Spring naar bijdragen

  • De beste draadloze opladers van 2021: laad jouw iPhone of Android toestel op zonder kabel

     Delen


    De beste draadloze opladers van 2021 gebruiken vrijwel allemaal de Qi-standaard, aangezien deze standaard wordt ondersteund door tal van fabrikanten, waaronder de nieuwste iPhone en Samsung-telefoons, Google Pixel 4, OnePlus 8 Pro en meer.

    Lastiger is om te bepalen welke van al die duizenden adapters het meest geschikt zijn voor jou. De ontwerpen, prijzen en oplaadsnelheden lopen immers nogal uiteen. We hebben de beste producten van dit moment getest om de plussen en minnen te achterhalen, met als gevolg dat we onderstaande lijst hebben kunnen creëren. 

    Iedereen die wel eens een smartphone heeft gekocht met Qi-ondersteuning, weet dat fabrikanten geen draadloze opladers meeleveren. In plaats daarvan moet je er zelf een aanschaffen. Buiten Samsung en Apple vind je vrijwel geen bekende smartphonefabrikanten die zelf draadloze adapters maken.

    Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is dat Apple-smartphones vrijwel altijd gelimiteerd zijn tot snelheden van 7,5W als de oplader niet gemaakt is door Apple zelf.

    Het merendeel van draadloze opladers werken niet zo snel als bekabelde alternatieven, maar ze zijn zeker handig als je geen zin hebt om je telefoon ergens op aan te sluiten, of voor als je een hekel aan kabels hebt.

    We hebben alle apparaten getest met diverse smartphones, smartwatches zoals de Apple Watch en andere draadloos oplaadbare producten om te zien of ook deze artikelen opgeladen worden. Het blijkt dat niet elke draadloze oplader dat kan. We meten ook de wattage van elk product, aangezien dat nogal kan verschillen.

    Als laatste raden we je aan om te kijken of jouw smartphone ook echt draadloos opladen ondersteunt. Goedkope smartphones en oudere high-end smartphones zijn vaak niet draadloos oplaadbaar.

    Hieronder vind je onze lijst met de beste draadloze opladers van dit moment.

    image.png.ddafcff7acfd32de72cecce9c627c3a1.png

    1. Belkin Boost Up Wireless Charging Stand

    Wattage: 10W

    • + Goede kwaliteit rubber en glimmend plastic
    • + Handige 'armen' voor smartphonepositie
    • - Niet de snelste

    De Belkin Boost Up Wireless Charging Stand is een 10W draadloze oplader die zowel qua design als prestaties een boost heeft gekregen ten opzichte van zijn voorganger. Onze iPhone XS Max wist in 30 minuten er 16 procentpunten bij te schrijven.

     

    image.png.5932178d7683a7474093e8fd46df2e00.png

    2. Apple MagSafe Charger

    Wattage: 15W

    • + Minimalistisch design
    • + Laadt snel op
    • - Niet écht draadloos

    De Apple MagSafe Charger ken je het best als de nieuwe aanbevolen oplaadmethode voor de nieuwe iPhone 12. MagSafe gebruikt de magneten van de smartphone om het product zo te plaatsen dat de best oplaadsnelheid behaald wordt.

    Het voelt volledig draadloos aan, omdat je product min of meer vastzit via de magnetische strips. Toch is het een stuk minder benauwend vergeleken met een daadwerkelijke kabel.

     

    image.png.d3ea5921650eb4ef445e8118bf0cb417.png

    Wattage: Tot maximaal 14W

    • + Minimalistisch design
    • + Kan meerdere toestellen tegelijk opladen
    • - Duur

    De MagSafe Duo behoort tot een van de betere draagbare laders. Het product is niet alleen relatief klein, maar ook nog eens makkelijk op te vouwen. Je kunt er zowel je iPhone als Apple Watch of AirPods mee opladen. Het is mogelijk om maximaal twee apparaten tegelijkertijd op te laden.

    De MagSafe Duo is echter een prijzig apparaat met een adviesprijs van 149 euro. Bij die prijs zit geen adapter inbegrepen. Bovendien is de laadsnelheid niet je van het; afhankelijk van de adapter die je gebruikt, bedraagt het maximum 11W of 14W. 

    image.png.6ec42546ab2cfc1d2e3deb13803cb5f7.png

    4. Belkin BoostCharge Dual Wireless Charging Pads

    Wattage: 10W

    • + Scherp geprijsd
    • + Laadt ook oortjes op
    • - Niet-Samsung smartphones minder snel

    Draadloos opladen in stijl, het kan met de Belkin BoostCharge Dual Wireless Charging Pads. Deze stijlvolle oplader is gemaakt van kunststof en voelt zeer degelijk aan. Het belangrijkste verkoopargument is zonder meer dat je twee apparaten tegelijkertijd kunt opladen met deze pad.

    De oplaadsnelheid bedraagt maximaal 10W. Daarvoor dien je wel een smartphones van Apple of Samsung te gebruiken, want toestellen van andere fabrikanten laden mogelijk niet zo snel op. De meegeleverde adapter moet ervoor zorgen dat bij het juiste toestel de 10W oplaadsnelheid ook gehaald kan worden.

    image.png.7c2c94a6105974d422c1aaeae2c59353.png

    5. Anker PowerWave 15

    Wattage: 15W

    • + Classy metalen pad
    • + 15W snelladen
    • - Slechts één kleur

    De Anker 15W is een van de snellere laders op onze lijst voor deze lage prijs. De oplader heeft iets meer een industriële uitstraling dan de meeste van zijn soortgenoten, met een metalen behuizing en een rubberen voet. Het is een van de weinige op onze lijst die plastic vervangt voor verfijnd materiaal, wat een mooiere esthetiek is voor op je bureau.

    Kijk voor een volledig overzicht van draadloze opladers op de website van Techrader.



    Monkie
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  7 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...