Spring naar bijdragen

 • Drifter
  Drifter

  Facebook-pagina van KodiTips uitgeschakeld na klacht door Sky

  Er schijnt zich een ware rage tegen Kodi te ontwikkelen gezien de zich snel opvolgende berichten die door TorrentFreak openbaar worden gemaakt.

  KodiTips schakelt de Facebook-pagina uit nadat eerder in December YouTube het Kodi No Limits account al beëindigt had. KodiTips, een populaire website gewijd aan tips en informatie voor het populaire Kodi-platform, heeft zijn Facebook-pagina laten sluiten na een klacht wegens inbreuk op het auteursrecht door Sky. 

  Met tientallen miljoenen actieve Kodi-mediaspelers overal ter wereld, is er een honger naar informatie over het gebruik van de open source software. Dientengevolge zijn er tientallen websites en blogs verschenen om deze markt invulling te geven, waarvan er vele zijn gewijd aan tips, tutorials en nieuws over de nieuwste add-ons en ontwikkelingen. De in 2015 opgerichte KodiTips.com is een van de meest populaire, met meer dan een miljoen bezoekers per maand.

  KodiTips is zeker veelomvattend en publiceert regelmatig details over alle belangrijke add-ons bij het plaatsen van changelogs om bezoekers op de hoogte te houden. Op donderdag verloor de site echter de toegang tot zijn Facebook-pagina na een klacht wegens inbreuk op het auteursrecht.

  Dit is niet de eerste keer dat KodiTips zijn Facebook-pagina heeft laten verwijderen na een klacht wegens inbreuk. In juli 2018 verloor de site zijn originele pagina na een soortgelijke klacht, waardoor 80.000 abonnees verloren gingen. Gelukkig heeft het nog steeds meer dan 70.000 volgers op Twitter.

  De operator van KodiTips informeert TorrentFreak dat hij niet van plan is om de takedown te betwisten en het een verspilling van "tijd en energie" te noemen. Hij bevestigt ook dat Sky nog nooit eerder contact met hem heeft opgenomen.

  bewerkt door Drifter  Terugkoppeling

  Recommended Comments

  Tevens maakt TorrentFreak melding van onderstaand verzoek van CBS;

  CBS heeft TVAddons gevraagd om drie add-ons te verwijderen die hun programmering in de populaire Kodi mediaspeler kunnen weergeven. TVAddons heeft hier heel snel gehoor aan gegeven, maar de site weigert de ontwikkelaar te markeren op basis van het beleid voor herhaalde overtreders, omdat de add-ins niet als inbreukmakend worden beschouwd.

  De grote bedrijven in de entertainmentindustrie voeren een oorlog tegen illegale streaming-apparaten, met Kodi-add-ons in het middelpunt van de belangstelling.

  De Kodi-software zelf is volkomen legaal, maar vele add-ons van derden vullen het aan om toegang te bieden tot illegale films, tv-programma's en livestreaming. De betreffende add-ons zijn te vinden op verschillende sites en opslagplaatsen. Sommigen bieden schaamteloos piraterij aan, maar het is niet altijd duidelijk wat is toegestaan en wat niet.

  TVAddons, een populaire opslagplaats van externe Kodi-add-ons, werd gebruikt om vele problematische add-ons aan te bieden. Dit leidde tot rechtszaken in zowel de Verenigde Staten als Canada, waarna het bedrijf zijn site opschoonde en zijn beleid verscherpte.

  Bron; TorrentFreak

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites
  1 uur geleden zei Drifter:

  met meer dan een miljoen bezoekers per maand.

  Serieus grote site. Gelukkig gaan ze niet zonder slag of stoot weg. Deze jongens gaan er nog tegen in. Ik ben benieuwd naar het resultaat of dat een partij als sky zosnel een pagina kan laten sluiten. 

  Kom maar op met de ontwikkelingen :)

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites
  8 uur geleden zei Duken:

  Gelukkig gaan ze niet zonder slag of stoot weg. Deze jongens gaan er nog tegen in.

  Ik ben juist bang dat het team achter KodiTips de handdoek in de ring gooit nu de toegang tot onderdelen van de site geblokkeerd zijn vanwege de inbreuk melding van Sky.

  De KodiTips-operator weet dat hij nooit inbreuk heeft gemaakt op de auteursrechten van Sky via zijn tutorials en knowhow, maar naar alle waarschijnlijkheid zal het aantonen van zijn gelijk een ellenlange procedure gaan worden.

  Deel deze opmerking


  Link naar opmerking
  Deel via andere websites


  Doe mee met dit gesprek....

  Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

  Gast
  Voeg een opmerking toe...

  ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

  ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Product Review

 • Nieuwe handleiding

 • Nu op het forum

  • Hackers hebben via de updatesoftware van computermaker Asus malafide software (malware) weten te verspreiden. De aanvalssoftware werd op deze manier op een half miljoen computers geïnstalleerd, aldus onderzoekers van antivirusbedrijf Kaspersky tegenover Motherboard. De malware was vermomd als een update voor Asus-computers. Door binnen te dringen in de software voor automatische updates, kon de software op grote schaal worden geïnstalleerd op computers. De updatesoftware staat standaard geïnstalleerd op alle computers van Asus en kijkt eens in de zoveel tijd of er nieuwe updatesoftware beschikbaar is.   De onderzoekers denken dat de malware op een half miljoen computers terecht is gekomen, maar is gebruikt om slechts zeshonderd computers actief aan te vallen. De malware keek of de getroffen computer één van deze zeshonderd apparaten was. Bleek dit het geval, dan werd er extra malware geïnstalleerd. Deze stelde de hackers in staat om binnen te dringen op de computers. Gestolen beveiligingscertificaat misbruikt voor malware De hackers gebruikten een gestolen beveiligingscertificaat van Asus, waardoor ze hun malware konden signeren. Hierdoor werd de aanvallende code niet door standaard virusscanners gedetecteerd. De malafide software werd in januari voor het eerst opgemerkt. De meeste getroffen computers staan volgens Kaspersky in Rusland, gevolgd door Duitsland en Frankrijk. De beveiligingsonderzoekers zeggen Asus te hebben ingelicht, maar de computermaker heeft tot op heden klanten niet geïnformeerd.     Toon volledig nieuwsbericht
  • Mijn fout dan, ik dacht dat het ebooks-shares.net was! Bedankt voor je uitleg!  Ja klopt ben lid van TNG, en helaas is Mystic Girl gestopt met uploaden... Zal even in het overzicht kijken of ik er nog leuke sites bij krijg heb al meerdere namelijk. 
  • Klopt helemaal, het aanbod is heel redelijk op dit moment. Het verdwijnen van MysticGirl van een van deze communities is echter wel een grote aderlating. Hoop dat die weer snel ergens op gaat duiken.
  • Net maar even gekeken en het wonder van de Maandag is geschied, ze zijn weer gewoon online. 
  • Er zijn een aantal sites die een naam gebruiken die erg op elkaar lijken, maar de site waar hier zoveel leden zich blind op staren en nooit een invite te zien krijgen is nog steeds in de lucht https://ebooks-shares.org/account-signup.php Er zijn op dit moment best wel een aantal NZB community's die de allernieuwste E-books uploaden, maar daar zal je dan toch wel even een registratie moeten doen. In ons overzicht staan tenminste 3 websites waar je een hoop nieuwe content kan vinden.
 • Laatste nieuws

×
×
 • Nieuwe aanmaken...