Spring naar bijdragen

  • Fors meer digitale agenten op internet

     Delen


    Een belangrijk deel van het extra geld dat het demissionaire kabinet uittrekt voor het versterken van de politie, gaat naar de bestrijding van cybercriminaliteit. Niet alleen in de wijken maar ook op internet komen er digitale agenten bij. In totaal wordt hun aantal met zevenhonderd uitgebreid.
     
    Dat blijkt uit een brief van minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer. De demissionair bewindsman wijst erop dat veel criminaliteit is verschoven naar de online-wereld. ‘Daarom investeren we ook in meer digitale agenten in de aanpak van cybercriminaliteit’, aldus Grapperhaus. Hij streeft naar een veilige sociale wereld op internet.
     
    Boven op de 524 miljoen euro die de politie in 2022 mag uitgeven, komt nog eens 114,5 miljoen euro. Dit is mogelijk dankzij de motie-Hermans die tijdens de afgelopen Algemene Politieke Beschouwingen in de Tweede Kamer is aangenomen. 
     
    De laatste tijd maakt zichtbaar hoe groot de impact is van georganiseerde criminaliteit en dat het gebruik van moderne technologie toeneemt. Daarom wordt op verschillende niveaus verder geïnvesteerd in de opsporing: in de Landelijke Eenheid, maar ook de (digitale) opsporing krijgt een impuls. De politie krijgt hiervoor twintig miljoen euro, voor de rechterlijke macht (het Openbaar Ministerie en Rechtspraak) komt zeven miljoen euro beschikbaar.


    Vampire Inspector
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  2 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...