Jump to content

 • Duken
  Duken

  Brein dwingt vierde lid torrentreleasegroup 2Lions Team torrents te verwijderen

  Brein heeft een vierde lid gevonden van torrentreleasegroep 2Lions Team. De uploader heeft volgens de stichting een boete gekregen van 7500 euro en zou bovendien momenteel bezig zijn om de torrents te verwijderen.

  Brein meldt dat de uploader nadat drie andere leden warenbeboet in maart probeerde om anoniem te blijven door geen torrents meer te uploaden. Desondanks heeft de stichting die auteursrechthebbenden vertegenwoordigt de uploader gevonden. Brein en de uploader hebben een schikking getroffen, waardoor het niet tot een rechtszaak komt.

  De schikking houdt in dat de uploader 7500 euro boete betaalt en bovendien alle torrents die hij heeft geplaatst zal verwijderen. Daar is hij volgens Brein nu mee bezig. De uploader plaatste volgens Brein Nederlands ondertitelde films op sites The Pirate Bay en Kickass Torrents. Hoe Brein de uploader heeft gevonden, meldt de stichting niet. De torrrentreleasegroep is sinds maart inactief, nadat andere leden eveneens een schikking hadden getroffen met Brein.  User Feedback

  Recommended Comments

  Ben ik toch erg benieuwd hoe Brein aan de persoonsgegevens van deze uploader gekomen is. Is er een provider overstag gegaan...?

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

   

  9 minuten geleden zei reneetje1969:

  Ben ik toch erg benieuwd hoe Brein aan de persoonsgegevens van deze uploader gekomen is. Is er een provider overstag gegaan...?

  Die discussie zag ik ook op Tweakers, het is (nog) niet bekend. Maar iedereen is erg benieuwd... Hoe is brein achter de gegevens gekomen van de persoon. Nu nog niet te achterhalen :(

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Mijn vermoeden.

  Brein loopt nu dus al een aantal maanden met deze techniek, dus moet in staat zijn ook gegevens van een aantal maanden nog te gebruiken. Vervolgens zullen deze gegevens grondig geanalyseerd zijn, waarmee het 4e lid kon worden opgespoord.

  Het blijft een kat en muis spel, maar de kat (Brein) heeft de laatste tijd toch wel erg aan kracht gewonnen... Vroeger was het al niet makkelijk onder de radar te blijven, maar op dit moment wordt het wel erg lastig gemaakt.

  @Duken, heb jij overigens ooit nog wat gehoord van die zaak van DisasterZany? Zou zijn crowdfundingproject zijn geslaagd?

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  Daar zeg je wat, die tool is natuurlijk eerder in productie genomen als dat de tool officieel bekend is gemaakt. Wellicht dat ze dus inderdaad met deze informatie het lid konden opsporen. Dan blijft het natuurlijk nog "knap" om de adres gegevens te vinden op basis van een IP-adres zonder komst van een Provider.

  Ik heb niks meer gehoord van DisasterZany, ik heb hem wel nog benaderd maar niks gehoord. Volgens mij mag hij ook van Brein niks meer vrijgeven, zeker na aanleiding van de Brief die hij had gepost van brein met de boete clausule. Dat mocht ook niet van Brein. Wel jammer, ik ben erg benieuwd hoe het met hem gaat. Volgens mij kent ons oud-modje @Heisenberg hem ook nog goed. :) 

  offtopic, heb je je nick veranderd JFK ;)

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites

  @Duken Durf het niet te zeggen, niks meer van gehoord. Yes haha fresh start! Wel interessant dit nieuwsbericht, zoals in het Tweakers artikel duidelijk wordt, ze gaan achter de grootschalige uploaders aan en niet Jan Modaal. 

  • Like 1

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  Piraatje

  Geplaatst 18 uur geleden

  Vergeten jullie de VPN verbinding niet? Hiermee kan je veilig internetten en anoniem downloaden. Een vereiste tegenwoordig, gelukkig hebben we een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

  De handleiding van de VPN verbinding staat hier.

  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By William
   Welkom bij de informatie pagina over torrent sites, zoekmachines en software. Deze pagina staat vol informatie en overzichten welke gebruikt kan worden zodat je (Nederlandse) torrent bestanden kan zoeken en downloaden via de diversen mogelijkheden.
   In dit artikel geven we een korte introductie over Torrent bestanden, geven we links van torrent sites, zoekmachines en clients met informatie over de pagina's en software.
   Wat komt er aan bod op deze pagina?
   Wat is zijn torrent bestanden? Populairste Nederlandse torrent communities: Beste internationale torrent sites Andere (internationale) torrent sites Torrent zoekmachines Torrent clients en software Torrent en VPN Andere handige pagina's Wat is zijn torrent bestanden?
   Downloaden via het torrent netwerk is één van de populairste download methodes. De reden hiervoor is toch wel het gemak en de vele sites die torrent bestanden aanbieden. Het protocol is in 2001 ontwikkeld en door de sociale opzet deel je het bestand wat je download waardoor iedereen elkaar help.
   Volledige uitleg over torrent vind je hier.
   Populairste en beste Nederlandse torrent communities van 2020:
   Op deze Nederlandse torrent sites moet je je eerst gratis registeren voordat de inhoud en torrents zichtbaar zijn.

   Meer dan 10.000 torrents E-book Paradise Extreme Torrents Film Paleis First Release Muziekfabriek Meer dan 5000 torrents Dream Films -  sinds 07-2020 verwijst deze site naar Muziekfabriek Pandora Place Meer dan 3000 torrents Alleen Retail Golden Film Neutronen Place Taranis The Unbreakables Torrent Plaza Meer dan 2000 torrents Dutch Movie Meer dan 1000 torrents Boeken Plaza Dark Secrets Fast Move Tutti's Place Meer dan 500 torrents Lightning Tor Sandra Bullock Topspinner nieuwe torrentsites Amazing Wolf Boeskoolsta Beste internationale torrent sites
   Op deze Torrent sites kan je zonder aanmelden zoeken naar torrent bestanden en deze downloaden.
   1337X- Engelse site met overzicht van de laatste torrents - Geen registratie nodig YTS.am- Engelse site met overzicht van de laatste torrents - Geen registratie nodig ETTV- Engelse site met overzicht van de laatste torrents - Geen registratie nodig YIFY Movies- Engelse site met overzicht van de laatste torrents - Geen registratie nodig YTS.pm- Engelse site met overzicht van de laatste torrents - Geen registratie nodig Bittorrent.am - Engelse site met overzicht van de laatste torrents - Geen registratie nodig BT Loft - Engelse site met overzicht van de laatste torrents - Geen registratie nodig BT Mon - Engelse site met overzicht van de laatste torrents - Geen registratie nodig Legit Torrents - Engelse site met overzicht van de laatste torrents - Geen registratie nodig Lime Torrents - Engelse site met overzicht van de laatste torrents - Geen registratie nodig Torrent zoekmachines
   Bittorrent.am - Zoekmachine voor torrent bestanden - Geen registratie nodig iBit.to - Zoekmachine voor torrent bestanden - Geen registratie nodig 01 Torrent - Zoekmachine voor torrent bestanden - Geen registratie nodig AIO Search - Zoekmachine voor torrent bestanden - Geen registratie nodig Torrents.me - Zoekmachine voor torrent bestanden - Geen registratie nodig Zooqle - Zoekmachine voor torrent bestanden - Geen registratie nodig Torrent forums, sites en zoekmachines - Offline
   mediamaatjes.org - Nederlandse torrent community - Registratie nodig Offline sinds 04-2020 Torrentoff - Zoekmachine voor torrent bestanden - Geen registratie nodig Offline sinds 08-2019 Torrent clients en software
   Downloaden van torrent bestanden kan via een legio aan software programma's. Bekende daarvan zijn uTorrent, BitLord en natuurlijk qBittorrent. qBittorrent is naar onze mening de meest prettige client met een goed overzicht, Nederlandstalig en voorzien van een interne zoekmachine.
   Na de installatie van de gekozen software kan je de torrent bestanden openen en downloaden. Maar let op, veel torrent sites hebben misleidende reclame zoals grote DOWNLOAD knoppen welke je naar een verkeerde pagina sturen. Vaak staat er een nette tekst link met de juiste download naar de torrent file.
   Ook teksten als "Direct download" of "Fast download" moet je overslaan. 
   Torrent en VPN
   Een VPN verbinding is voor de Nederlandse downloader een vereiste geworden. Naast je internet verbinding zoals Ziggo, KPN etc is het bij het downloaden van films en muziek een actieve VPN verbinding nodig. Als je een VPN verbinding gebruikt zijn worden je persoonlijk gegevens verborgen waardoor je anoniem gebruik kan maken van het internet. Belangrijkste voor de downloader is natuurlijk een eventuele auteur organisatie jouw persoonlijke gegevens niet kan achterhalen...
   Een uitgebreide handleiding en uitleg over VPN software vinden we hier. 
   Andere handige pagina's
   Overzicht van torrents sites in de link directory Bittorrent uitleg en introductie qBittorrent uitleg en handleiding VPN verbinding en anoniem downloaden Het board voor alle vragen omtrent het populaire Torrent protocol Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt door informatie van leden en gasten. 
  • By Uppertje
   Wat is jullie favoriete torrentsite?  Waarom vind je dat?
    
   Ik download veel op Extreme Torrent, Ultimate Force en Alleenretail.
    
    
  • By Uppertje
   Hoi,
   Ik zie de laatste tijd allemaal free sites opduiken. Delen niet verplicht, maar wel sociaal. 
   Is dit niet de doodsteek voor de sites waar je nog wel gewoon moet delen? 
   Ik kan me ook niet voorstellen dat de free sites veel donaties binnen halen, dus hoe dat bekostigd wordt?
×
×
 • Create New...