanaf een iPad of iPhone kunt synchroniseren. Een omweg voor dat gemis is het gebruik van een clouddienst.

    ?width=640&crop=center

    Tip 10 Synchroniseer bestanden tussen verschillende besturingssystemen.

    Tip 11: DTaskManager - Taak

    Geschikt voor: Windows 10

    Taakbeheer is in Windows door de jaren heen steeds uitgebreider geworden en vanaf versie 10 is het een zeer bruikbaar onderdeel waarin we nog maar weinig missen. Toch zullen er altijd functies zijn die je wellicht handig vindt, maar die vooralsnog ontbreken. Dan is DTaskManager (DTM) wellicht een interessant alternatief.

    Dit programma is portable en je kunt het instellen als alternatief voor het Windows-onderdeel. Veel van de functies in DTM komen een-op-een overeen met die van zijn ingebouwde tegenhanger. Zo zie je snel alle geopende applicaties en bijbehorende processen, geheugengebruik en processorbelasting.

    Maar er zijn ook belangrijke verschillen. DTM kan soms vastgelopen taken beëindigen waar zelfs het taakbeheer geen raad mee weet. En waar laatstgenoemde je alleen de prioriteit van processen laat wijzigen, kun je ze in DTM ook pauzeren en hervatten. Dat is handig wanneer je twee rekenintensieve taken tegelijk uitvoert en je aan een daarvan even alle aandacht wilt geven. Overigens is het aanpassen van prioriteiten wel een klus voor gevorderden die precies weten wat ze doen. Ook prettig is dat DTM een overzicht geeft van actieve netwerkverbindingen.

    ?width=640&crop=center

    Tip 11 Een taakbeheervervanger met wat meer mogelijkheden.

    Tip 12: BrowsingHistoryView - Historisch

    Geschikt voor: Windows 10

    Wanneer je zeker weet dat je een website vaker zult bezoeken, dan voeg je hem toe aan je favorieten. Heb je dat niet gedaan en wil je later alsnog een webadres achterhalen, dan is er altijd nog browsergeschiedenis. Wanneer je maar één browser gebruikt, dan is dat alles wat je nodig hebt.

    Maar er zijn goede redenen om met meerdere surfprogramma’s te werken en wanneer je dan een site probeert te achterhalen die je ooit hebt bezocht, dan moet je ook nog weten met welke browser dat was. Laat je geheugen je wat dat betreft in de steek, dan moet je de geschiedenis van elk afzonderlijk programma doorbladeren.

    Gelukkig is er een handig programmaatje dat de geschiedenis van al je browsers in één overzicht kan laten zien en dat heet heel toepasselijk BrowsingHistoryView (BHV). Dit programma ondersteunt vrijwel elke bekende browser die op Chromium, Firefox of Internet Explorer is gebaseerd. Je kunt de resultaten doorzoeken, filteren en exporteren als html-bestand. Wil je een link delen met een ander apparaat, dan kun je er een QR-code voor maken.

    Let op het losse Nederlandse taalbestand!

    ?width=626&crop=center

    Tip 12 Bekijk de geschiedenis van al je browsers in één overzicht.

    Gevaarlijk?

    Bij sommige freeware kun je een enge waarschuwing van je beveiligingsprogramma verwachten. Laat je niet afschrikken, maar lees goed wat er aan de hand is en of je dit logisch vindt. Programma’s maken bijvoorbeeld verbinding met internet. Deze actie kan al een reactie uitlokken bij je beveiliger. Ook voor software die relatief nieuw is of wordt aangeduid als ‘zeldzaam’ kan je beveiliger een waarschuwing geven.

    Vertrouw je de download? Laat het programma dan uitvoeren. Voel je twijfel? Laat je download onderzoeken door www.virustotal.com, dat doen wij ook. Deze dienst controleert je programma met meer dan vijftig beveiligingsprogramma’s. Zo zie je snel of je te maken hebt met een risico of met een overijverig beveiligingsprogramma.

     
    ?width=640&crop=center

    Laat je niet direct afschrikken door waarschuwingen van je beveiligingssoftware.

    Niet te snel klikken

    We zien het helaas te vaak en het zou verboden moeten worden: installatieprocedures die extra programma’s bundelen en zomaar aanpassingen doen. Je probeert een programma uit en voor je het weet is de homepage van je browser aangepast en ben je een aantal ongewenste programma’s rijker. Deze handelswijze heet in de volksmond ‘achterbaks’, maar de nette aanduiding is ‘potentially unwanted program’ (pup).

    Steeds meer beveiligingsprogramma’s letten hierop als je iets probeert te installeren. Wij gebruiken Unchecky om ‘verkeerde vinkjes’ op te merken. Je kunt de extra’s ook zelf voorkomen. Download een programma bijvoorbeeld alleen via de website van de makers. Kies altijd voor de geavanceerde of aangepaste installatie. Zo kun je goed nakijken welke opties er actief zijn. Verwijder de vinkjes bij aanpassingen/programma’s die je als ongewenst beschouwt of keur de aanpassing op een andere manier af.

    ?width=499&crop=center

    Wees altijd alert tijdens de installatie van programma’s om ongewenste extra software en/of aanpassingen te voorkomen.

    Bron: Computertotaal



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    • Forumdiscussie: Wat is Kodi precies en hoe kan ik het gebruiken zonder technische voorkennis? Gebruiker: Janneke21 Hey allemaal! Ik heb gehoord van iets genaamd Kodi, maar ik weet eigenlijk niet wat het is of hoe ik het kan gebruiken. Kun je het zonder technische kennis aan de gang krijgen? Alvast bedankt! Expert: TechTimo Hoi Janneke! Geweldig dat je dit vraagt. Kodi is eigenlijk een soort mediacentrum. Stel je voor dat je al je films, series, muziek en zelfs foto’s op één plek kunt verzamelen en bekijken. Het is een gratis softwareprogramma dat je op verschillende apparaten kunt installeren, zoals je pc, smartphone of zelfs een smart TV. Je kunt Kodi gebruiken om allerlei soorten content te streamen. Dat kan zijn van je eigen bestanden (denk aan video’s op je computer) of van het internet. Misschien heb je wel gehoord van ‘add-ons’ — dat zijn extra dingen die je kunt toevoegen aan Kodi om meer content te bekijken, zoals Netflix, YouTube, of zelfs live tv. Geen technische voorkennis nodig! Je hoeft echt geen techneut te zijn. Hier zijn een paar stappen om je op weg te helpen: Download Kodi: Ga naar de officiële Kodi-website en download de versie voor jouw apparaat. Installeer het: Volg de instructies die verschijnen. Dit is meestal gewoon een paar keer op "volgende" klikken. Voeg media toe: Open Kodi en kies de optie om je eigen bestanden toe te voegen. Dit kan een map op je computer zijn met films of muziek. Zoek naar add-ons: In Kodi zit een sectie voor add-ons. Hier kun je heel makkelijk populaire add-ons vinden en installeren. Meestal is het gewoon klikken en dan “Installeer”. Als je iets niet snapt, laat het gerust weten! Ik help je graag verder. Gebruiker: Mark76 Thanks voor de uitleg Timo! Maar hoe zit het met die add-ons? Is dat niet lastig om in te stellen? Expert: TechTimo Mark76, goede vraag! In het begin lijkt het misschien wat lastig, maar het is eigenlijk best simpel. Zodra je in de add-on sectie bent, zie je vaak een soort zoekbalk. Typ daarin de naam van de add-on die je wilt hebben (zoals ‘Netflix’), en meestal krijg je dan een paar opties. Klik gewoon op de juiste en druk op "Installeren". Sommige add-ons hebben misschien wel extra stappen, maar daar wordt je meestal goed doorheen geleid. Gebruiker: LindaD Ik heb Kodi een tijdje geleden geprobeerd, maar ik vond het best overweldigend. Zijn er geen simpele alternatieven? Expert: TechTimo LindaD, ik snap je punt. Kodi kan inderdaad in het begin wat overweldigend zijn. Als je echt iets eenvoudigers zoekt, kun je apps zoals Plex of VLC overwegen. Deze zijn ook gebruiksvriendelijker voor beginners. Gebruiker: Freekster Wat ik leuk vind aan Kodi, is dat je het helemaal kunt aanpassen! Maar je moet wel even geduld hebben met die instellingen. Gebruiker: Nadine-92 Het enige waar ik me zorgen over maak, is of het legaal is om alles te streamen via Kodi. Weet iemand dat? Expert: TechTimo Goede vraag, Nadine! Kodi zelf is volledig legaal, maar het hangt er echt vanaf welke add-ons je gebruikt. Sommige bieden content aan die auteursrechtelijk beschermd is. Het is altijd goed om te kijken of de add-ons die je gebruikt legaal zijn. Doe je huiswerk, en als je twijfelt, zoek iets dat betrouwbaar is! Gebruiker: Rick417 Ik heb al een tijdje Kodi en vind het super handig, vooral met mijn eigen filmcollectie. Gewoon perfect om al je ‘huisgemaakte’ dingen bij elkaar te hebben. Gebruiker: MerelM Afgelopen weekend een toffe filmavond gehad met Kodi! Via een add-on mijn favoriete films kunnen kijken. Het is echt een aanrader! Maar ik blijf soms hangen met het toevoegen van nieuwe add-ons. Iemand tips? Gebruiker: Bartjes MerelM, dat toevoegen gaat echt met vallen en opstaan. Gewoon rondkijken en vooral de reviews van add-ons checken. Dat helpt! Gebruiker: Janneke21 Wow, dank allemaal! Dit is superhelpend. Ik ga Kodi downloaden en proberen. Fingers crossed! Zo, dat was de discussie over Kodi! Hopelijk voelt iedereen zich nu een beetje meer op zijn gemak. Heb je vragen, schroom niet om ze te stellen! Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: Repareren, uitpakken, branden en overige problemen DennisRar Hey allemaal, ik heb een vraagje. Ik gebruik normaal 7-Zip om bestanden te comprimeren, maar om de één of andere reden doet het niet meer wat ik wil. Wat is een goed alternatief voor 7-Zip als ik dus bestanden wil comprimeren? Alvast bedankt! ExpertJasper Hey DennisRar, Geen zorgen, er zijn genoeg alternatieven voor 7-Zip! Hier zijn een paar goede opties: WinRAR: Dit is een populaire keuze en je kunt het gratis uitproberen, maar let op dat het uiteindelijk een betaalde software is. Het kan bijna alle bestandstypes aan en je kunt makkelijk grote bestanden splitsen als dat nodig is. PeaZip: Dit is een gratis en open-source programma. Het ondersteunt ook veel bestandstypen zoals ZIP, RAR, en zelfs meer exoten. Het ziet er misschien wat minder modern uit, maar het werkt prima! Bandizip: Ook een gratis optie die snel en eenvoudig is. Het kan niet alleen bestanden comprimeren, maar ook uitpakken. De interface is gebruikersvriendelijk, ideaal als je niet te veel gedoe wilt. Zzip: Dit is een simpele tool die je niet veel schijfruimte kost. Het doet wat je nodig hebt zonder extra fratsen. Handig als je snel iets wilt inpakken en niet teveel tijd wilt besteden aan instellingen. Als je meer geavanceerde opties wilt of iets specifieks zoekt, laat het me weten! Succes! AnjaDL Dank voor de tips, ExpertJasper! Ik wist niet dat er zoveel opties waren. Heb je ervaring met PeaZip? Is het echt stabiel? Brammetje Ik gebruik altijd WinRAR, omdat ik dat al jaren gewend ben. Maar PeaZip lijkt me ook leuk, dus misschien ga ik dat eens proberen. Hebben jullie ook al eens gekeken naar de snelheid van deze programma’s? Is er veel verschil? DennisRar Thanks, Jasper! Ik ga PeaZip eens een kans geven. En Brammetje, ik verwacht eigenlijk niet dat er veel verschil is in snelheid, maar dat kan ook per computer verschillen. Ik laat weten hoe het gaat! Jovelien Ik was ook een tijdlang fan van 7-Zip, maar deze opties klinken echt goed. Ik had eerst een probleem met de installatie van WinRAR, maar ik denk dat ik PeaZip install op mijn laptop. Gewoon om eens iets anders te proberen! Kamiel123 Sommige mensen geven de voorkeur aan WinRAR, maar ik vind dat je na de proefperiode constant meldingen krijgt dat je ‘premium’ moet kopen. Daarom ben ik overgestapt op Bandizip. Het is echt lekker simpel! MooieMaud Ik vind die melding van WinRAR ook irritant, maar het is wel makkelijk. Bandizip klinkt wel chill. Heb je met Bandizip ook de optie om een wachtwoord in te stellen op je bestanden? Dat miste ik soms. ExpertJasper Ja, MooieMaud, met Bandizip kun je zeker wachtwoorden instellen! Dat maakt het handig voor als je gevoelige info wilt delen. Gewoon bij de compressie-instellingen, kun je een wachtwoord toevoegen. Super veilig! Robby36 Ik had altijd een hekel aan al die programma’s omdat ze soms te ingewikkeld zijn. Maar nu jullie dit zo uitleggen, lijkt het een stuk minder eng. Misschien ga ik zelf wel eens wat proberen. Dank voor de tips! AnjaDL Ja, Robby36, het is echt niet zo moeilijk! Gewoon een paar klikken en klaar. Het helpt al om gewoon ergens mee te beginnen. Laat ons weten wat je kiest! Lees het volledige bericht hier
    • Forumdiscussie: Grand Prix van Saoedi-Arabië bekijken met een VPN MarkNL: Hey allemaal! Ik ben op zoek naar een manier om de Grand Prix van Saoedi-Arabië in Djedda live te kijken. Ik zit momenteel in het buitenland en heb geen toegang tot de officiële streams. Weet iemand hoe ik dit gratis kan doen? Alvast bedankt! F1Fan88: Hey MarkNL! Geen stress, ik heb hier een simpele oplossing voor je: gebruik een VPN! Eerst even wat info: een VPN (Virtual Private Network) helpt je om je internetverbinding te beveiligen en je locatie te verbergen. Hierdoor lijkt het alsof je vanuit Nederland surft, ook al zit je ergens anders. Zodat je bij de streams kunt die je normaal gesproken alleen in Nederland kunt kijken. Mijn persoonlijke favoriet is PIA VPN (Private Internet Access). Het werkt echt fantastisch! De stabiliteit is top en de snelheden zijn super. Je kunt het heel makkelijk installeren op al je apparaten. Zolang je met PIA bent verbonden, kun je simpel inloggen op Nederlandse zenders zoals Viaplay of F1TV. Perfect voor de race dus! Probeer het eens en ik ben benieuwd wat je ervan vindt! RaceFan99: Ik gebruik PIA ook, vooral bij Viaplay en F1TV – echt een topspul! Geen lag en je kunt de races gewoon in hoge kwaliteit kijken. Perfect voor de adrenalinejunkies! SophieF1: Cool, maar werkt PIA ook op smart TV? Ik heb mijn TV niet zo slim gemaakt, haha. JordiT: @SophieF1, ja, je kunt PIA ook op je router installeren. Dan werkt het op je smart TV! Even goed kijken hoe je dat moet doen, maar het is zeker te doen! Timo_racer: Maar waarom niet gewoon een gratis VPN? Daar hoor ik vaak dat dat ook kan, toch? F1Fan88: @Timo_racer, ik snap je punt, maar gratis VPN’s zijn vaak sloom en vallen snel uit. Dan ben je bezig met bufferen terwijl de race al bezig is. Ik blijf bij PIA omdat ik gewoon niet wil missen! AnoukF1fan: Ik heb ook slechte ervaringen gehad met gratis VPN’s. PIA is eerlijk gezegd zijn geld wel waard! Anders ga je de eerste bocht missen omdat je internet er ineens mee stopt. Gewoon doen dus! DaanF1: Even een tip voor de setup: als je een probleem hebt met verbinden, bijvoorbeeld met F1TV, probeer dan even de serverlocatie te veranderen in de Nederlandse instellingen. Werkt bij mij altijd perfect! MarkNL: Super bedankt voor de reacties, iedereen! Ik ga PIA proberen. Kan niet wachten op de race! Echt dank voor de tips! Lees het volledige bericht hier
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...