Spring naar bijdragen

  • Beste Gratis Software van Oktober 2021

     Delen


    Tip 01: Alternate Font Export - Lettervermicelli

    Geschikt voor: Windows 10

    De betere fotobewerkers en alle grafische ontwerpprogramma’s bevatten functies om tekst in een ontwerp te plaatsen. Zelfs in Word heb je de mogelijkheid om letters creatief te lijf te gaan voor gebruik in bijvoorbeeld een uitnodiging.

    Probleem in al deze gevallen is dat je beperkt wordt in je mogelijkheden. Zo kun je doorgaans letters horizontaal, verticaal of op een kronkelpad plaatsen, maar wil je losse letters her en der als lettervermicelli over je ontwerp strooien, dan is dat behoorlijk bewerkelijk. Zeker wanneer je je meesterwerk in een grafisch programma maakt, is het bovendien vaak handiger om al deze losse elementen op een eigen laag te plaatsen voor optimale flexibiliteit (denk bijvoorbeeld aan het mengen met de achtergrond op verschillende manieren). Maar hoe kom je aan losse letters? Die produceer je heel gemakkelijk met Alternate Font Export.

    Met dit programma kun je al je geïnstalleerde lettertypen openen en daaruit elke gewenste selectie aan karakters wegschrijven als losse jpeg-bestanden. Dat kan bovendien in alle beschikbare stijlen (vet, cursief enzovoort), elke beschikbare grootte en in welke kleur je maar wilt.

    ?width=640&crop=center

    Tip 01 Sla lettertypen op als een collectie losse jpeg-afbeeldingen.

    Tip 02: Registry Backup - Geregistreerd

    Geschikt voor: Windows 10

    Windows bevat een grote collectie exe- en dll-bestanden waarmee het zijn taken uitvoert. Daar heeft het besturingssysteem wel een uitgebreide administratie voor nodig. Zo moet Windows bijhouden welke programma’s er zoal zijn geïnstalleerd en waar, met welke software een bestand met een bepaalde extensie moet worden geopend, wat je favoriete mailclient is, je favoriete browser en nog onnoemelijk veel meer. Dat alles wordt bijgehouden in het register en dat is zo’n belangrijk onderdeel van het besturingssysteem dat beschadiging ervan niet zelden tot rampen leidt.

    Wanneer je iets installeert dat het register wellicht kan beschadigen (denk aan een opschoonprogramma), dan kun je vaak eerst een back-up maken, maar lang niet alle software biedt die mogelijkheid. Met het toepasselijk genaamde Registry Backup kun je wél probleemloos back-ups maken van alle registerbestanden. Met de installatieversie kan dat zelfs geautomatiseerd op vaste tijden. Bewaar je deze op een veilige plek die je ook buiten Windows kunt benaderen, dan kun je daarmee vaak ogenschijnlijk hopeloze problemen alsnog oplossen.

    Met Registry Backup portable kun je op een centrale plek handmatige back-ups opslaan van alle pc’s die je bezit.

    ?width=640&crop=center

    Tip 02 Maak automatisch of handmatig back-ups van het Windows-register.

    Tip 03: Mitec InfoBar - Systeemvak+

    Geschikt voor: Windows 10

    Het systeemvak is de plek waar je even snel de datum of tijd kunt checken. Maar wil je meer informatie, dan moet je doorgaans aanvullende tools installeren. In vorige Windows-versies had je voor dat doel widgets, bijvoorbeeld om de activiteit van de pc in de gaten te houden. Naar verluidt komen die in Windows 11 weer terug. Voor het zover is, kunnen we voor allerlei nuttige informatie terecht bij Mitec InfoBar.

    InfoBar nestelt zich onder- of bovenaan het scherm en toont standaard schijftemperatuur of vrije ruimte, processorgebruik, actiefste toepassing, dagnummer, datum, tijd en de status van de vergrendelingstoetsen. Daaronder biedt het programma een regel waar je berichten kunt lezen van een zelf te kiezen rss-feed, zodat je altijd het laatste nieuws bij de hand hebt.

    InfoBar biedt daarnaast een aantal handige tools zoals de Desktop Explorer die als vergrootglas fungeert, maar ook informatie geeft over kleurwaarden, cursorlocatie, het venster onder de cursor en het bijbehorende programma. Ook heb je beschikking over een uitgebreide vervanger voor Taakbeheer, een meer informatieve kalender, een alternatief Kladblok met extra mogelijkheden en meer.

    ?width=640&crop=center

    Tip 03 De grote broer van het systeemvak.

    Tip 04: WebPconv - Kleintje

    Geschikt voor: Windows 10

    Iedereen kent en gebruikt het jpeg-formaat voor afbeeldingen. Het door Google ontwikkelde webp-formaat is een stuk minder bekend en dat is jammer, want het biedt een aantal interessante voordelen ten opzichte van jpeg. De belangrijkste daarvan zijn ondersteuning voor animatie (zoals bij gif-bestanden) en doorgaans een kleinere bestandsgrootte. Omdat verschillende bekende browsers het formaat al ondersteunen, is het een goede kandidaat voor gebruik in websites. En ook om bestanden met anderen te delen, is het een interessante optie.

    Hoewel de nodige conversieprogramma’s het formaat inmiddels ondersteunen, is het gespecialiseerde WebPconv een handig alternatief. Dit programma biedt namelijk speciale profielen voor bijvoorbeeld foto’s, tekeningen, pictogrammen en gescande tekst, en deze zijn geoptimaliseerd om een nog betere compressie te bereiken.

    En hoe goed is die compressie dan? Wikipedia meldt dat webp ten opzichte van jpeg-afbeeldingen gemiddeld bijna 40% kleinere bestanden produceert. In onze eigen test was die score nog aanmerkelijk beter. Onze testafbeeldingen werden tussen 2x en maar liefst 15x kleiner!

    Overigens kun je met WebPconv ook lossless comprimeren en de grootte van afbeeldingen wijzigen.

    ?width=640&crop=center

    Tip 04 Comprimeer afbeeldingen beter dan met jpeg.

    Tip 05: Icaros - Miniatuur

    Geschikt voor: Windows 10

    Wanneer je in Windows Verkenner bij het weergeven van de inhoud van een map kiest voor Grote pictogrammen of Extra grote pictogrammen, dan zal voor veel bestanden alleen het pictogram worden vergroot. Voor een aantal andere bestandstypen, zoals jpeg, krijg je daadwerkelijk een miniatuur van de inhoud te zien. Dat geldt niet alleen voor bepaalde afbeeldingsformaten, maar ook voor sommige soorten video’s. In die laatste categorie wordt wel veel minder weergegeven.

    Hoewel Windows soms het aantal formaten waarvan het de inhoud kan tonen middels een update vergroot, kan het altijd beter. Hoe? Met Icaros.

    Icaros gebruikt de codec-bibliotheek van FFmpeg om miniaturen van een enorm aantal verschillende mediabestanden te kunnen tonen. Dat betekent dat je niet langer alleen een beeldje uit video’s in alledaagse formaten als avi of mp4 krijgt voorgeschoteld, maar ook meer exotische en soms wat oudere bestanden zoals 3gp, flv of rm.

    Naast video kan Icaros ook grafische inhoud tonen die verstopt zit in allerlei audiobestanden zoals ape, flac, mp3 of ogg. Doorgaans zal het daarbij gaan om afbeeldingen van hoesjes.

    Icaros toont zelfs miniaturen voor epub-bestanden en ebook-archieven cbr en cbz.

    ?width=640&crop=center

    Tip 05 Toon miniaturen van allerlei mediabestanden in de verkenner.

    Tip 06: Image Tuner - Fotofabriek

    Geschikt voor: Windows 10

    Vaak wil je een foto handmatig aanpassen, maar het komt ook regelmatig voor dat je een aantal identieke bewerkingen wilt uitvoeren op meerdere afbeeldingen. Geavanceerde fotobewerkers beschikken daarvoor over een batch-modus, maar wanneer je zo’n programma niet hebt of geen zin hebt om je in de complexiteit ervan te verdiepen, dan is er een uitstekend alternatief in de vorm van Image Tuner.

    In Image Tuner kun je een lange lijst met afbeeldingen openen en een aantal standaardbewerkingen kiezen. Veelvoorkomende klussen die zich perfect lenen voor dit soort geautomatiseerd fabriekswerk zijn het verkleinen van afbeeldingen, het toevoegen van een watermerk of het verwijderen van de exif-data. Dit zijn typisch bewerkingen die je doorgaans wilt doen voordat je foto’s online plaatst.

    Daarnaast biedt Image Tuner de nodige andere functies. Zo kun je foto’s in bulk converteren tussen verschillende formaten, roteren, bestanden hernoemen en zelfs een beetje bewerken (denk aan helderheid en contrast aanpassen).

    Het programma voert alle opgegeven taken voor elke foto uit in de opgegeven volgorde. Als je foto’s ook verkleint, is het dus slim om die bewerking bovenaan te zetten.

    ?width=640&crop=center

    Tip 06 Laat allerlei standaardbewerkingen los op vele foto’s tegelijk.

    Tip 07: PureSync - Synchroon I

    Geschikt voor: Windows 10

    Iedere pc-gebruiker weet dat het verstandig is om regelmatig back-ups te maken van belangrijke bestanden en mappen. Het probleem daarbij is natuurlijk dat je dat meestal op gezette tijden doet. Al naar gelang het belang van de data zal dat dagelijks, wekelijks, maandelijks of nog minder vaak zijn. Met alles wat er ondertussen in die mappen verandert, loop je dus een risico op verlies.

    De enige manier om je meest belangrijke data te back-uppen, is dan ook synchronisatie waarbij elke wijziging in een bronmap meteen wordt bijgewerkt in een doelmap op bijvoorbeeld een externe harde schijf. Een fraai programma om dit te doen is PureSync.

    Met PureSync kun je ook klassieke back-ups maken, maar wij zijn vooral geïnteresseerd in synchroniseren. Daarvoor kun je in het programma allerlei profielen en filters instellen. Is dat eenmaal gebeurd, dan gaat alles verder vanzelf.

    PureSync is gratis voor persoonlijk gebruik en het voornaamste verschil met de commerciële versie (26,95 euro) is dat die je data ook kan comprimeren. Wij geven liever de voorkeur aan ongecomprimeerde data, omdat we onze geback-upte bestanden dan meteen kunnen openen.

    ?width=640&crop=center

    Tip 07 Synchroniseer de inhoud van mappen in realtime.

    Tip 08: Buttercup - Wachtwoordbeheer

    Geschikt voor: Windows 10, macOS, Linux, iOS, Android

    De gemiddelde computergebruiker heeft tegenwoordig al gauw tientallen websites in zijn favorietenlijstje staan waarvoor inloggegevens nodig zijn. Hoewel uit jaarlijks onderzoek blijkt dat ‘12345’ nog altijd tot de meestgebruikte wachtwoorden behoort, weten meer onderlegde gebruikers (en dus ook de lezers van dit blad) dat je niet alleen een sterk en dus niet te achterhalen wachtwoord moet gebruiken, maar dat dat ook nog eens voor elke site anders moet zijn. Een wachtwoordbeheerder is dan ook geen overbodige luxe.

    Browsers als Firefox kunnen inloggegevens voor je onthouden en zo’n oplossing is afdoende wanneer je altijd alleen op dezelfde pc werkt. Maar de meeste mensen switchen tegenwoordig voortdurend tussen een desktopcomputer en een van hun vele mobiele apparaten. Voor die mensen is een wachtwoordbeheerder nodig die beschikbaar is voor elk platform en zo’n product vinden we in Buttercup.

    Met Buttercup sla je al je inloggegevens beveiligd op en maak je ze toegankelijk met één enkel wachtwoord. Alle sites waar je moet inloggen, kun je overzichtelijk indelen in rubrieken. Naast inlognaam en wachtwoord kun je ook extra velden definiëren.

    ?width=640&crop=center

    Tip 08 Toegang tot al je inloggegevens vanaf elk platform.

    Tip 09: DUMo - Driverdokter

    Geschikt voor: Windows 10

    Bij de laatste controle vonden we in onze test-pc maar liefst 78 stuurprogramma’s. In tegenstelling tot reguliere programma’s worden die maar zelden automatisch bijgewerkt. Daar valt wat voor te zeggen. Zolang alles naar behoren functioneert, is de noodzaak om stuurprogramma’s bij te werken niet zo groot. Aan de andere kant kunnen geüpdatete drivers ervoor zorgen dat je pc soepeler loopt en minder kans op fouten heeft. Kortom: een lastige afweging en dan hebben we het nog niet eens gehad over de vraag hoe je erachter komt of er überhaupt updates beschikbaar zijn.

    Een oplossing voor beide kwesties vinden we in DUMo, wat staat voor Drivers Update Monitor. Dit programma is beschikbaar in een gratis en een betaalde versie (24,99 euro). Beide doen voor een groot deel hetzelfde: ze scannen je systeem op alle aanwezige stuurprogramma’s en zoeken in een door de makers beheerde database om te zien of er nieuwe versies zijn. Ook krijg je te zien welke updates belangrijk zijn. De betaalversie kan ze vervolgens automatisch voor je downloaden, terwijl je bij de freewareversie zelf op zoek moet.

    ?width=640&crop=center

    Tip 09 Kijk of er updates beschikbaar zijn voor je stuurprogramma’s.

    Tip 10: Synctrayzor - Synchroon II

    Geschikt voor: Windows 10, macOS, Linux, Android

    Elders op deze pagina’s bespraken we PureSync als oplossing om een continue back-up te maken van je meest belangrijke bestanden, zodat je altijd over de laatste wijzigingen kunt beschikken wanneer zich problemen voordoen. Maar synchronisatie dient ook nog een tweede doel: het toegankelijk maken van dezelfde bestanden vanaf meerdere apparaten. Voor dat doel is PureSync minder geschikt.

    Wie behoefte heeft aan die vorm van synchronisatie kan terecht bij Syncthing. Dat programma heeft als nadeel dat het werkt via een zogeheten command line interface, maar gelukkig hebben mensen daar een grafische interface omheen gebouwd onder de naam Synctrayzor. Daarmee kun je via een systeemvakpictogram alle functies van Syncthing bedienen en die laatste is ook opgenomen in de download.

    Met Synctrayzor kun je bestanden synchroniseren tussen lokaal gedeelde mappen, dus ook in een netwerk of op een NAS. Daarnaast kun je bestanden gelijkschakelen op apparaten met macOS, Linux of Android. De naam iOS ontbreekt in het rijtje, wat betekent dat je niet vanaf een iPad of iPhone kunt synchroniseren. Een omweg voor dat gemis is het gebruik van een clouddienst.

    ?width=640&crop=center

    Tip 10 Synchroniseer bestanden tussen verschillende besturingssystemen.

    Tip 11: DTaskManager - Taak

    Geschikt voor: Windows 10

    Taakbeheer is in Windows door de jaren heen steeds uitgebreider geworden en vanaf versie 10 is het een zeer bruikbaar onderdeel waarin we nog maar weinig missen. Toch zullen er altijd functies zijn die je wellicht handig vindt, maar die vooralsnog ontbreken. Dan is DTaskManager (DTM) wellicht een interessant alternatief.

    Dit programma is portable en je kunt het instellen als alternatief voor het Windows-onderdeel. Veel van de functies in DTM komen een-op-een overeen met die van zijn ingebouwde tegenhanger. Zo zie je snel alle geopende applicaties en bijbehorende processen, geheugengebruik en processorbelasting.

    Maar er zijn ook belangrijke verschillen. DTM kan soms vastgelopen taken beëindigen waar zelfs het taakbeheer geen raad mee weet. En waar laatstgenoemde je alleen de prioriteit van processen laat wijzigen, kun je ze in DTM ook pauzeren en hervatten. Dat is handig wanneer je twee rekenintensieve taken tegelijk uitvoert en je aan een daarvan even alle aandacht wilt geven. Overigens is het aanpassen van prioriteiten wel een klus voor gevorderden die precies weten wat ze doen. Ook prettig is dat DTM een overzicht geeft van actieve netwerkverbindingen.

    ?width=640&crop=center

    Tip 11 Een taakbeheervervanger met wat meer mogelijkheden.

    Tip 12: BrowsingHistoryView - Historisch

    Geschikt voor: Windows 10

    Wanneer je zeker weet dat je een website vaker zult bezoeken, dan voeg je hem toe aan je favorieten. Heb je dat niet gedaan en wil je later alsnog een webadres achterhalen, dan is er altijd nog browsergeschiedenis. Wanneer je maar één browser gebruikt, dan is dat alles wat je nodig hebt.

    Maar er zijn goede redenen om met meerdere surfprogramma’s te werken en wanneer je dan een site probeert te achterhalen die je ooit hebt bezocht, dan moet je ook nog weten met welke browser dat was. Laat je geheugen je wat dat betreft in de steek, dan moet je de geschiedenis van elk afzonderlijk programma doorbladeren.

    Gelukkig is er een handig programmaatje dat de geschiedenis van al je browsers in één overzicht kan laten zien en dat heet heel toepasselijk BrowsingHistoryView (BHV). Dit programma ondersteunt vrijwel elke bekende browser die op Chromium, Firefox of Internet Explorer is gebaseerd. Je kunt de resultaten doorzoeken, filteren en exporteren als html-bestand. Wil je een link delen met een ander apparaat, dan kun je er een QR-code voor maken.

    Let op het losse Nederlandse taalbestand!

    ?width=626&crop=center

    Tip 12 Bekijk de geschiedenis van al je browsers in één overzicht.

    Gevaarlijk?

    Bij sommige freeware kun je een enge waarschuwing van je beveiligingsprogramma verwachten. Laat je niet afschrikken, maar lees goed wat er aan de hand is en of je dit logisch vindt. Programma’s maken bijvoorbeeld verbinding met internet. Deze actie kan al een reactie uitlokken bij je beveiliger. Ook voor software die relatief nieuw is of wordt aangeduid als ‘zeldzaam’ kan je beveiliger een waarschuwing geven.

    Vertrouw je de download? Laat het programma dan uitvoeren. Voel je twijfel? Laat je download onderzoeken door www.virustotal.com, dat doen wij ook. Deze dienst controleert je programma met meer dan vijftig beveiligingsprogramma’s. Zo zie je snel of je te maken hebt met een risico of met een overijverig beveiligingsprogramma.

     
    ?width=640&crop=center

    Laat je niet direct afschrikken door waarschuwingen van je beveiligingssoftware.

    Niet te snel klikken

    We zien het helaas te vaak en het zou verboden moeten worden: installatieprocedures die extra programma’s bundelen en zomaar aanpassingen doen. Je probeert een programma uit en voor je het weet is de homepage van je browser aangepast en ben je een aantal ongewenste programma’s rijker. Deze handelswijze heet in de volksmond ‘achterbaks’, maar de nette aanduiding is ‘potentially unwanted program’ (pup).

    Steeds meer beveiligingsprogramma’s letten hierop als je iets probeert te installeren. Wij gebruiken Unchecky om ‘verkeerde vinkjes’ op te merken. Je kunt de extra’s ook zelf voorkomen. Download een programma bijvoorbeeld alleen via de website van de makers. Kies altijd voor de geavanceerde of aangepaste installatie. Zo kun je goed nakijken welke opties er actief zijn. Verwijder de vinkjes bij aanpassingen/programma’s die je als ongewenst beschouwt of keur de aanpassing op een andere manier af.

    ?width=499&crop=center

    Wees altijd alert tijdens de installatie van programma’s om ongewenste extra software en/of aanpassingen te voorkomen.

    Bron: Computertotaal



    Gast
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

  • Nieuwe handleiding

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Drifter

    Geplaatst

    Hierbij nog 10 Toppers als aanvulling op bovenstaande Gratis Games Fall Guys: Ultimate Knockout Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc Ook na de hype is Fall Guys een geweldige partygame. Met honderd man door een hindernisbaan vol draaiende hamers, sloopkogels en vliegende platformen stormen is natuurlijk een recept voor ultieme chaos. Dankzij de logge physics en merkwaardige besturing kun je eigenlijk ook niet boos worden als je vlak voor de finish van de baan wordt ge-yeet. Honkai: Star Rail Platforms: PlayStation 5, Android, iOS en pc Onze Kamal is nog steeds verslingerd aan de gratis, strategische rpg Honkai Star Rai. Voor deze game laten we dan ook hem aan het woord: “Als ik Honkai: Star Rail zou moeten samenvatten: het is een van de meest gedetailleerde rpg’s, die maar blijft verrassen. Als je Genshin Impact speelt, weet je al hoeveel passie miHoYo in zijn games stopt. Honkai: Star Rail is geen uitzondering. Ik ben sinds dag één een megafan en kan de game aan iedere fan van rpg-games aanraden.” Nou, duidelijk dus. Overwatch 2 Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch en pc Overwatch 2 stelde bij verschijning behoorlijk teleur. De singeplayercampagne ontbrak (en is inmiddels geannuleerd), de game was niet bijster veel veranderd ten opzichte van het eerste deel en personages vrijspelen kost veel speeltijd óf geld. Nu spelers elk nieuw personage direct kosteloos ontvangen, is Overwatch 2 een stuk beter om gratis te spelen. Bovendien is Blizzards hero-shooter na al die jaren gestroomlijnder en gevarieerder dan ooit. Marvel Snap Platforms: Pc Er zijn talloze mobiele games, maar Marvel Snap verdient absoluut een vermelding. Het heeft alles wat je wilt van een gratis cardgame: een eerlijk verdienmodel, simpele regels en een fantastische presentatie. Even een online potje spelen is eenvoudig, en het introduceert het grote publiek op een leuke manier aan minder bekende helden. Dota 2 Platforms: Pc Vaak wordt Dota 2 de ingewikkeldere tegenhanger van League of Legends genoemd, maar dat is voor de community zelf vloeken in de kerk. Alleen al omdat alle helden bij aanvang gratis beschikbaar zijn, in tegenstelling tot League. Bovendien is de gameplay nóg strategischer ingestoken, met een strenge doch bevredigende leercurve voor nieuwkomers. Spelunky Classic Platforms: Pc In Spelunky is elke stap voorwaarts een risico, terwijl je een weg graaft door de ondergrondse gangen. Spelunky HD en Spelunky 2 zijn wellicht betere opties, maar als je de bikkelharde roguelike-platformervaring van Derek Yu’s franchise in z’n meest pure vorm wil beleven, dan is het origineel nog altijd een goede optie. Counter-Strike 2 Platforms: Pc Hoewel niet iedereen tevreden is over de veranderingen in Counter-Strike 2 ten opzichte van Global Offensive, kun je eigenlijk niet om de game heen. Al jarenlang is het de gouden standaard voor competitieve shooters die draaien om pure reflexen en strategie. Daarbij is de balans nog steeds uitstekend, en hebben maps een welkome grafische make-over gekregen. Geef het nog even, en dan is Counter-Strike weer helemaal terug op het oude niveau. De Sims 4 Platforms: PlayStation 4, Xbox One en pc Je bent een fortuin kwijt als je alle Sims 4-uitbreidingen wilt aanschaffen, maar gelukkig is de basisgame gratis. Toegegeven: de meeste spelers willen waarschijnlijk van start met een of twee uitbreidingen, maar de game is ook prima op zichzelf te spelen. Final Fantasy 14 Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en pc Final Fantasy 14 betreft één van Square Enix’ grote comebackverhalen. Inmiddels is het een van de populairste mmo’s ter wereld en met elke uitbreiding steeds completer. Sommigen claimen zelfs dat de mmo de beste Final Fantasy-verhalen tot op heden bevat. De game is nu gratis te spelen tot en met level 70, waarbij spelers kunnen kiezen uit 16 verschillende jobs. Doki Doki Literature Club Platforms: Pc Je voelt je in de maling genomen wanneer Doki Doki literature Club van een datingsim verandert in een horrorgame. Hoe en wat is beter om zelf te ontdekken, maar het is goed om te weten dat er inmiddels een Plus-versie van de game met meer content is verschenen. Maar voor de meesten is het origineel een hele goeie gratis game.

    Drifter

    Geplaatst

    Beste @knabbel, er is door @Mafketel een reactie geplaatst met een linkje naar een overzicht van 10 Seedbox providers. Als je die link opent kan je zelf bij elke provider even checken of de mogelijkheid er is om met een Paysafecard te betalen. Het is natuurlijk heel fijn om een kant en klaar lijstje gepresenteerd te krijgen, maar je kan natuurlijk zelf ook iets doen.

    knabbel

    Geplaatst

    Ook voor betaling met paysfecrd
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...