Jump to content

 • Google gaat een stap verder met "Find My Device"-functie voor Android

   Share


  Google zet een significante stap voorwaarts in de zoektechnologie voor verloren apparaten met een aankomende uitbreiding van zijn "Find My Device"-functie, waarmee gebruikers hun apparaten kunnen opsporen zonder dat een wifi-verbinding nodig is. Deze innovatie werd voor het eerst gelanceerd op de Pixel 8-serie, waar het mogelijk werd gemaakt om apparaten offline te vinden. Zelfs zonder internetverbinding kunnen gebruikers inloggen met hun Google-account op een ander apparaat om de locatie van hun verloren toestel te volgen. Bovendien biedt de functie de mogelijkheid om een apparaat te lokaliseren zelfs wanneer het uitgeschakeld is vanwege een lege batterij.

  Deze geavanceerde mogelijkheid op de Pixel 8 berust op een specifieke chip die ervoor zorgt dat het toestel nog steeds kan communiceren via bluetooth, zelfs als de batterij volledig leeg is. Deze technologie maakt het mogelijk voor het apparaat om signalen uit te zenden naar andere apparaten met bluetooth binnen bereik om zijn locatie te delen via het internet.

  Google moedigt andere fabrikanten aan om deze technologie te adopteren, met de lancering van een ondersteunend netwerk dat dergelijke functionaliteit mogelijk maakt. In een interessante samenwerking hebben Google en Apple gewerkt aan het creëren van een industriestandaard die het mogelijk maakt voor apparaten van beide ecosystemen om elkaar te vinden. Dit volgt op Apple's eigen implementatie van een vergelijkbare technologie. Google voerde vorig jaar ook een update door voor de bijbehorende software, inclusief een nieuw logo om deze evolutie te markeren.

  Er rijzen echter vragen over de compatibiliteit van deze technologie met de brede verscheidenheid aan Android-smartphones. Om deze nieuwe feature toegankelijker te maken, zal Google gebruikers via e-mail of een app-melding informeren over wanneer ze toegang kunnen krijgen tot het netwerk. Gebruikers krijgen dan de keuze om hun apparaat in te stellen om te helpen bij het vinden van de apparaten van anderen, waarbij ze bijdragen aan een wereldwijd netwerk van onderling verbonden apparaten bedoeld voor het opsporen van verloren items.

  De uitrol van deze technologie belooft een nieuw tijdperk in te luiden voor het vinden van verloren apparaten, en toont de voortdurende evolutie van Google's inzet voor nuttige innovaties die gebruikers in hun dagelijks leven ondersteunen. Het wachten is nu op de uitbreiding van deze functionaliteit naar een breder scala aan toestellen en op de ontvangst door zowel gebruikers als fabrikanten.  Drifter
  • Like 1
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Announcements

×
×
 • Create New...