Spring naar bijdragen

  • ChatGPT krijgt een beter en menselijk geheugen

     Delen


    ChatGPT wordt binnenkort uitgerust met een verbeterd geheugen, waardoor het in staat zal zijn om informatie uit eerdere gesprekken te onthouden en mee te nemen naar toekomstige conversaties. Momenteel kan de chatbot alleen informatie onthouden binnen een enkel gesprek, waarbij het in staat is om de dialoog voort te zetten op basis van wat er aan het begin van het gesprek is gezegd. Echter, OpenAI werkt eraan om de mogelijkheid toe te voegen voor ChatGPT om informatie uit verschillende gesprekken te integreren. Op dit moment wordt deze nieuwe functie getest door een kleine groep gebruikers, zowel betalende als niet-betalende, en op termijn zal deze update beschikbaar komen voor alle gebruikers.

    Met dit verbeterde geheugen zal ChatGPT in staat zijn om informatie uit vorige gesprekken te onthouden en deze te gebruiken om beter te reageren op de behoeften en voorkeuren van de gebruiker. Bijvoorbeeld, als je ooit hebt vermeld dat je een tweejarige zoon hebt die dol is op dinosaurussen, zal ChatGPT deze informatie onthouden wanneer je later een gesprek begint om een cadeau voor je kind te zoeken. Hierdoor kan de chatbot rekening houden met de leeftijd en interesses van je kind en je beter helpen bij het vinden van een passend cadeau.

    Om gebruikers controle te geven over het geheugen van de chatbot, stelt OpenAI hen in staat om te bepalen welke informatie ChatGPT moet onthouden of vergeten. Gebruikers kunnen de chatbot instrueren om specifieke zaken te onthouden, maar ze kunnen er ook voor kiezen om bepaalde informatie te laten vergeten. De instellingen van ChatGPT bevatten tevens een venster waar gebruikers al hun herinneringen kunnen beheren en indien nodig kunnen verwijderen, wat hen in staat stelt om te voorkomen dat gevoelige informatie per ongeluk wordt onthouden. Als je liever wilt dat de chatbot helemaal geen geheugen heeft, kan je eenvoudigweg deze functie uitschakelen.

    Het is belangrijk op te merken dat OpenAI aangeeft dat alle informatie die je aan ChatGPT verstrekt, kan worden gebruikt om het model slimmer en beter te maken. Dit geldt ook voor de informatie die wordt opgeslagen in het geheugen. Als je echter niet wilt dat je gegevens worden gebruikt, heb je de mogelijkheid om dit uit te schakelen in de instellingen van de chatbot. Bij het gebruik van op maat gemaakte versies van GPT kunnen de bouwers ervoor kiezen om hun eigen herinneringen in te schakelen, maar ze hebben geen toegang tot de herinneringen die worden gemaakt tijdens individuele gesprekken met aangepaste chatbots.



    Drifter
    • Bedankt 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  3 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...