Jump to content

 • Netflix schrapt zeer geliefde PC-downloadfunctie en haalt daarmee de woede van de abonnees op de hals

   Share


  Netflix, de populaire streamingsdienst, heeft onlangs een beslissing genomen die veel stof heeft doen opwaaien onder de abonnees. In een tijd waarin de abonnementsprijzen stijgen, wordt van streamingdiensten verwacht dat ze extra inspanningen leveren om hun gebruikers te behouden en tevreden te stellen. Desondanks heeft Netflix aangekondigd dat ze van plan zijn om een geliefde functie uit hun PC-app te verwijderen. Deze functie, het kunnen downloaden van films en series voor offline kijkplezier, is bijzonder nuttig gebleken voor gebruikers die vaak onderweg zijn en willen genieten van Netflix-content zonder directe internetverbinding.

  De downloadfunctie voor offline kijken zal voortaan niet meer beschikbaar zijn in de Netflix-app voor PC's. Dit besluit heeft tot grote teleurstelling geleid bij veel Netflix-gebruikers, die hun ongenoegen hebben geuit via sociale media. Ze wijzen op de waarde van de downloadoptie, vooral tijdens reizen of in situaties met beperkte internettoegang, en bekritiseren de streamingservice voor het wegnemen van een dergelijke waardevolle functie.

  Als compensatie voor het verwijderen van de downloadfunctie kondigt Netflix echter aan dat er een nieuwe Windows-app aankomt, die nieuwe functies en toevoegingen zal bevatten. Enkele hoogtepunten van de nieuwe app zijn de mogelijkheid om live-evenementen te bekijken, een verbeterde streamingkwaliteit, en toegankelijkheid voor gebruikers met een reclame-ondersteunend abonnement. Alhoewel deze toevoegingen voor sommige gebruikers interessant kunnen zijn, blijft de vraag of ze daadwerkelijk voldoen aan de wensen en behoeften van de bredere Netflix-gemeenschap.

  Ondertussen, hoewel de mogelijkheid om content te downloaden voor offline weergave van de PC-app wordt verwijderd, blijft deze functionaliteit behouden in de mobiele app voor smartphones en tablets. Dit biedt enige troost aan gebruikers die onderweg zijn, maar de frustratie over het verlies van dezelfde functionaliteit op de PC blijft bestaan.

  De discussie rond deze veranderingen benadrukt een groter debat over de richting waarin Netflix zich beweegt en hoe de dienst zijn waarde probeert te behouden en te vergroten voor zijn abonnees. Terwijl sommigen misschien de toevoeging van nieuwe functies verwelkomen, pleiten anderen voor de noodzaak om essentiële, bestaande functies te behouden die de flexibiliteit en het gebruiksgemak van Netflix hebben vergroot. Het is duidelijk dat Netflix zorgvuldig moet afwegen hoe het veranderingen doorvoert en communiceert om aan de verwachtingen van zijn gebruikers te voldoen en hun loyaliteit te behouden.  Drifter
  • Like 1
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Announcements

×
×
 • Create New...