Jump to content

 • Drifter
  Drifter

  Facebook-pagina van KodiTips uitgeschakeld na klacht door Sky

  Sign in to follow this  

  Er schijnt zich een ware rage tegen Kodi te ontwikkelen gezien de zich snel opvolgende berichten die door TorrentFreak openbaar worden gemaakt.

  KodiTips schakelt de Facebook-pagina uit nadat eerder in December YouTube het Kodi No Limits account al beëindigt had. KodiTips, een populaire website gewijd aan tips en informatie voor het populaire Kodi-platform, heeft zijn Facebook-pagina laten sluiten na een klacht wegens inbreuk op het auteursrecht door Sky. 

  Met tientallen miljoenen actieve Kodi-mediaspelers overal ter wereld, is er een honger naar informatie over het gebruik van de open source software. Dientengevolge zijn er tientallen websites en blogs verschenen om deze markt invulling te geven, waarvan er vele zijn gewijd aan tips, tutorials en nieuws over de nieuwste add-ons en ontwikkelingen. De in 2015 opgerichte KodiTips.com is een van de meest populaire, met meer dan een miljoen bezoekers per maand.

  KodiTips is zeker veelomvattend en publiceert regelmatig details over alle belangrijke add-ons bij het plaatsen van changelogs om bezoekers op de hoogte te houden. Op donderdag verloor de site echter de toegang tot zijn Facebook-pagina na een klacht wegens inbreuk op het auteursrecht.

  Dit is niet de eerste keer dat KodiTips zijn Facebook-pagina heeft laten verwijderen na een klacht wegens inbreuk. In juli 2018 verloor de site zijn originele pagina na een soortgelijke klacht, waardoor 80.000 abonnees verloren gingen. Gelukkig heeft het nog steeds meer dan 70.000 volgers op Twitter.

  De operator van KodiTips informeert TorrentFreak dat hij niet van plan is om de takedown te betwisten en het een verspilling van "tijd en energie" te noemen. Hij bevestigt ook dat Sky nog nooit eerder contact met hem heeft opgenomen.

  Edited by Drifter

  Sign in to follow this  


  User Feedback

  Recommended Comments

  Tevens maakt TorrentFreak melding van onderstaand verzoek van CBS;

  CBS heeft TVAddons gevraagd om drie add-ons te verwijderen die hun programmering in de populaire Kodi mediaspeler kunnen weergeven. TVAddons heeft hier heel snel gehoor aan gegeven, maar de site weigert de ontwikkelaar te markeren op basis van het beleid voor herhaalde overtreders, omdat de add-ins niet als inbreukmakend worden beschouwd.

  De grote bedrijven in de entertainmentindustrie voeren een oorlog tegen illegale streaming-apparaten, met Kodi-add-ons in het middelpunt van de belangstelling.

  De Kodi-software zelf is volkomen legaal, maar vele add-ons van derden vullen het aan om toegang te bieden tot illegale films, tv-programma's en livestreaming. De betreffende add-ons zijn te vinden op verschillende sites en opslagplaatsen. Sommigen bieden schaamteloos piraterij aan, maar het is niet altijd duidelijk wat is toegestaan en wat niet.

  TVAddons, een populaire opslagplaats van externe Kodi-add-ons, werd gebruikt om vele problematische add-ons aan te bieden. Dit leidde tot rechtszaken in zowel de Verenigde Staten als Canada, waarna het bedrijf zijn site opschoonde en zijn beleid verscherpte.

  Bron; TorrentFreak

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  1 uur geleden zei Drifter:

  met meer dan een miljoen bezoekers per maand.

  Serieus grote site. Gelukkig gaan ze niet zonder slag of stoot weg. Deze jongens gaan er nog tegen in. Ik ben benieuwd naar het resultaat of dat een partij als sky zosnel een pagina kan laten sluiten. 

  Kom maar op met de ontwikkelingen :)

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites
  8 uur geleden zei Duken:

  Gelukkig gaan ze niet zonder slag of stoot weg. Deze jongens gaan er nog tegen in.

  Ik ben juist bang dat het team achter KodiTips de handdoek in de ring gooit nu de toegang tot onderdelen van de site geblokkeerd zijn vanwege de inbreuk melding van Sky.

  De KodiTips-operator weet dat hij nooit inbreuk heeft gemaakt op de auteursrechten van Sky via zijn tutorials en knowhow, maar naar alle waarschijnlijkheid zal het aantonen van zijn gelijk een ellenlange procedure gaan worden.

  Share this comment


  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...