Jump to content

 • Google komt met antidiefstalfuncties voor alle smartphones met Android 10 en hoger

   Share


  Met de introductie van geavanceerde antidiefstal technologieën zet Google een belangrijke stap voorwaarts in het beveiligen van Android-apparaten (versie 10 en hoger) tegen datadiefstal. Het verliezen van een smartphone is niet alleen financieel gezien een tegenslag, het brengt ook risico's mee voor de veiligheid van persoonlijke. Hoewel Google niet in staat is om diefstal van fysieke apparaten geheel te voorkomen, worden er aanzienlijke inspanningen verricht om te waarborgen dat persoonlijke gegevens beschermd blijven, zelfs in het onfortuinlijke geval dat een toestel gestolen wordt.

  De vernieuwingen in antidiefstalmaatregelen die Google introduceert, zijn bedoeld voor een breed scala aan Android-toestellen, startend vanaf versie 10. Dit betekent dat een aanzienlijk aantal gebruikers zal profiteren van verbeterde veiligheidsfuncties, hoewel enkele specifieke functies exclusief voor Android 15 zullen zijn.

  **Speciale Functies voor Android 15:**

  Een voornaam verbeterpunt is de nieuwe maatregel tegen het resetten van gestolen telefoons. In de toekomst vereist het resetten naar fabrieksinstellingen het invoeren van specifieke gegevens gerelateerd aan het Google-account of het apparaat zelf. Dit ontmoedigt diefstal voor doorverkoop, aangezien een gestolen apparaat niet zonder deze informatie gereset kan worden. Voor verkopers van tweedehands apparaten betekent dit dat, na het resetten, herverificatie van hun gegevens noodzakelijk is om het apparaat bruikbaar te maken voor de nieuwe eigenaar.

  Daarnaast versterkt Google de beveiliging van "Vind Mijn Apparaat" door het uitschakelen ervan te binden aan sterke authenticatiemethodes zoals een pincode, wachtwoord, vingerafdruk, of gezichtsscan. Dit beperkt de mogelijkheden voor een dief om wijzigingen aan te brengen in het Google-account van de gebruiker, zelfs indien zij toegang hebben tot de pincode van het apparaat.

  **Verbeteringen voor alle Android-versies vanaf 10:**

  Voor een breder assortiment Android-apparaten introduceert Google onder meer de "Theft Detection Lock". Dit systeem detecteert wanneer een telefoon onverwacht uit de handen van de gebruiker wordt getrokken, en vergrendelt automatisch het scherm om ongeautoriseerde toegang te verhinderen. Bovendien zorgt deze functie ervoor dat het toestel zichzelf vergrendelt na een aanzienlijke periode van offline zijn.

  Een andere waardevolle toevoeging is de mogelijkheid om het toestel op afstand te vergrendelen. Dit is bijzonder handig voor gebruikers die tijdelijk de toegang tot hun Google-accountinformatie verloren hebben. Door vooraf een veiligheidsvraag in te stellen op het apparaat, kunnen eigenaren hun telefoon vergrendelen via android.com/lock door het invoeren van hun telefoonnummer en het correct beantwoorden van de veiligheidsvraag. Dit verhoogt de beveiliging van het toestel, zelfs als directe toegang tot de accountgegevens niet mogelijk is.

  Google's inspanningen reflecteren een significante toewijding aan het verhogen van de veiligheid voor Android-gebruikers wereldwijd, door het introduceren van zowel preventieve maatregelen tegen diefstal als verbeterde beveiligingsfuncties. Deze initiatieven zijn van onschatbare waarde in de strijd tegen datadiefstal en de illegale doorverkoop van gestolen apparaten, waardoor de digitale veiligheid van gebruikers verder versterkt wordt.  Drifter
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Who was online  1 User was Online in the last 2 hours

Announcements

×
×
 • Create New...