Spring naar bijdragen

  • Google Maps presenteert rechtstreeks informatie zonder activeren van navigatie

     Delen


    Google Maps heeft een nieuwe functie toegevoegd waarmee je rechtstreeks informatie kunt krijgen over je route en afslagen, zonder dat je de navigatie hoeft te activeren. Dit is vooral handig voor mensen die wandelen, fietsen of met het openbaar vervoer reizen en de navigatiefunctie niet gebruiken. Op het routescherm kun je nu zien in welke richting je moet afslaan en wat de verwachte aankomsttijd is. Zelfs als je ervoor kiest om een andere route te nemen, zal Maps automatisch de route aanpassen.

    Glanceable_Directions-1.gif

    Een andere handige functie is dat deze informatie ook beschikbaar is op het vergrendelscherm. Op Android wordt er gebruik gemaakt van systeemmeldingen en op iOS wordt Live Activiteiten gebruikt om de updates weer te geven. Deze functie, genaamd 'Overzichtelijke routes', werd voor het eerst aangekondigd op 8 februari 2023. Google heeft in juni vorig jaar bevestigd dat de functie nog steeds in ontwikkeling was. Vanaf deze maand is het bedrijf begonnen met het stilletjes uitrollen van de functie, volgens Android Police.

    Om deze functie in te schakelen, ga je naar de instellingen van Google Maps en zet je de toggle aan bij Navigatie-instellingen -> Overzichtelijke routes terwijl je navigeert. Houd er rekening mee dat als je dit inschakelt, je ermee akkoord gaat dat Google navigatiegegevens verzamelt om de app te verbeteren.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  1 lid is actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...