Jump to content

Beste Gratis VPN voor 2024


Recommended Posts

 • Content-manage

 • Content Count:  469
 • Reputation:   138
 • Achievement Points:  14,817
 • Days Won:  49
 • Joined:  12/12/2023
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Device:  Windows

Hier is een lijstje van Beste gratis VPN van 2024 inclusief links naar de websites waar je meer informatie kunt vinden en de software kunt downloaden

dalle-evRkAzFVvw.png

Het is belangrijk om te begrijpen dat hoewel er veel gratis VPN's beschikbaar zijn, de meeste niet aan alle behoeften voldoen. Gratis VPN's kunnen beperkingen hebben, zoals datalimieten, langzamere snelheden en beperkte serverlocaties. Ze kunnen ook advertenties bevatten en je gegevens verzamelen en doorverkopen. 

Het is belangrijk om te onthouden dat zelfs met de beste gratis VPN's, er altijd beperkingen zijn in vergelijking met betaalde VPN's. Betaalde VPN's bieden over het algemeen meer serverlocaties, hogere snelheden en onbeperkte datalimieten. Ze hebben ook vaak betere klantenondersteuning en extra functies zoals advertentieblokkering en bescherming tegen malware.

Dus als je op zoek bent naar een VPN met optimale prestaties, bescherming en functies, is het de moeite waard om te investeren in een betaalde versie. De meeste betaalde VPN-diensten hebben redelijke prijzen en bieden vaak kortingen voor langere abonnementen.

Als je echter op zoek bent naar een gratis VPN, zijn er enkele betrouwbare opties die je kunt overwegen. Hier zijn enkele van de beste gratis VPN's:

1.png

1. PrivadoVPN Free 

 • De beste gratis VPN die Netflix kan deblokkeren
 • Beschikbaar op: Windows, Mac, Android, iOS en Linux
 • Datalimiet: 10GB per maand, daarna onbeperkt bij 1Mbps
 • Verbindingen: 1 Locaties: 13
 • Landen: 10 Privado

PrivadoVPN Free is een geweldige gratis VPN die Proton al geruime tijd op de hielen zit en recentelijk de voormalige kampioen heeft verslagen. Het heeft een speciaal geoblockingteam dat in staat is om populaire streamingdiensten zoals Netflix en BBC iPlayer betrouwbaar te deblokkeren.

De gratis optie van Privado biedt veel beveiligingsfuncties, waaronder een noodschakelaar en een VPN die altijd aan staat om je gegevens te beschermen en je internetgebruik te onderbreken als de VPN-verbinding wegvalt.

Een unieke functie van het gratis platform is split-tunneling, waardoor je toegang hebt tot lokale diensten terwijl je je favoriete programma's in het buitenland streamt. Je kunt ook je encryptieprotocol instellen en overschakelen naar WireGuard voor een snellere en veiligere VPN-ervaring.

De downloadsnelheden van PrivadoVPN Free zijn indrukwekkend, met snelheden tot 865 Mbps, waardoor het even snel is als de betaalde servers. Dit overtreft de snelste gratis servers van Proton VPN, die tot 740 Mbps gaan. Het grotere aantal servers van PrivadoVPN zorgt er ook voor dat de servers minder snel overbelast raken.

Als je de limiet van 10GB overschrijdt, wordt je verbinding vertraagd naar 1 Mbps. Hoewel dit langzaam lijkt, is het nog steeds voldoende voor dagelijks internetgebruik en de meeste gebruikers zullen waarschijnlijk niet meer dan 10 GB per maand nodig hebben.

Privado is een van de weinige VPN's die zijn eigen bandbreedte en transitroutes beheert, wat resulteert in geweldige snelheden en minimale vertraging door drukke servers. Ondanks het feit dat het een gratis dienst is, heeft PrivadoVPN een premium uitstraling.

Met 13 locaties in 10 landen biedt PrivadoVPN Free meer keuze dan de meeste andere gratis VPN's, waaronder Proton VPN Free, die slechts 3 landen ondersteunt. Hier is een lijst van de gratis serverlocaties: Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten (4 locaties), Canada, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Mexico, Brazilië en Argentinië.

Hoewel de apps solide en betrouwbaar zijn, heeft het bedrijf geen onafhankelijke audit uitgevoerd op zijn privacygegevens. Een beperking van PrivadoVPN Free is dat het slechts één verbinding ondersteunt, dus als je het op zowel je laptop als je telefoon installeert, kun je slechts één apparaat tegelijkertijd gebruiken.

Kortom, PrivadoVPN Free is een uitstekende gratis VPN die de concurrentie overtreft. De mogelijkheid om streamingdiensten te deblokkeren is een opvallende eigenschap en als betalen voor een VPN geen optie is, biedt PrivadoVPN een eersteklas service zonder kosten.

2.png

2. Proton VPN

 • De beste VPN zonder maandelijkse datalimieten
 • Beschikbaar op: Windows, Mac, Android, iOS en Linux
 • Datalimiet: Onbeperkt
 • Verbindingen: 1 
 • Landen: 3

Proton VPN Free is een populaire keuze als het gaat om gratis VPN's vanwege de vele voordelen die het biedt. Een van de meest opvallende kenmerken is het ontbreken van datalimieten. In tegenstelling tot veel andere gratis VPN's, biedt Proton VPN Free onbeperkte data, zodat je niet hoeft te kiezen waar je de VPN gebruikt als je datalimiet bijna bereikt is.

Wat Proton VPN Free onderscheidt van andere gratis VPN's is dat het belangrijke functies niet beperkt voor gratis gebruikers. Terwijl sommige andere providers kill switches, WireGuard en klantenservice uitsluiten voor gratis gebruikers, bevat Proton VPN Free al deze essentiële privacyfuncties om je veilig online te houden.

Er zijn wel beperkingen aan Proton VPN Free. Hoewel je de VPN op zoveel apparaten kunt installeren als je wilt, kun je maar met één apparaat tegelijkertijd verbinding maken. Bovendien heb je alleen toegang tot drie locaties: de Verenigde Staten, Nederland en Japan. Er zijn geen specifieke streaming servers, P2P-ondersteuning of extra functies zoals advertentie- en malwareblokkering.

Ondanks deze beperkingen blijft Proton VPN Free goed presteren en doet het wat het moet doen. De gebruiksvriendelijke, goed ontworpen en open-source apps hebben handige extra functies. Hoewel Proton VPN Free eerder de snelste VPN was, is het nu ingehaald door Privado. Toch is een snelheid van 740 Mbps nog steeds indrukwekkend, op voorwaarde dat je op het juiste moment gebruikmaakt van Proton. Het kan echter voorkomen dat de servers op bepaalde momenten druk bezet zijn en daardoor lagere snelheden leveren.

Proton biedt gratis opties voor de meeste van hun producten, waaronder ProtonMail. Daarnaast hebben ze ook Proton Pass gelanceerd, een betrouwbare wachtwoordbeheerder, om mensen te helpen bij het beveiligen van hun online accounts. Om wereldwijde censuur tegen te gaan, heeft Proton ook het VPN Observatory gelanceerd, waarmee ze pieken in het gebruik van VPN's kunnen monitoren.

Hoewel Proton VPN Free veel voordelen biedt, is het mogelijk niet voor iedereen geschikt. Als je specifiek in een bepaald land wilt surfen, kan de selectie van slechts drie locaties van Proton VPN beperkt zijn. In dat geval kun je overwegen om naar alternatieven te kijken, zoals PrivadoVPN en Windscribe, die beide meer dan 10 landen bieden om uit te kiezen.

3.webp

3. Windscribe Free

 • Geweldige beveiliging en een hoge datalimiet
 • Beschikbaar op: Windows, Mac, Android, and iOS
 • Datalimiet: 10 GB
 • Verbindingen: Unlimited
 • Locaties: 14
 • Landen: 11 

Windscribe Free VPN is een Canadese VPN-provider die zich onderscheidt met zijn aantrekkelijk assortiment functies. Hoewel het dataverkeer beperkt is tot 10GB per maand, biedt Windscribe Free VPN de mogelijkheid om onbeperkt aantal apparaten tegelijkertijd te verbinden, wat zeer gunstig is ten opzichte van andere gratis VPN-providers die meestal beperkt zijn tot één verbinding.

Een ander positief aspect is het netwerk van Windscribe Free VPN. Gebruikers hebben de keuze uit 14 locaties in 11 landen, waardoor ze een goede variëteit hebben om uit te kiezen. Dit is meer dan wat gratis VPN-providers zoals PrivadoVPN Free en Proton VPN bieden.

Qua prestaties behaalt Windscribe Free VPN snelheden van ongeveer 240 Mbps, wat weliswaar iets lager is dan Proton VPN Free, maar over het algemeen voldoende is voor de meeste dagelijkse activiteiten.

Hoewel de apps van Windscribe Free VPN meer gericht zijn op geavanceerde gebruikers, bieden ze betrouwbare tools en functies. Nieuwe VPN-gebruikers kunnen de apps echter mogelijk verwarrend vinden.

Een ander opvallend kenmerk is dat Windscribe Free VPN erin slaagt om de Britse Netflix en BBC iPlayer te deblokkeren, ondanks het feit dat het geen gespecialiseerde streaming servers heeft zoals Windflix.

Hoewel het misschien niet helemaal kan concurreren met de top VPN-providers zoals Proton VPN en PrivadoVPN, komt Windscribe Free VPN dicht in de buurt. Het is daarom een goede keuze, afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren.

4.jpg

4. Atlas VPN Free

 • Snel en veilig, met voordelen voor Mac
 • Beschikbaar op: Windows, Mac, Android en iOS
 • Datalimiet: 10GB per maand (of 2GB per dag voor Mac)
 • Verbindingen: 2
 • Locaties: 3 
 • Landen: 2

Atlas VPN Free is een VPN-service die ons opviel vanwege zijn indrukwekkende datalimiet. In tegenstelling tot zijn Windows, Android en iOS VPN's, biedt Atlas VPN Mac-gebruikers maar liefst 2GB per dag.

Helaas zijn de locaties waaruit je kunt kiezen beperkt tot slechts drie: Nederland, Los Angeles en New York. Toch kun je op meerdere apparaten tegelijkertijd verbinding maken, wat niet mogelijk is met de meeste andere gratis VPN's. Onze snelheidstests toonden aan dat Atlas VPN Free een bovengemiddelde snelheid van 320 Mbps behaalt. In combinatie met P2P-ondersteuning kan Atlas een goede keuze zijn voor het downloaden van torrents. 

Hoewel de apps van Atlas VPN Free niet veel extra functies bieden, werken ze naar behoren en doen ze wat ze beloven. Een positief aspect van deze dienst is dat er een onafhankelijke audit is uitgevoerd, zij het alleen voor de iOS-app. In vergelijking daarmee voert TunnelBear Free VPN jaarlijkse audits uit voor al zijn apps, servers, infrastructuur en meer.

Op andere gebieden heeft Atlas VPN Free meer te bieden dan we hadden verwacht. Hoewel het geen ondersteuning biedt voor streaming sites, slaagt het er wel in om Disney Plus te deblokkeren.

Ondanks enkele nadelen vinden we dat Atlas VPN Free over het algemeen goed werk levert om onze online privacy te beschermen. Vooral Mac-gebruikers zullen de royale datalimiet van 2GB per dag zeker waarderen.

5.png

5. Hide.me Free VPN

 • Deze privacybewuste gratis VPN verbergt je grootste geheimen
 • Beschikbaar op: Windows, Mac, Android en iOS
 • Datalimiet: 10 GB
 • Verbindingen: 1
 • Locaties: 5
 • Landen: 4 

Hide.me biedt zowel betaal als gratis versies van hun VPN-service. De gratis versie van Hide.me geeft je 2GB aan data per maand en beperkt je tot één apparaat en drie serverlocaties. 

Als je ervoor kiest om de gratis Hide.me VPN te installeren, ontvang je 10GB aan data per maand en heb je toegang tot vijf P2P-ondersteunde locaties. Deze locaties zijn de oost- en westkust van de VS, Canada, Duitsland en Nederland. Hoewel dit niet hetzelfde aantal serverlocaties is als de betaalde versie, zou het voldoende moeten zijn voor de meeste gebruikers, vooral voor torrenting.

Helaas ondersteunt de gratis versie van Hide.me VPN het snelle WireGuard-protocol niet. Dit kan teleurstellend zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar geavanceerdere functies. 

Desalniettemin biedt de gratis versie van Hide.me VPN meer instellingen, opties, tweaks en tools dan veel andere gratis VPN-services. Het heeft functies zoals auto-connect bij toegang tot onveilige Wi-Fi, aangepaste DNS, split tunneling, een kill switch en geavanceerde protocol tweaks. Dit maakt het aantrekkelijk voor gebruikers die meer geavanceerde functies nodig hebben.

Wat betreft de prestaties, moet er worden opgemerkt dat de betaalde versie van Hide.me VPN een van de snelste VPN-services is. Maar de gratis versie haalt slechts een gemiddelde downloadsnelheid van ongeveer 25 Mbps. Dit is veel lager dan de snelheden die worden behaald bij andere beste VPN-services, zoals Proton VPN.

Niettemin is deze snelheid voldoende voor basisgebruik zoals browsen en streamen. Als je geavanceerde functies wilt, zonder ervoor te betalen, kan de gratis versie van Hide.me VPN een goede keuze zijn.

6.png

6. Hotspot Shield Basic VPN

 • Gebruiksvriendelijke gratis VPN, maar let op voor de reclame
 • Beschikbaar op: Windows, Mac, Android, iOS en Linux
 • Datalimiet: Unlimited
 • Verbindingen: 1
 • Locaties: 1
 • Landen: 1

Hotspot Shield Basic is een gratis VPN-dienst die onbeperkte data biedt, wat een groot voordeel is ten opzichte van veel andere gratis VPN's die beperkingen hebben tot 10GB per maand of minder. Dit maakt het ideaal voor eenvoudige taken of als back-up.

Echter, er zijn enkele beperkingen en problemen met Hotspot Shield Basic die ervoor zorgen dat het niet hoger staat in de lijst van beste gratis VPN's. Een belangrijk nadeel is dat het alleen mogelijk is om verbinding te maken met een enkele Amerikaanse locatie, terwijl andere VPN's zoals PrivadoVPN, Windscribe en TunnelBear ondersteuning bieden voor meerdere landen. Dit kan een beperking zijn voor gebruikers die toegang willen tot geo-beperkte content of websites.

Daarnaast ervaren gebruikers ook gebruiksgemak en irritaties met de mobiele apps van Hotspot Shield Basic, omdat deze regelmatig video-advertenties tonen bij het maken van verbinding. Hoewel de Mac-app geen advertenties heeft, opent deze wel pagina's op de Hotspot Shield-website telkens wanneer er verbinding wordt gemaakt of verbroken. Dit kan als storend worden ervaren.

Een ander belangrijk privacyprobleem van Hotspot Shield Basic is dat het geen kill switch heeft. Dit betekent dat als de VPN-verbinding wegvalt, je gegevens onbeschermd kunnen zijn en mogelijk blootgesteld worden aan externe partijen. Dit kan een aanzienlijk risico vormen voor de privacy en veiligheid van gebruikers.

Het ontbreken van live chat of klantenservice via e-mail maakt het nog moeilijker voor gebruikers om eventuele problemen met Hotspot Shield Basic op te lossen. Ze moeten zelf op de Hotspot Shield-website kijken en een oplossing bedenken.

Al met al, ondanks de voordelen van onbeperkte data, maken de beperkte serverlocaties, irritaties met advertenties, gebrek aan een kill switch en het ontbreken van klantenservice het moeilijk om Hotspot Shield Basic hoger te plaatsen in de ranglijst van beste gratis VPN-diensten.

7.webp

7. TunnelBear Free

 • Een veilige berenknuffel
 • Beschikbaar op: Windows, Mac, Android en iOS
 • Datalimiet: 2GB per maand
 • Verbindingen: 1
 • Locaties: 40+ 
 • Landen: 40+ 

TunnelBear Free VPN is een eenvoudige en gebruiksvriendelijke VPN-service. In tegenstelling tot veel andere VPN's, legt TunnelBear de nadruk niet op geavanceerde technische functies, maar op eenvoud en toegankelijkheid voor iedereen. Hoewel ze wel protocollen zoals WireGuard en OpenVPN ondersteunen, wordt dit niet expliciet vermeld om het minder technisch te laten lijken.

De apps van TunnelBear bevatten enkele geavanceerde functies, maar deze worden gepresenteerd met minder technische taal. Zo is er bijvoorbeeld een "kill switch" genaamd VigilantBear, die zorgt dat je internetverbinding wordt verbroken als de VPN-verbinding wordt verbroken. Ook is er "split tunneling" genaamd SplitBear, waarmee je bepaalde apps of websites kunt selecteren die via de VPN worden gerouteerd, terwijl andere via je normale internetverbinding gaan.

Over het algemeen biedt TunnelBear enkele positieve aspecten. De service is gemakkelijk te gebruiken en heeft een groot aantal serverlocaties verspreid over 46 landen. De snelheden zijn goed, met een maximum van 300Mbps, en de jaarlijkse VPN-audits van TunnelBear bieden geruststelling over de privacy en beveiliging van de service.

Een echt nadeel van TunnelBear Free VPN is echter de beperkte datalimiet van slechts 2GB per maand. Hoewel dit een verbetering is ten opzichte van de vorige limiet van 500MB, blijft het nog steeds relatief weinig. Deze datalimiet kan voldoende zijn als je af en toe je e-mail veilig wilt controleren of een enkele website wilt deblokkeren, maar het komt niet in de buurt van de standaardlimiet van 10GB die we vaak bij andere VPN-diensten zien.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 • 138
 • 469
 • 49
 • Administrators

 • Content Count:  397
 • Reputation:   408
 • Achievement Points:  6,826
 • Days Won:  50
 • Joined:  09/03/2019
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Device:  Windows

Mooi bericht, ben gek op gratis, en de meeste werken gewoon goed, zeker het proberen waard.

Link to comment
Share on other sites

 • 408
 • 397
 • 50

 • Content Count:  109
 • Reputation:   54
 • Achievement Points:  1,970
 • Days Won:  12
 • Joined:  10/29/2022
 • Status:  Offline
 • Last Seen:  
 • Device:  Android

Proton Vpn kicked je van de server als ze merken dat je aan het downloaden bent. 

P2P staan ze niet toe.. Wel het browsen.. 

 

 • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

 • 54
 • 109
 • 12

Geplaatst 2 uur geleden

Vergeten jullie alsjeblieft de VPN verbinding niet? Je internet provider zoals Ziggo of KPN kan door gebruik van de VPN niet zien wat er gebeurd op je internet verbinding en ben je volledig anoniem voor iedereen. Een vereiste tegenwoordig.... We een uitgebreide handleiding geschreven met informatie. :goed:

Deze vindt je hier:   https://www.duken.nl/forums/handleidingen/downloaden/vpn-verbinding-en-anoniem-downloaden-r35/  


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Announcements


×
×
 • Create New...