Jump to content

 • Geen telefoonnummer meer vereist bij Google tweestapsverificatie

   Share


  Google heeft onlangs aanzienlijke wijzigingen doorgevoerd in zijn tweestapsverificatieproces, waardoor het gemakkelijker en toegankelijker is geworden voor gebruikers om hun accounts nog beter te beveiligen. Deze update verwijdert de noodzaak voor een mobiel telefoonnummer om de verificatie in twee stappen (2SV) in te stellen, en introduceert alternatieve methoden voor het bevestigen van gebruikersidentiteit, waardoor de algehele beveiliging wordt verhoogd en tegelijkertijd gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid verbeterd worden.

  Gebruikers kunnen nu kiezen uit meer geavanceerde opties dan alleen sms-verificatie, zoals:

  1. **Google Authenticator-app**: Deze app genereert codes voor tweestapsverificatie zonder dat een sms of telefoonverbinding nodig is. Het werkt door een code te verstrekken die gebruikers moeten invoeren tijdens het inlogproces, naast hun wachtwoord.

  2. **Fysieke beveiligingssleutels**: Dit kunnen FIDO1-sticks of Yubico-usb-sleutels zijn die fungeren als een fysiek apparaat dat moet worden aangesloten of in de buurt van je apparaat moet zijn om toegang te verlenen. Deze sleutels zijn bijzonder effectief omdat ze niet op afstand kunnen worden nagemaakt of gestolen zoals digitale codes.

  Het vernieuwde tweestapsverificatiesysteem van Google waarborgt dat zelfs als iemand je wachtwoord weet te bemachtigen, deze persoon zonder de tweede vorm van verificatie niet in staat zal zijn om toegang te krijgen tot je account. Dit is vooral belangrijk in een tijd waarin digitale veiligheid van cruciaal belang is, gezien de toenemende frequentie van cyberaanvallen en datalekken.

  Daarnaast biedt Google’s verandering gebruikers meer flexibiliteit. Degenen die de voorkeur geven aan de traditionele methode van sms-verificatie kunnen deze optie blijven gebruiken, hoewel het niet langer de enige methode is. Dit betekent dat gebruikers de vrijheid hebben om de beveiligingsoptie te kiezen die het beste bij hun behoeften past.

  Het is ook vermeldenswaard dat Google het mogelijk maakt om tweestapsverificatie uit te schakelen, hoewel dit sterk wordt afgeraden vanwege de verlaagde beveiligingsniveaus. Echter, in tegenstelling tot voorheen, wanneer het uitschakelen van deze functie resulteerde in het verwijderen van alle app-links uit Google Authenticator, back-upcodes en gekoppelde telefoonnummers, blijven deze gegevens nu behouden. Dit zorgt voor een naadloosere ervaring voor gebruikers die wellicht hun beveiligingsinstellingen willen aanpassen zonder informatie te verliezen.

  In samenvatting moedigt Google alle gebruikers sterk aan om gebruik te maken van deze vernieuwde tweestapsverificatie om hun digitale leven veiliger te maken. Het biedt een sterke verdedigingslaag tegen ongeautoriseerde toegang, waarbij de flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid vooropstaan.  Drifter
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Announcements

×
×
 • Create New...