Spring naar bijdragen

  • Google Pay gaat voorgoed verdwijnen

     Delen


    Op 4 juni van dit jaar zal Google Pay met pensioen gaan. Hoewel het betaalplatform grotendeels is vervangen door Google Wallet sinds 2022, werd het nog steeds onder de oude naam gebruikt in veel landen. Dit besluit maakt deel uit van Google's strategie om zijn dienstenaanbod te vereenvoudigen. Na de deadline van 4 juni zal Google Pay alleen nog beschikbaar zijn in India en Singapore, vanwege hun unieke behoeften. 

    Als onderdeel van de uitfasering zal Google de peer-to-peer betalingen, beheer van je saldo en het menu 'vind aanbiedingen en deals' verwijderen. Google raadt gebruikers aan om de nieuwe dealspagina in hun zoekmachine te gebruiken. Na 4 juni is het nog steeds mogelijk om je saldo over te schrijven naar een bankrekening via de Google Pay-website. 

    Google Wallet is grotendeels de vervanger van Google Pay wereldwijd. Het nieuwe platform heeft vijf keer zoveel gebruikers in 180 landen, volgens Google. Dit komt doordat Google Wallet meer biedt dan alleen betalingen. Je kunt er ook je openbaar vervoer passen, rijbewijs, virtuele autosleutels en meer opslaan. 

    Het nieuwe systeem zal ook duidelijkheid bieden voor gebruikers. De verschillende namen en integraties van Google's betaalsystemen in de loop der jaren hebben voor verwarring gezorgd. Het begon als Google Wallet in 2011, dat destijds verder gevorderd was dan Apple Pay, dat pas in 2014 beschikbaar werd. In 2015 werd Android Pay gelanceerd en drie jaar later geïntegreerd in Google Wallet, waarna de dienst werd hernoemd naar Google Pay. Er was ook de Google Wallet Card, een prepaid debitkaart die in de beginjaren beschikbaar was bij handelaren die Mastercard accepteerden, maar deze werd in 2016 stopgezet.



    Drifter
     Delen


    Terugkoppeling

    Aanbevolen reactie



    Doe je mee?

    Je kunt nu een bericht plaatsen en je later registeren. Als je al een account hebt, kun je je hier aanmelden.

    Gast
    Voeg een reactie toe...

    ×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Jouw link is automatisch embedded.   Toon als een normale link

    ×   Je vorige inhoud is hersteld.   Schoon editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Wie zijn er online?  4 leden zijn actief

Mededelingen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...