Jump to content

 • Drifter
  Drifter

  BREIN pakt eigenaresse e-book webshop voor 2e keer

  Sign in to follow this  

  De eigenaresse van een webshop die eerder op illegale verkoop van e-books was betrapt en een onthoudingsverklaring had getekend, ging opnieuw in de fout met een andere site, Boekshop.net. Zij verbeurde daarmee dwangsommen waarvoor BREIN beslag legde. De vrouw verklaarde gehackt te zijn maar onderzoek wees uit dat geldstromen naar andere gezinsleden gingen. Ook bleek een uitwonende zoon betrokken te zijn. 

  Na onderhandeling met hun advocaat, heeft het gezin met BREIN geschikt voor 20.000 euro. Ook hebben zij een nieuwe onthoudingsverklaring getekend waardoor zij elk hoofdelijk aansprakelijk zijn als een van hen opnieuw in de fout gaat. De dwangsom is verhoogd van 500 naar 1.000 euro per toekomstige inbreuk.  De site en duizenden advertenties op Marktplaats, één per boek, zijn inmiddels verwijderd. 

  Deze eigenaresse had eerder de website EbookstoreNL, waarop illegale e-books werden aangeboden, die na actie van BREIN in September 2018 offline was gehaald. Hierop werden digitale kopieën verkocht van Nederlandstalige boeken voor 1 euro per stuk of in pakketten voor 5 tot 7,50 euro.

  De eigenaresse van de website koos er toen voor om de illegale handel te staken en ondertekende een onthoudingsverklaring met een boetebeding van 100 euro per illegaal aangeboden boek in geval van recidive. Er was een schikking getroffen van 1500 euro, waarbij rekening is gehouden met de geringe draagkracht.

  Bron: Stichting BREIN

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  Of het bedrag terecht is of niet is een tweede. Maar dit is bewust een webshop in de lucht werken en daarbij ebooks niet legaal verkregen  ebooks verkopen. 

  Slim is anders.... 🙄

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  26 minuten geleden zei Duken:

  Slim is anders....

  Inderdaad niet echt slim, maar sommigen in dat wereldje blijven Die-hards en misschien hadden ze het geld nodig om de 1e boete van € 1500,00 in termijnen af te kunnen betalen. :hmm:

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...