Spring naar bijdragen

  • Facebook Marketplace zit vol oplichters volgens Britse bank TSB

     Delen


    Facebook Marketplace, de verkoopsectie van het populaire sociale mediaplatform, kan een hotspot zijn voor fraude en oplichting. De Britse bank TSB stelt dat een aanzienlijk deel van de online fraudegevallen die door haar klanten worden gemeld, betrekking heeft op transacties via dit platform. Een onderzoek van TSB suggereert dat ongeveer een derde van de door hen gecontroleerde advertenties op Facebook Marketplace afkomstig zou kunnen zijn van fraudeurs.

    De oplichtingspraktijken variëren, maar één genoemd voorbeeld omvat verkoopadvertenties voor nieuwe, gewilde producten zoals iPhones en airfryers tegen prijzen die ver onder de gangbare retailprijzen liggen. Wanneer potentiële kopers vervolgens contact opnemen met deze verkopers, leidt dit vaak tot frauduleuze websites voor betaling. De TSB benadrukt dat socialemediaplatforms zoals Facebook een verantwoordelijkheid hebben om hun gebruikers te beschermen door te zorgen dat dergelijke frauduleuze advertenties niet op hun platform worden toegelaten.

    In reactie op de zorgen heeft Meta, het moederbedrijf van Facebook, aangegeven bewust te zijn van het probleem en benadrukt het belang van gemeenschapsbetrokkenheid bij het melden van verdachte advertenties. Meta onderstreept het belang van het voorlichten van gebruikers over hoe zij veilig transacties kunnen uitvoeren en fraude kunnen herkennen en voorkomen.

    Het is belangrijk voor gebruikers van Facebook Marketplace om waakzaam te zijn en extra voorzichtig te handelen bij het doen van aankopen op het platform. Zij moeten op zoek gaan naar tekenen van mogelijke fraude, zoals prijzen die te goed zijn om waar te zijn, en moeten ervoor zorgen dat transacties veilig gebeuren, idealiter via beschermde betalingsmethoden of in persoon met contante afhandeling op een veilige locatie. Mocht men toch verdachte activiteiten tegenkomen, dan is het van essentieel belang deze direct te melden aan Facebook zodat er actie ondernomen kan worden.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  3 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...