Spring naar bijdragen

  • Google gaat een stap verder met "Find My Device"-functie voor Android

     Delen


    Google zet een significante stap voorwaarts in de zoektechnologie voor verloren apparaten met een aankomende uitbreiding van zijn "Find My Device"-functie, waarmee gebruikers hun apparaten kunnen opsporen zonder dat een wifi-verbinding nodig is. Deze innovatie werd voor het eerst gelanceerd op de Pixel 8-serie, waar het mogelijk werd gemaakt om apparaten offline te vinden. Zelfs zonder internetverbinding kunnen gebruikers inloggen met hun Google-account op een ander apparaat om de locatie van hun verloren toestel te volgen. Bovendien biedt de functie de mogelijkheid om een apparaat te lokaliseren zelfs wanneer het uitgeschakeld is vanwege een lege batterij.

    Deze geavanceerde mogelijkheid op de Pixel 8 berust op een specifieke chip die ervoor zorgt dat het toestel nog steeds kan communiceren via bluetooth, zelfs als de batterij volledig leeg is. Deze technologie maakt het mogelijk voor het apparaat om signalen uit te zenden naar andere apparaten met bluetooth binnen bereik om zijn locatie te delen via het internet.

    Google moedigt andere fabrikanten aan om deze technologie te adopteren, met de lancering van een ondersteunend netwerk dat dergelijke functionaliteit mogelijk maakt. In een interessante samenwerking hebben Google en Apple gewerkt aan het creëren van een industriestandaard die het mogelijk maakt voor apparaten van beide ecosystemen om elkaar te vinden. Dit volgt op Apple's eigen implementatie van een vergelijkbare technologie. Google voerde vorig jaar ook een update door voor de bijbehorende software, inclusief een nieuw logo om deze evolutie te markeren.

    Er rijzen echter vragen over de compatibiliteit van deze technologie met de brede verscheidenheid aan Android-smartphones. Om deze nieuwe feature toegankelijker te maken, zal Google gebruikers via e-mail of een app-melding informeren over wanneer ze toegang kunnen krijgen tot het netwerk. Gebruikers krijgen dan de keuze om hun apparaat in te stellen om te helpen bij het vinden van de apparaten van anderen, waarbij ze bijdragen aan een wereldwijd netwerk van onderling verbonden apparaten bedoeld voor het opsporen van verloren items.

    De uitrol van deze technologie belooft een nieuw tijdperk in te luiden voor het vinden van verloren apparaten, en toont de voortdurende evolutie van Google's inzet voor nuttige innovaties die gebruikers in hun dagelijks leven ondersteunen. Het wachten is nu op de uitbreiding van deze functionaliteit naar een breder scala aan toestellen en op de ontvangst door zowel gebruikers als fabrikanten.



    Drifter
    • Leuk 1
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Mededelingen

  • Laatste nieuws

  • Willekeurig topic

  • Nu op het forum

    Drifter

    Geplaatst

    In de 1e plaats van harte welkom op Duken.nl @Marcel1962. Om te kunnen helpen met probleemvragen is er toch wat meer informatie nodig, want uw uitleg geeft het idee dat u geen of nauwelijks ervaring hebt met het downloaden van Nieuwsgroepen. Het hebben van een account bij een Newsserver en zoeken naar NZB bestanden op bepaalde community's is onvoldoende om iets daadwerkelijk binnen te kunnen halen. Welk programma gebruikt u om de NZB bestanden mee te downloaden (SABnzbd, NZBget, Grabit of Spotnet) . Op Duken.nl staan verschillende Handleidingen (SABnzbd), (NZBget), (Spotnet) die eerst eens gelezen moeten worden om te weten wat je precies moet doen om een NZB-bestand te kunnen downloaden. U noemt Spotnet en Spotlite, maar hebt u het dan over de software versies of over de website indexer die dezelfde beschikbare inhoud laat zien zoals nzbserver.com. De software versies van Spotnet en Spotlite moeten handmatig geupdate (bijgewerkt) worden, want anders krijgt u nooit de nieuwe downloads te zien die dagelijks worden geupload. Als u een NZB hebt gevonden die uw wil downloaden moet dat bestand opgeslagen worden in een mapje dat makkelijk terug te vinden is. Na het opslaan van het NZB-bestand moet dat bestand geupload worden in het programma wat je gebruikt om te downloaden (bijv. SABnzbd of NZBget). Kortom laat even weten wat uw huidige ervaring is of neem even de tijd om wat handleidingen door te lezen en als er dan nog vragen zijn stel die dan gerust.

    Marcel1962

    Geplaatst

    Goedemiddag, Ik heb bij Usetnet en bij XS News een account, echter probeer ik bij Spotnet en Spotlite NZB te vinden en te downloaden, Echter zie ik niet veel nieuwe bestanden en als ik iets wil downloaden dan is de NZB niet te vinden. Kunnen jullie me misschien helpen en wat tips geven
  • Recente actieve topics

×
×
  • Nieuwe aanmaken...