Jump to content

 • Beste streamingdiensten in 2022: 27 alternatieven voor Netflix

   Share


  Jij bent gek op films en series en kijkt al sinds jaar en dag de complete bibliotheek van Netflix uit. Een échte bingewatcher, een waar film- en serieliefhebber. Maar is het gras groener aan de overkant? Wat zijn de beste streamingdiensten in 2022 en welke concurrenten van Netflix zijn er momenteel? Hieronder vind je alternatieven voor Netflix in Nederland zodat jij je verslaving voor de beste en nieuwste films en series lekker kunt uitbuiten met heerlijke avondjes op de bank voor de TV!

  opelijk helpt dit handige overzicht jou, om een keuze maken uit het enorme aanbod.

  Alle streamingdiensten in Nederland

  netflix logo1. Netflix

  Netflix maakte als eerste streamingdienst het streamen van, onbeperkt films en series mogelijk voor een maandelijks bedrag. Het aanbod aan films en series op Netflix is enorm. Er bestaat zelfs een groot aantal Netflix Originals: hun eigen films en series. En het aanbod blijft zich uitbreiden, waardoor je als gebruiker niet bang hoeft te zijn dat je Netflix ooit uitgespeeld. Netflix kun je gebruiken via een handige app, die werkt op onder meer smart-tv’s, computers, tablets, smartphones, PlayStation, Xbox en de Wii. Je kunt kiezen tussen drie soorten abonnementen. Met het meest uitgebreide abonnement kun je met vijf mensen tegelijk kijken.

  Pluspunten

  Ruime keuze uit films en series
  Veel eigen producties van hoge kwaliteit

  Minpunten

  Niet de goedkoopste

  Abonnementen en prijzen

  • Basic: € 7,99 per maand
  • Standaard: € 11,99 per maand
  • Premium: € 15,99 per maand
   

  videoland logo2. Videoland

  Videoland wordt ook wel gezien als het Nederlandse broertje van Netflix. Deze streamingdienst stond bekend als aanbieder van vooral Nederlandse films en series, maar het is meer dan dat. Videoland biedt nu ook steeds meer internationale films en series aan.

  Daarnaast maakt Videoland, onderdeel van RTL Nederland, eigen series en films, zoals Judas en Nieuwe Buren. Met een abonnement kijk je op meerdere schermen tegelijk films en series.

  Pluspunten

  Aanbod is klein
  Niet goedkoop

  Minpunten

  Aanbod is klein
  Weinig buitenlandse series

  Abonnementskosten

  • Basis: € 4,99 per maand
  • Plus: € 7,99 per maand
  • Premium: €9,99 per maand
   

  amazon prime logo3. Amazon Prime

  Als Amazon Prime-member heb je ook toegang tot de videostreaming van Amazon. Het aanbod is wisselend, omdat licenties voor veel films en series beperkt zijn.

  Wat wel weer leuk is, is dat Amazon Prime bij veel films en series het alleenrecht heeft om die te vertonen. Dat maakt de streamingdienst wat exclusiever.

  Het aanbod is minder groot dan op Netflix, maar daar zou in de toekomst verandering in kunnen komen. Vrijwel alle content op Amazon Prime zijn Nederlands ondertiteld; sommige films en series voor kinderen hebben zelfs Nederlandse nasynchronisatie.

  Toch is de streamingdienst een prima optie. Zeker omdat Amazon Prime heel vriendelijk geprijsd is vergeleken met concurrenten. Bovendien is de eerste maand gratis. Andere voordelen zijn snellere levering op Amazon.nl, en gratis muziek streamen.

  Pluspunten

  Zeer goed geprijsd
  Extra voordelen op amazon.nl
  Gebruiksvriendelijk platform

  Minpunten

  Betaling alleen met creditcard

  Abonnementskosten

  • Abonnement: € 2,99 per maand
   

  pathe thuis logo4. Pathé Thuis

  Pathé is geen onbekende naam onder filmliefhebbers. Sinds 2011 heeft het bekende bioscoopconcern ook een bioscoopdienst voor thuis: Pathé Thuis. Via deze dienst huur je nieuwe films, die pas enkele maanden uit de bioscoop zijn.

  Op Pathé Thuis vind je onder andere de bekende blockbusters. Of die ene film die je laatst niet in de bioscoop kon kijken.

  Voor elke film zijn er twee opties: de film huren of kopen. De prijzen voor films zijn wisselend: vaak zo’n € 2,99 tot € 5,99 per titel.

  Opvallend is dat je bij Pathé Thuis, geen maandelijks abonnement afsluit, maar voor elke film apart betaalt. Laagdrempelig dus, en ideaal als je een keer een specifieke film wilt zien.

  Pluspunten

  Geen abonnementskosten
  Veel nieuwe films

  Minpunten

  Geen maandelijkse abonnementen

  Abonnementskosten

  • Betalen per film: € 2,99 tot € 5,99 per film
   

  disney plus logo5. Disney+

  Een belangrijke nieuwkomer in Nederland is de eigen streamingdienst van Disney. Voor groot liefhebbers van Disneyfilms is dit dé streamingdienst om je op te abonneren.

  Disney+ is vooral erg in trek bij gezinnen. Naast klassieke films als Lion King en Frozen, vind je op Disney+ ook verschillende Disney Original-series, en de wereldberoemde Marvel-films.

  Onlangs is Disney Plus Star gelanceerd, waarmee je als abonnee ook toegang hebt tot meer volwassen content.

  Pluspunten

  Films en series voor het hele gezin
  Toegang tot alle Disney klassiekers

  Minpunten

  Alleen content van: Disney, Start Wars, Pixar, National Geographic en Marvel
  Het aanbod is vrij beperkt

  Abonnementskosten

  • Abonnement: € 8,99 per maand of € 89,90 per jaar
   

  apple tv logo6. Apple TV+

  Apple heeft ook een eigen video-on-demand-dienst. Het aanbod is lang niet zo groot als Netflix, maar de prijs is daar ook naar. Met een maandtarief van € 4,99 hoef je niet diep in de buidel te tasten voor een abonnement.

  Hoewel het aanbod beperkt is, staan er wel een aantal interessante en exclusieve titels op Apple TV+. Een reden voor veel mensen om zich toch op deze dienst te abonneren.

  Kenmerkend voor Apple TV+ is dat niet alle series compleet online verschijnen; sommige series worden aflevering voor aflevering gelanceerd.

  De streamingdienst is verder ook op andere niet-Apple schermen te bekijken, zoals via Android-apparaten en smart-tv's.

  Pluspunten

  Exclusieve films en series
  1 jaar gratis bij een nieuw Apple product

  Minpunten

  Beperkt aanbod van films en series

  Abonnementskosten

  • Abonnement: € 4,99 per maand
   

  discovery plus logo7. Discovery Plus

  Via Discovery Plus kun je alle programma’s terugkijken van de vele Discovery-zenders. Denk aan Animal Planet, TLC, Eurosport, Discovery Investigation en Discovery Channel. Daarnaast worden special voor Discovery Plus leuke Nederlandse en Engelstalige programma’s geproduceerd.

  De eerste drie maanden kun je het abonnement op proef nemen voor € 1,00. Zo heb je ruim de tijd om de dienst te proberen.

  Het aanbod is veel groter dan alleen content van Discovery. Zo kijk je verder naar de zenders: Food Discovery Network, TLC, Discovery, HGTV, ID, MotorTrend, BBC Science, Animal Planet.

  Pluspunten

  Bijzonder aanbod over het leven op aarde
  Lage prijs per maand
  Vele extra zenders in het pakket

  Minpunten

  Beperkt aanbod van fictie

  Abonnementskosten

  • Abonnement: € 3,99 per maand
   

  youtube logo8. Youtube.com Movies & Shows

  Op Youtube zijn filmpjes te vinden te vinden die iedereen met een account kan uploaden. Maar wat weinig mensen weten, is dat je ook films op Youtube kan kopen of huren. De genres lopen uiteen, van documentaires naar reality-tv.

  Om de dienst te kunnen gebruiken moet je 18 jaar of ouder zijn. Een gehuurde titel blijft 30 dagen beschikbaar om te streamen.

  Pluspunten

  Groot aanbod met films en series
  Betalen per film of serie

  Minpunten

  Alleen betalen met je creditcard

  Abonnementskosten

  • Kopen of huren: Vanaf € 2,99 per item tot wel € 19,99
   

  film1 logo9. Film1

  Ooit begonnen als Canal+ in Nederland, heeft Film1 inmiddels een aardige bekendheid opgebouwd als streamingdienst. Je kunt Film1 kijken via je televisie, computer of smartphone.

  De dienst biedt meer dan 500 films aan uit veel verschillende genres. Dat varieert van Nederlandse films, tot grote internationale blockbusters. Daarnaast heeft Film 1 vier eigen digitale tv-zenders, die je via de streamingdienst kunt kijken.

  Pluspunten

  Goede selectie van films
  Regelmatig nieuwe content

  Minpunten

  Alleen af te nemen via een tv-aanbieder
  Geen series, alleen films

  Abonnementskosten

  • Abonnement: ongeveer € 7,- tot € 10,- per maand, het verschilt per tv-aanbieder.
   

  hbo go now10. HBO Max

  Via HBO GO/NOW kijk je veel actuele films en series. Denk aan de bekende grote titels als Game of Thrones en The Sopranos.

  De meningen over deze streamingdienst zijn verdeeld. Zeker gezien de hoge maandprijs zou het aanbod wat tegenvallen. Maar het schijnt dat de makers flink investeren in een beter aanbod en goede service.

  Een direct abonnement is vanaf 2022 verkrijgbaar in Nederland. Of alleen de films via Pathé Thuis.

  Pluspunten

  Exclusieve content

  Minpunten

  Flinke maandprijs voor een abonnement

  Abonnementskosten

  • Abonnement: € 8,99 per maand
   

  hayu logo11. Hayu

  Voor groot liefhebbers van reality-tv is er Hayu: een on-demand aanbieder met enkel realityshows. Zo kun je via deze dienst alle afleveringen van Keeping Up with the Kardashians bingewatchen, of eindeloos andere series over jouw favoriete realitysterren terugkijken.

  Als je weinig hebt met reality-tv dan ben je met deze aanbieder snel uitgekeken. Maar voor wie groot fan is, is dit dé streamingdienst.

  Pluspunten

  Veel keuze uit realityshows

  Minpunten

  Geen Nederlandse ondertiteling

   

  Weinig variatie

  Abonnementskosten

  • Abonnement: € 5,99 per maand
   

  cinetree logo12. Cinetree

  De bekende blockbusters vind je niet op deze streamingdienst, wel documentaires en films met betekenis.

  Cinetree heeft niet als doel om winst te maken; alle opbrengst wordt gebruikt om nieuwe films en documentaires te maken. Het filmplatform komt van Nederlandse bodem.

  Voor een vast bedrag per maand kijk je elke maand naar een aanbod van films, geselecteerd door filmliefhebbers en experts. Na een bepaalde periode komen die in de videotheek te staan, waar je ze met 30% korting alsnog kunt kijken. Je betaalt dan per speelfilm.

  Pluspunten

  Selectie door filmkenners

  Minpunten

  Geen series
  Weinig aanbod

  Abonnementskosten

  • Abonnement: € 7,99 per maand of 4,99 per titel
   

  nlziet-logo-120x43.png13. NLZiet

  Via NLZiet kijk je veel Nederlandse tv-programma’s en series. Zonder reclame, zowel in real-time als naderhand. Zo kun je tijdens een programma een kwartier later inschakelen, en het programma alsnog vanaf het begin bekijken wanneer je maar wilt. Ook series die al eerder op tv zijn geweest kun je terugkijken.

  De streamingdienst biedt programma’s en series aan van de publieke omroep, RTL, SBS, Veronica en Net5. Sommige series verschijnen zelfs een week eerder op NLZiet dan op televisie.

  Pluspunten

  36 zenders, met alle bekende Nederlandse zenders
  Uitzending gemist van Nederlandse zenders

  Minpunten

  Weinig aanbod van films en series
  Maximaal 2 schermen tegelijk

  Abonnementskosten

  • Abonnement: € 7,95 per maand
   

  npo logo14. NPO Plus

  De Nederlandse Publieke Omroep heeft haar eigen platform voor televisie on-demand. Het gaat dan vooral om Nederlandse programma’s en series. Het aanbod is erg groot en er komen dagelijks nieuwe toevoegingen bij.

  Naast Nederlandse series, films en programma’s, heeft NPO Plus mag ook een aantal Europese detectiveseries die je op de meeste streamingdiensten niet kunt vinden.

  Ook kun je via NPO Plus de internationale serie Homeland kijken. En dat alles via je tablet, smartphone, computer of tv.

  De kosten voor NPO Plus zijn bescheiden. Maar toch vinden we het aanbod te beperkt.

  Pluspunten

  Programma's vooruit- en terugkijken
  Alle content van de Nederlandse Publieke Omroep

  Minpunten

  Lage abonnementskosten
  Beeldresolutie erg laag
  Weinig films en series

  Abonnementskosten

  • Abonnement: € 2,95 per maand
   

  KIJK logo15. KIJK

  Nederlandse tv-programma’s en (live) wedstrijden vooruitkijken of terugkijken, kan via KIJK. Een profiel aanmaken voor deze streamingdienst is gratis.

  Via KIJK kun je veel programma’s terugkijken van SBS6, SBS9, Talpa, NET5, Veronica en enkele andere zenders.

  Let wel op: sommige programma’s of series staan er niet helemaal op, alleen een bepaald seizoen.

  Verder stream je content van enkele partners van KIJK, zoals Pathé Thuis. Via de app stream je eenvoudig programma’s en series naar de televisie.

  Een nadeel van KIJK is wel dat je tussendoor en aan het begin reclames te zien krijgt, iets wat bij bijvoorbeeld NLZIET niet het geval is.

  Pluspunten

  Geheel kosteloos
  Bekijk de content van Talpa

  Minpunten

  Regelmatig reclame
  Niet alle uitzending terug te kijken

  Abonnementskosten

  • Abonnement: Gratis vanwege de reclames
   

  Overige streamingdiensten vergelijken

  Naast de bekende streamingdiensten in Nederland, zijn er nog een aantal opties. Meer nichediensten die wat minder breed zijn in type content:

  • Google Play: Hier vind je bekende series zoals Game of Thrones en The Walking Dead. In totaal zijn er meer dan 20.000 titels te vinden. Het aantal series is beperkt (en je kunt alleen losse afleveringen kopen), maar er zijn wel populaire films en klassiekers te vinden. Je kunt films huren vanaf € 2,99 of kopen vanaf € 10,00.
  • Eye Film: Deze streamingdienst heeft een groot aantal films uit de collectie van Eye Filmmuseum. Dat varieert van internationale klassiekers tot documentaires van grote betekenis. Maar ook unieke films die je niet zomaar ergens anders vindt. Veel films kun je gratis bekijken via Eye Film Player; voor de huurfilms betaal je zo’n € 3,50 tot € 5,00. 
  • Mubi: Een aanbieder met vooral nichefilms en klassiekers. Je kunt bijvoorbeeld geen Nederlandse films streamen via het platform. Het is een beetje het filmhuis onder de streamingdiensten. Via Mubi kijk je dus vooral naar arthouse en cultfilms. Je betaalt € 9,99 per maand, of je huurt een titel voor € 3,99.
  • StarzPlay: Deze dienst was al beschikbaar met content op de Amerikaanse markt, zoals de populaire serie Outlander. In ons kleine landje is er nog niet veel te vinden bij deze aanbieder. We houden het zeker goed in de gaten. Een abonnement op StarzPlay kost maandelijks € 3,99 per maand. De streamingservice zit standaard bij Canal Digitaal en Online.nl in het pakket.

  Welke streamingdienst kies jij?

  Kortom, iedereen die graag tv-programma’s, series en films streamt, kan zijn hart ophalen met de vele streamingdiensten in Nederland. Van horrorfilms tot Nederlandse romcoms. En van spraakmakende documentaires tot kinderseries. Het kan allemaal.

  En gezien de grote populariteit van streamingdiensten, zal het vast niet bij deze streamingdiensten in Nederland blijven. We zullen daarom deze pagina blijven bijwerken.

  Hopelijk heb je uit dit overzicht de nodige informatie kunnen halen om een keuze te maken. Welke streamingdienst het beste bij jou past? Dat hangt er vooral van af naar welk aanbod jouw voorkeur uitgaat.

  Mocht je twijfelen tussen twee diensten, dan kun je ze natuurlijk ook altijd nog allebei nemen, of een neem een aanbieder voor een gratis proefperiode. Dan kun je de dienst gratis proberen, en altijd kosteloos weer opzeggen wanneer het niet bevalt.  Duken
  • Like 1
  • Thanks 2
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  Film1 is voor iets meer dan 5 euro af te nemen als men al lid is van Amazone Prime.  Prime en Disney Plus zijn mijn favorieten en het geld meer dan waard.  Google Play is ook uitstekend, ze hebben het grootste aanbod aan films. Maar, per film betaal je €2,99 of meer. Ze hebben veel films die niet, of niet met Nederlandse ondertiteling zijn te vinden. 

  • Agree 1
  Link to comment
  Share on other sites  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Announcements

×
×
 • Create New...